نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی

هشداری که باید جدی گرفت؛ مرغداران، نوروز ۱۴۰۰ گرفتار بی تدبیری مسئولان می‌شوند؟

یک فعال صنعت مرغداری معتقد است، سیاست‌های ستاد تنظیم بازار در قبال مرغ، سیاست‌های ضد تولید است و ما به این سیاست‌ها نقد داریم. دوستان ستاد تنظیم بازار طوری در مصاحبه‌های خود وانمود می‌کنند که انگار همه قصور متوجه مرغداران و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید است.
کد خبر: ۱۰۲۳۹۰۶
|
۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳ 26 December 2020
|
27118 بازدید
|

هشداری که باید جدی گرفت؛ مرغداران، نوروز ۱۴۰۰ گرفتار بی تدبیری مسئولان می‌شوند

گوشت مرغ از جمله اقلامی است که بسیار قیمت آن مورد توجه خانوارهاست. دلیل این مساله هم این است که با افزایش قیمت گوشت قرمز و خارج شدن آن از قدرت خرید بسیاری از خانوارها، گوشت مرغ جایگزین شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، گوشت مرغ اما در سال جاری، فراز و نشیب‌های فراوانی داشت، به گونه ای که در ابتدای سال جاری، تصاویری از زنده به گور کردن جوجه‌ها قلب ایرانی‌ها را جریحه دار کرد. بسیاری این اقدام مرغداران را به ارزان بودن گوشت مرغ گره زدند و عنوان کردند که کشتن جوجه‌ها به منظور تنظیم بازار صورت گرفته است!

در ابتدای سال ۹۹ مرغداران با ضرر و زیان‌های هنگفتی مواجه شدند و همان زمان پیش بینی می‌شد که این مساله، روزی به ضرر مصرف کنندگان تمام شود؛ اما به دلیل آنکه تا در اقتصاد کمبودی حاصل نشود، مسئولین به فکر راه چاره نمی‌افتند. این پیش بینی‌ها نادیده گرفته شد تا اینکه از اواسط تابستان سال جاری قیمت مرغ روز به روز رو به افزایش نهاد.

قیمت مرغ به جایی رسید که از آن به قیمت‌های لاکچری یاد می‌شد. قیمت برای هر کیلو مرغ در برخی مناطق به ۴۰ هزار تومان رسید و این در حالی بود که طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، باید قیمت مرغ از قرار هر کیلو ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان می‌بود.

مساله اصلی در افزایش قیمت مرغ از دیدگاه فعالان این صنعت، افزایش قیمت نهاده های دامی و دلال بازی بود. حبیب اسدالله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور سوم آذرماه امسال در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره دلایل افزایش قیمت مرغ گفت: نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغداری، علیرغم همه تاکیدات و هشدارها که مرغداران داشتند، به صورت کامل تامین نشد.

وی ادامه داد: در کنار این مساله، دستگاه دولتی قیمتی را برای گوشت مرغ مصوب کرد که این قیمت در صورت عدم تامین کامل نهاده‌ها منطقی نبود. به همین دلیل، این ترس در مرغداران وجود داشت که جوجه ریزی را انجام بدهند و با شرایط موجود قیمت تمام شده بالاتر از قیمت دستوری باشد و گرفتار تعزیرات شوند. روی همین قضیه، میل و رغبت مرغداران برای جوجه ریز کم شد و این مساله هم اکنون روی بازار تاثیر گذاشته است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور، با اشاره به قیمت کنونی مرغ گفت: این قیمت هم اکنون بالاتر از قیمت تمام شده است؛ اما نکته جالب‌تر اینکه بین قیمت مرغ زنده و قیمت مرغ گرم ـ که به دست مصرف کننده می‌رسد ـ حباب بسیار بزرگی وجود دارد. اگر اکنون قیمت مرغ زنده را فرضا درب مرغداری به کشتارگاه ۲۲ هزار تومان بفروشند، این مرغ نباید با قیمت بیش از ۳۲ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد، اما هم اکنون عملاً دیده می شود که بعضا قیمت تا ۴۰ هزار تومان هم رسیده است!

