سفر نتانیاهو به امارات برای افتتاح سفارت و کنسولگری در ابوظبی، دیدار رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با نمایندگان طالبان در قطر، حمله خمپارهای به یک پایگاه آمریکایی در شرق سوریه و تصویب قطعنامه ضد ایرانی در پارلمان اروپا، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به واکنش وزارت خارجه به تصویب قطعنامه ضدایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، که به روال چند سال گذشته به پیشنهاد کانادا و با حمایت کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی مطرح شد، این قطعنامه را فاقد وجاهت قانونی دانست و رویکرد بانیان قطعنامه در استفاده ابزاری از نهادهای بینالمللی برای اعمال فشار علیه ایران را تقبیح نمود.
خطیب زاده با اشاره به سابقه بسیاری از بانیان اصلی قطعنامه در نقض فاحش و سیستماتیک حقوق انسانها بخصوص از طریق مداخلات نظامی در سایر کشورها و فروش تسلیحات به رژیمهای دیکتاتور و خودکامه گفت: قطعنامهای که روز گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل با رای کمتر از نیمی از کشورهای عضو سازمان ملل و عدم همراهی بیش از ۱۱۰ کشور تصویب شد، در واقع همان متنی است که چندی قبل در کمیته سوم مجمع عمومی با آرای مشابه تصویب و طبق رویه کاری سازمان ملل در صحن مجمع عمومی تایید شده.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ابراز انزجار از عمق نفاق بانیان قطعنامه، که تحت تاثیر قلدرمآبی آمریکا چشمان خود را به روی تروریسم اقتصادی این کشور علیه ملت ایران بسته و به جای محکوم نمودن تحریمهای غیرقانی و ضدبشری آمریکا، عملا خود را در سطح همدستان رژیم امریکا تقلیل دادهاند، به کانادا و دیگر حامیان اصلی قطعنامه توصیه کرد، رفتار مداخله جویانه و غیراخلاقی در قبال ملتهای مستقل را متوقف کنند.
خطیب زاده با اشاره به این واقعیت که این بار نیز همانند رای گیری در کمیته سوم، از حدود ۱۹۰ کشور عضو سازمان ملل متحد، ۱۱۴ کشور از حمایت از این قطعنامه خودداری کردند، اقدام کانادا و بانیان اصلی قطعنامه را در راستای سیاست فرافکنی این کشورها در حوزه حقوق بشر توصیف و تاکید کرد که تکرار گزارشهای جعلی و کذب از سوی این دسته از کشورها علیه مردم ایران، صرفا باعث بی اعتباری بیشتر ادعاهای حقوق بشری آنها خواهد شد.
سفر نتانیاهو به امارات برای افتتاح سفارت و کنسولگری در ابوظبی
رسانههای رژیم صهیونیستی پیشبینی کردند، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم ابتدای سال آتی میلادی برای افتتاح سفارت در ابوظبی به امارات سفر کند.
به گزارش شبکه خبری المیادین، این رسانهها پیشبینی کردند که نتانیاهو هفته اول ژانویه آتی در چارچوب سفری رسمی برای افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در پایتخت امارات، به این شهر سفر کند.
طبق گزارشهای رسانههای اماراتی به نقل از روزنامه "گلوبس" رژیم صهیونیستی، این سفارت در شهر ابوظبی همراه با یک کنسولگری در دبی هفته اول ژانویه ۲۰۲۱ افتتاح خواهد شد.
روزنامه گلوبس به نقل از برخی منابع سیاسی رژیم صهیونیستی و امارات نوشت، به نظر میرسد، در این مراسم نتانیاهو و گابی اشکنازی، وزیر خارجه با سفری رسمی به ابوظبی در این مراسم شرکت کنند، افتتاح سفارت از اختیارات وزیر است؛ اما اگر نخست وزیر بخواهد در این کار شرکت کند، منعی ندارد.
این روزنامه رژیم صهیونیستی در ادامه نوشت، تا این لحظه هنوز مشخص نشده که آیا بنی گانتس، نخست وزیر جانشین نیز در این مراسم حضور خواهد داشت یا نه و این به شرایط سیاسی زمان افتتاح سفارت و وضعیت دولت فعلی بازمیگردد. پیشبینی میشود افتتاح سفارت امارات در تلآویو نیز در ماه ژانویه انجام شود و در آن مراسم یک هیات عالی رتبه از امارات حضور داشته باشند.
رسانههای رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع در وزارت خارجه این رژیم ابراز امیدواری کردند که اواخر دسامبر یا هفته اول ژانویه ۲۰۲۱ با افتتاح سفارت در ابوظبی و یک کنسولگری در دبی موافقت شود.
