کیوسک بین الملل تابناک

تحقیر تاریخی پمپئو توسط اروپا/ تصویب طرح برکناری ترامپ از سوی مجلس نمایندگان آمریکا/ درخواست روسیه از فرانسه و انگلیس برای الحاق به روند خلع سلاح هسته ای/ اعزام ناو هواپیمابر فرانسه به مدیترانه شرقی

تصویب طرح برکناری ترامپ از سوی مجلس نمایندگان آمریکا، درخواست روسیه از فرانسه و انگلیس برای الحاق به روند خلع سلاح هسته ای، تحقیر تاریخی پمپئو توسط اروپا، اعزام ناو هواپیمابر فرانسه به مدیترانه شرقی و ادعای واشنگتن درباره دخالت ایران، روسیه و چین در انتخابات آمریکا از جمله مهم‌ترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۲۷۷۸۵
|
۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۷ 13 January 2021
|
24395 بازدید

تصویب طرح برکناری ترامپ از سوی مجلس نمایندگان آمریکا/ درخواست روسیه از فرانسه و انگلیس برای الحاق به روند خلع سلاح هسته ای/ تحقیر تاریخی پمپئو توسط اروپا/ اعزام ناو هواپیمابر فرانسه به مدیترانه شرقی

کیوسک بین الملل تابناک: تصویب طرح برکناری ترامپ از سوی مجلس نمایندگان آمریکا، درخواست روسیه از فرانسه و انگلیس برای الحاق به روند خلع سلاح هسته ای، تحقیر تاریخی پمپئو توسط اروپا، اعزام ناو هواپیمابر فرانسه به مدیترانه شرقی و ادعای واشنگتن درباره دخالت ایران، روسیه و چین در انتخابات آمریکا از جمله مهم‌ترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

تصویب طرح برکناری ترامپ از سوی مجلس نمایندگان آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به نقش دونالد ترامپ در آشوب هفته گذشته و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره، طرحی را تصویب کرده که بر اساس آن از مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا خواسته است تا با استفاده از قدرت و اختیاراتی که قانون اساسی به او می دهد، ترامپ را از قدرت برکنار کند.

بر اساس این گزارش، اعضای مجلس نمایندگان با تصویب این طرح، عملا از مایک پنس خواسته‌اند تا از متمم ۲۵ قانون اساسی برای برکناری ترامپ استفاده کند.

متمم ۲۵ اُم قانون اساسی آمریکا درباره قوانین در هنگام غیبت و جانشینی ریاست جمهوری این کشور است. طبق این متمم در صورت عدم کفایت، ناتوانی یا مرگ رئیس جمهور آمریکا، اکثریت کابینه می‌توانند به انتصاب معاون وی به عنوان رئیس جمهور رأی دهند.

درخواست روسیه از فرانسه و انگلیس برای الحاق به روند خلع سلاح هسته ای

به گزارش ایتارتاس، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا می گوید مسکو آماده مذاکره با دولت آتی واشنگتن برای تمدید پیمان استارت نو است؛ حال آنکه همچنان مایل است تا فرانسه و انگلیس هم به روند خلع سلاح هسته ای ملحق شوند.

وی در این باره ادامه داد: بعد از تمدید استارت نو می توانیم درباره پیوستن اعضای جدید به پیمان های کنترل تسلیحاتی مذاکره کنیم. زرادخانه های هسته ای فرانسه و انگلیس با چین قابل مقایسه است و آنها در چارچوب ناتو، سیاست های هسته ایشان را با آمریکا هماهنگ می کنند.

اظهارات آنتونوف در حالی ایراد شد که استارت نو به عنوان تنها پیمان هسته ای باقی مانده میان مسکو-واشنگتن در هفته نخست ماه میلادی فوریه منقضی می شود.

در واقع، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا به این بهانه که چین هم باید به میز مذاکرات هسته ای بپیوندد، از تمدید این پیمان طفره رفت.

