به گزارش بورس تابناک، روحالله ایزدخواه با بیان اینکه اخیراً به دلیل حساسیت ایجادشده در خصوص اختلافات بوجود آمده بین بورس کالا و وزارت صمت پیرامون تعیین قیمت محصولات فولادی، این شائبه وجود داشت که وزارت صمت درصدد رایزنی با نمایندگان مجلس برای جلب نظر آنهاست تا نامه اخیرش در خصوص قیمت 70 درصدی فولاد با حمایت نمایندگان به اجرا درآید. ادامه داد: بنابراین، با هدف پیشگیری از تقویت و گسترش این شائبهها و مهار گمانه تبانی نمایندگان و مسئولان وزارت صمت؛ اکثریت اعضای کمیسیون صنایع، به لغو جلسه سهشنبهشب (23 دی) گذشته با وزیر صمت رأی مثبت دادند.
او با تأکید بر اهمیت طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد که کلیات آن در صحن مجلس به تصویب رسید، تأکید کرد: در این طرح ، داشتن استراتژی برای صنایع اولویت اصلی است و پیشبینیشده که بازار محصولات فولادی با استفاده از مکانیسم بورس نظارت شود. به این مفهوم که همه محصولات فولادی اعم از مواد اولیه و محصولات نهایی تا جایی که زیرساختهای بورس اجازه میدهد از این کانال، معامله شود.
ایزدخواه توضیح داد: مکانیزم تعیین قیمت در بورس کالا باید همان عرضه و تقاضا باشد و هیچگونه مداخله قیمتی دیگری انجام نشود.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس ضمن مخالفت کامل با تعیین دستوری قیمتها تصریح کرد: تعیین قیمت برای محصولات، ویژه اقتصادهای کاملاً دولتی است. اما در اقتصاد ایران، بر مشارکت و نقش بخش خصوصی، تأکید فراوانی است و طبیعی است باید مقدمات و جذابیتهای این مشارکت را باید فراهم کرد و ازجمله اساسیترین مقدمات لازم برای تحقق این هدف ملی، آمادهسازی زیرساختها و پذیرش الزامات برقراری رقابتی واقعی و غیردستوری و کشف قیمت ناشی از عرضه و تقاضای متکی بر واقعیتهای بازار است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره ابطالهای معاملاتی در بورس کالا نیز گفت: یکی از ابزارهای بورس کالا، ابطال معاملاتی است که با قوانین و ضوابط مقرر منطبق نیست، اما نکته مهم این است که حکم چنین ابطالهایی فقط باید از سوی بورس کالا و با معیار قوانین بورسی، صادر شود و هیچ نهاد دیگری حتی دولت، نباید مجوز استفاده از این ابزار را داشته باشد.
ایزدخواه متذکر شد: اینکه معاملات به دلیل آنکه قیمتی بالاتر از نرخ موردنظر دولت داشته، باطل میشود، مصداق بارز قیمتگذاری دستوری است و نمایندگان با این شیوه نظارتی دولت، مخالف هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.