اسدالله نژاد اظهار داشت: اگر نهاده‌ها کامل با همان قیمت دولتی تامین شود، قطعا قیمت مرغ با همان قیمت مصوب یعنی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان توزیع خواهد شد.

حالا در یکم دی ۹۹ عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور طی نشست خبری با اشاره به گزارش درباره نحوه تأمین و توزیع محصولات پروتئینی افزود: بر اساس این گزارش نحوه توزیع نهاده‌های دامی در کشور تا چندی پیش دچار وقفه شده بود و مشکلاتی را برای تأمین در این بخش ایجاد کرده بود، اما اکنون همه نهاده‌های دامی به صورت ۱۰۰ درصدی تأمین می‌شود و لذا تولید کنندگان می‌توانند محصولات خود را به قیمت مصوب عرضه کنند.

همان گونه که اشاره شد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی اعلام کرده بود که اگر نهاده‌ها کامل با همان قیمت دولتی تامین شود، قطعا قیمت مرغ با همان قیمت مصوب یعنی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان توزیع خواهد شد.

بنابراین با این صحبت‌های دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور، هم اکنون نهاده‌های دامی به صورت ۱۰۰ درصدی تامین می‌شود و باید قیمت مرغ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان باشد. اما قیمت مرغ در بازار چگونه است؟

بر این اساس حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی امروز (شنبه ششم دی ماه ۹۹) در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره سخنان اخیر دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور گفت: ایشان باید به چند پرسش در ابتدا باید پاسخ دهند: اول اینکه از روزی که قیمت مصوب مرغ را ستاد تنظیم بازار ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان در نظر گرفت، آیا قیمت مولفه‌های تولید از جمله ذرت و سویا را افزایش داده اند یا خیر؟ پاسخ مثبت است و از آن روزی که قیمت مصوب مرغ را اعلام کردند، خود ستاد تنظیم بازار قیمت سویا را ۱۹ درصد و ذرت را ۱۵ درصد افزایش دادند. وقتی قیمت مولفه‌های تولید افزایش می‌یابد، طبیعتاً باید قیمت محصول نهایی هم افزایش یابد. اگر این اتفاق نیفتد ظلم و اجحاف در حق تولیدکننده است. در حالی که قیمت مولفه‌های تولید مرغ افزایش یافت و قیمت مصوب مرغ افزایش نیافت؛ بنابراین، اجرای قیمت مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان امکان پذیر نیست.

دوم آنکه وقتی گفته می‌شود، ما ۱۰۰ درصد نهاده‌های دامی را تامین کرده ایم، من با یک مثال توضیح می‌دهم. وقتی دولت ماهانه ۶۰ لیتر بنزین می‌دهد، این ۶۰ لیتر ممکن است باک یک خودرو را پر کند، اما باک خودروی دیگر را پر نکند. دولت نمی‌تواند در این وضعیت ادعا کند که بنزین همه خودرو‌ها را تامین کرده است. حالا دولت به ازای هر مرغ ۴ کیلو نهاده دامی در نظر گرفته است. بله، دولت ۱۰۰ درصد این ۴ کیلو را تامین می‌کند، اما این ۴ کیلو نیاز کامل تولید یک دوره مرغداری نیست. برای یک مرغ حدود ۴.۸ کیلوگرم نهاده لازم است؛ یعنی دولت عملا ۸۵ درصد نهاده‌های دامی را تامین می‌کند و ۱۵ درصد باقیمانده را مرغداران از بازار آزاد تامین می‌کنند. پیشنهاد این است که دولت این ۱۵ درصد را هم تامین کند تا دلالی و بازار سیاه جمع شود.