به گفته این منبع، این سفارت و کنسولگری با توجه به روابط تاریخی ابوظبی-تلآویو بزرگ خواهند بود.
همچنین رسانههای اسرائیلی به نقل از برخی منابع دیپلمات اعلام کردند، این سفارت باید همانند سفارتهای اسرائیل در واشنگتن، لندن و مسکو باشد.
دیدار رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با نمایندگان طالبان در قطر
ارتش آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد، ژنرال ارشد آمریکایی این هفته با نمایندگان طالبان در قطر دیدار داشته و از آنها خواسته سطح خشونت را کاهش دهند و با سرعت بیشتری به سمت راهحل سیاسی در افغانستان بروند.
به گزارش رویترز، سفر «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به قطر در حالی انجام شده که مذاکرات نمایندگان دولت افغانستان و طالبان در قطر تا پنج ژانویه تعطیل شده و بعد از آن دو طرف به میز مذاکرات بازخواهند گشت.
یک مقام آمریکایی با شرط فاش نشدن نامش گفت، میلی در ماه ژوئن هم با مقامات طالبان دیدار کرد؛ اما این دیدار عمومی اعلام نشد.
بنا بر این گزارش، تصور میشود هر دوی این دیدارها اولین دیدارهای یک رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با طالبان باشد؛ هرچند پیشتر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و مقام ارشد ارتش آمریکا در افغانستان با اعضای طالبان دیدار کردهاند.
در بیانیه ارتش آمریکا درباره سفر میلی آمده است: رئیس ستاد مشترک ارتش درباره کاهش فوری خشونت و سرعت بخشیدن به پیشرفت به سوی راهحل سیاسی، که به ثبات منطقه کمک و و از منافع ایالات متحده محافظت میکند، صحبت کرد.
به گزارش رویترز، بعد از قطر، میلی راهی کابل شد و در آنجا با «اشرف غنی» رئیسجمهور افغانستان دیدار کرد.
حمله خمپارهای به یک پایگاه آمریکایی در شرق سوریه
گروه «دیده بان حقوق بشر سوریه» وابسته به معارضان اعلام کرد که عناصر ناشناس پنجشنبه شب یک پایگاه آمریکایی را در میدان نفتی العمر در ریف دیرالزور واقع در شرق سوریه، هدف حملات خمپاره ای خود قرار دادند.
افراد ناشناس همچنین با مسلسل خودروی مسئول حفاظت از چاههای نفت در نزدیکی میدان نفتی التنک در شمال شرق دیروز را هدف قرار دادند، اما این تیراندازی تلفاتی نداشت.
پس از این حمله خمپارهای، نظامیان آمریکایی به همراه شبه نظامیان قسد با سلاح متوسط و سنگین خود، اقدام به گشت زنی در اطراف این میدان نفتی کردند.
دیده بان حقوق بشر گزارش داد که هنوز هیچ اطلاعی درباره تلفات احتمالی ناشی از وقوع این حمله خمپاره ای مخابره نشده است.
آمریکا در فوریه گذشته اقدام به توسعه پایگاه خود در میدان نفتی العمر که یکی از بزرگترین پایگاه های این کشور در سوریه محسوب می شود، کرد.
تصویب قطعنامه ضد ایرانی در پارلمان اروپا
نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامهای ایران را به آنچه «نقض حقوق بشر» خوانده شده متهم کردهاند.
قانونگذاران اروپایی در این قطعنامه که با ۶۱۴ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۶۳ رأی ممتنع به تصویب رسید از «روحالله زم»، سرشبکه آمدنیوز که بعد از محاکمه در دادگاه اعدام شد، انتقاد کردهاند.
این قطعنامه علاوه بر این، در چند پرونده قضائی دیگر از جمله پروندههای «نسرین ستوده» و «احمدرضا جلالی» نیز ادعاهایی اثباتنشده مطرح کرده و از همه دولتهای عضو اتحادیه اروپا خواسته در ارتباط با این پروندهها اقداماتی علیه مقامهای ایرانی انجام دهند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر در واکنش به اقدامات و بیانیههای کشورهای غربی ضمن تأکید بر پایبندی تهران به تعهدات بینالمللی و رعایت حقوق شهروندی دخالتهای مغرضانه و مشکوک این کشورها که با اهداف سیاسی خاص مطرح میشوند را محکوم کرده است.
قانونگذاران اروپایی در حالی درباره پروندههای رسیدگی شده در محاکم قضائی ایران موضع گرفتهاند که در برابر اقدامات خودسرانه و ضد حقوق بشری متحدانشان معمولاً سکوت میکنند.