 

تحقیر تاریخی پمپئو توسط اروپا

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در آخرین دقایق، سفر اروپایی خود را لغو کرد و بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، در پیش بودن مراسم تحلیف «جو بایدن» رئیس جمهوری منتخب و انتقال قدرت طی روزهای آینده دلیل لغو این سفر اعلام شده است.

این ادعای وزارت خارجه آمریکا در حالی مطرح می‌شود که خبرگزاری رویترز، در خبری اختصاصی به نقل از دیپلمات‌های اروپایی اعلام کرد که پامپئو به این دلیل، سفر اروپایی خود را لغو کرد، چون وزیر خارجه لوکزامبورگ و دیگر مقامات ارشد اروپایی از دیدار با وی امتناع کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، قرار بود پامپئو در آخرین سفر خود به اروپا به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا با «جیان آسلبورن» وزیر خارجه کشور کوچک اما ثروتمند لوکزامبورگ دیدار کند. همچنین قرار بود، پامپئو در بروکسل با دیگر دیپلمات‌های ارشد این اتحادیه دیدار و گفت‌وگو داشته باشد.

عدم موضع‌گیری قاطع پامپئو در قبال آشوب‌های روز چهارشنبه در برابر کنگره آمریکا با انتقادهای زیادی همراه شده است.

اعزام ناو هواپیمابر فرانسه به مدیترانه شرقی

«فلورانس پارلی» وزیر دفاع فرانسه در دیدار با اعضای کمیته دفاعی پارلمان این کشور، از اعزام ناو هواپیمابر «شارل دو گل» به مدیترانه شرقی و اقیانوس هند، در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ خبر داد.

قرار است این ناو هواپیمابر در چارچوب عملیات «چَمَل» و با ادعای تداوم مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه به مدیترانه شرقی اعزام شود.

این نخستین ماموریت شارل دو گل بعد از ابتلای خدمه آن به کووید ۱۹ در اوایل سال ۲۰۲۰ است.

پارلی در ادامه توجیه اعزام این ناو هواپیمابر مدعی شد: فرانسه همچنان به حضور داعش باور دارد و حتی فکر می‌کنیم که آنها مجدداً در عراق و سوریه در حال تجدید قوا هستند. این در حالی است که فرانسه از بابت بهره برداری از ذخایر گازی مدیترانه شرقی هم با ترکیه جدال لفظی دارد.

ادعای واشنگتن درباره دخالت ایران، روسیه و چین‌ در انتخابات آمریکا

"ویلیام ایوانینا" مدیر مرکز ملی ضدجاسوسی و امنیت آمریکا مدعی شد، گویا کشور‌های روسیه، ایران و چین تلاش کرده‌اند تا بر روند انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ تأثیر بگذارند.

این مقام امنیتی آمریکایی در مصاحبه با روزنامه "واشنگتن پست" که در سایت رسمی این مرکز نیز منتشر شده، در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات خارجی علیه انتخابات ریاست جمهوری اخیر گفت: «من هر روز اطلاعات بدست آمده از روسیه، چین، ایران و دیگر کشورها را بررسی می کنم و چنین تهدیدی را مشاهده کرده و آن را واقعی می‌دانم. من معتقدم که هر سه کشور علاقه مند به مداخله در امور داخلی ایالات متحده بوده و در سال ۲۰۲۰ نیز سعی داشتند بر روند انتخابات ریاست جمهوری ما تأثیر بگذارند.»

ایوانینا همچنین یادآور شد، روسیه در رابطه با انتخابات آمریکا، نخستین کشور در فهرست تهدیدات خارجی است، ولی چین و ایران نیز نقش خاص خود را در این عرصه بازی می‌کنند. وی ادامه داد، البته به‌ رغم اینکه اقدامات این سه کشور محکوم شده است، خود شخصاً، شاهد قربانی داشتن یا تأثیر این تلاش‌ها بر روند انتخابات در سال ۲۰۲۰ نبوده است.

مقامات مسکو بارها در سطوح مختلف تأکید کرده‌اند که هرگز در روند انتخابات آمریکا دخالتی نداشته و ندارند و بطور کلی مداخله در امور داخلی سایر کشورها در سیاست خارجی روسیه جایی ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