هشداری که باید جدی گرفت؛ مرغداران، نوروز ۱۴۰۰ گرفتار بی تدبیری مسئولان می‌شوند؟

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران اظهار داشت: مساله دیگری که برخی مرغداران با آن مواجه هستند، این است که قیمت مرغ زنده در برخی استان‌ها از قیمت مصوب ـ که حدود ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است ـ پایین‌تر می‌باشد. همان گونه که وقتی قیمت مرغ از قیمت مصوب بیشتر می‌شود و فشار می‌آوردند که قیمت مرغ را کاهش دهید، هم اکنون هم لطف کنند و در بسیاری از استان‌ها که قیمت مرغ از قیمت مصوب پایین‌تر است، فشار بیاورند و افزایش دهند و به قیمت مصوب برسانند. پیشنهاد این است که خود دولت در این استان‌ها ورود و مرغ را به قیمت مصوب خریداری و برای روز‌هایی که افزایش قیمت را شاهد هستیم، ذخیره کند.

اسدالله نژاد در پاسخ به اینکه در کدام استان‌های قیمت مرغ از قیمت مصوب پایین‌تر است، گفت: در بیشتر استان‌ها شاهد این مساله هستیم؛ از جمله این استان‌ها می‌توان به استان‌های گیلان، مازندران، گلستان اشاره کرد.

وی اظهار داشت: سیاست‌های ستاد تنظیم بازار در قبال مرغ، سیاست‌های ضد تولید است و ما به این سیاست‌ها نقد داریم. دوستان ستاد تنظیم بازار طوری در مصاحبه‌های خود وانمود می‌کنند که انگار همه قصور متوجه مرغداران و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید است.

یک هشدار مهم

اسدالله نژاد در پاسخ به اینکه آیا از شما مشورتی گرفته می‌شود یا خیر، گفت: گا‌ه مشورت می‌گیرند، اما در حوزه اجرا، عملیاتی نمی‌شود. وی افزود: برای ایام عید ۱۲۰ میلیون قطعه برنامه ریزی کرده اند. سال گذشته مرغدار ما به ازای هر کیلو مرغ ۵ هزار تومان متضرر شد و هیچ کس حرفی نزد؛ چرا؟ چون دوستان برنامه ریزی غلطی داشتند و ۱۴۰ میلیون قطعه برنامه ریزی کرده بودند.

اسدالله نژاد ادامه داد: امسال هم با توجه به اینکه موضوع کرونا و فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی تالار‌ها و مراسم مطرح است، به نظر می‌رسد که در این زمینه باید مقداری تخصصی‌تر برنامه ریزی شود. وقتی ۱۲۰ میلیون قطعه تولید برنامه ریزی شده است، عملا ۱۰ میلیون قطعه هم به این میزان اضافه می‌شود و تولید به ۱۳۰ میلیون قطعه می‌رسد. با این وضعیت من برای مرغداران ناراحت هستم و فکر می‌کنم مصیبتی که در سال گذشته مرغداران گرفتار آن بودند، امسال نیز تکرار شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران در مورد صادرات مرغ گفت: صادرات حدود یکی دو ماه ممنوع است.

وی در پایان سخنان خود در مورد قیمت نهاده‌های دامی در بازار آزاد گفت: سویا هر کیلو حدود ۹ هزار تومان و ذرت نیز هر کیلو حدود ۳۷۰۰ تومان می‌باشد که نسبت به گذشته به دلیل تامین نهاده قیمت‌ها کاهش یافته است. در گذشته ۳۰ درصد نهاده‌ها توسط دولت تامین می‌شد و الان حدود ۸۵ درصد تامین می‌شود. اسدالله نژاد ادامه داد: اگر ۱۵ درصد باقی مانده هم تامین شود باز باید دولت در قیمت مصوب مرغ تجدید نظری داشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
افشین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
مرغداران؟ نوروز 1400؟ شوخی می کنید؟ کدام صنف، شغل، تولیدی و ... در چه روزی غیر از نوروز که خودتان فرمودید گرفتار بی تدبیری مسئولان، دولت، مدیران، مدبران دولتی و ... واقع نشده اند؟ شما را به خدا یک نمونه ذکر بفرمایید!!!!!!!!!!! .... علی برکت الله.
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
تخم مرغ امروز 42 هزار تومان خدا به داد قشر کم درامد برسد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
حالا مگه کسی اعتراض کرده که از خدا مدد میطلبی؟
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
تاسف انگیزه
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
مسئولین بیشترین سود را از کرونا و تحریم بردند و بیچاره مردم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
گر قیمتها واقعی شده که باید یارانه های مردم هم واقعی شود
پوشک بهداشتی بچه و غیر بچه میدانید چه قدر گران شده؟؟؟؟؟
موز بسیار گران
پرتقال و نارنگی در فصل وفورش این قدر گران!!!!
و بعد اقای نوبخت می ایند و صحبتهای خیلی شیک میکنند که همه چیز عالی و مردم وضعشان عالی است و ...
اقتصاد اقاجان باید بایدی نیست!!!!
نمیشود قیمتها ازاد باشد ولی یارانه ها همان ۴۵ تومان باشد و بیایید یارانه ها را واقعی کنید.
این که راهش نیست تمام تولید کنندگان در ضرر و طرف اصلا از خیر تولید بگذرد و بعد دردسر بیشتری برای مصرف کننده پیش اید!!!
دولت همه را به جان‌هم انداخته
از ان طرف کارگر و برق تولیدی ها و دستمزدها و دان و بار گران و از ان طرف من مصرف کننده به دلیل واقعی نبودن حقوقم و درامدم انتظار دارم چیزی گران نشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
فقط تولید کننده و فروشنده ضرر می کنند مصرف کننده اصلا مهم نیست و ضرر نمیکند. قربانی اصلی هم همین مصرف کننده است.
کارگر اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
بی تدبیری همه گیر شده به کارگرهای بدبخت یارانه معیشتی کرونا ندادن اما بازنشستگان ومستمری بگیران نجومی بگیر نفت اول همه این یارانه به حسابشون واریز شده .برادر من بازنشسته نفته 15 میلیون مستمری داره ریختن به حسابش میگه اشتباه نشده چون به حساب تمام همکارای قدیمیش ریختن.همون اول می گفتید اول نجومی بگیرها بعد بیکارا .شامل کارگرها وبازنشستگان تامین اجتماعی نمیشه اشتباهی هم در کار نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
گیاه خوار شوید تا رستگار بشین. سکته قلبی، فشار خون کم میشه بجای گوشت مرغ و گاو و گوسفند، سبزی و پیاز و بادمجون و سیب زمینی بخورین.
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
مرغداران هم گوشتی وهم تخم گزار کاملا به عدم کارایی مسولین ذیربط آگاهند واین عدم آگاهی دربراورد درست بهای تمام شده مرغ و تخم مرغ باعث گردیده تا مرغداران واتخادیه های ذیربط با اتحاد خود برای کسب درآمد بیشتر مردم قشر ضعیف را که سفره شأن از سایر مواد گوشتی خالی است ،را درتنگنا قراردهند ،اگر کارشناسان امین در مورد بهای تمام شده مرغ و تخم مرغ برآورد صحیح استخراج نمایند و دست دلالان و واسطه گران وسفسطه گران را از رزق مردم کوتاه کنند ،هم مرغدارمنصف وهم مصرف کننده محتاج راضی خواهند بود .وگرنه دراین بلبشو هرکس دنبال این است که منافع بیشتر به جیب بزند و انصاف و عدالت را قربانی منافع خود نماید .
ناشناس
|
France
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
وقتی رانت واردات خوراک طیور رو چند ساله دادید دست یک عده ، باید فکر این جا ها رو هم می کردید که به این روز بیافتید.
مرغدار تقصیر کار نیست، مقصر رانتخواران این صنعت هستند که این بلا رو سر این صنعت اورده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
از وزارت جهاد و کشاورزی بگیر تا .....امور دام.....رئیس ..................معاون................راننده........شاگرد راننده................کارگران زحمت کش ................ تا اون مرغ بی ادعای داخل مرغداری نتیجه میشه آخرش مرغ کیلویی n تومنی و تخم مرغ n تومنی ----

حکایت این روزهای ما حکایت اون مورچه ای بود که کار میکرد -براش دفتر و دستکی درست شد آخرش برای تعدیل نیرو باز هم مورچه اخراج شد- این روند تولید مرغ آخرش :
مقصر همون مرغ هستش که معلوم نیست اول مرغ بوده یا تخم مرغ
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