به گزارش تابناک، همه میدانند که بافت چربی، شامل سلولهای سفیدی است که انرژی را در بدن ذخیره میکند. با این حال، کمتر کسی میداند که بدن انسان دارای چربی قهوهای نیز هست که این نوع چربی باعث افزایش متابولیسم (سوخت و ساز) بدن شده و در نتیجه بدن را گرم میکند.
برخلاف چربی سفید که در دور شکم و بافتها ذخیره میشود، چربی قهوهای به صورت عمیقتر و در بافتهایی مانند کلیه و یا اطراف استخوانهای کتف و ستون فقرات مشاهده میشود. تحقیقات نشان داده است در محیط سرد که بدن نیاز به گرما دارد، این چربیها شکسته شده و به گرم شدن بدن کمک میکنند.
تحقیقات سال گذشته دانشمندان آمریکایی در دانشگاه یوتا نشان داد وقتی افراد در محیط سرد قرار میگیرند، علاوه بر شکسته شدن بافت چربی قهوهای آنها، این روند به تنظیم قند و چربی خونشان کمک میکند.
یکی از محققان در این رابطه میگوید: چربی قهوهای از زمانی که درجه محیط به ۱۶ درجه سانتی گراد میرسد شروع به فعالیت میکنند. ما از داوطلبان این آزمون خواستیم در محیطی خنک برای دو ساعت قرار بگیرند به طوری که این سرما باعث آزار آنها نشود. البته سرما آنقدر نبود که باعث لرزش آنها شود. شواهد نشان داد همین دما نیز برای فعالیت بیشتر چربیهای قهوهای کافی است.
از زمانهای باستان در مصر از سرما درمانی به صورت گسترده استفاده میشده است. همچنین از شنا کردن در آب یخ تا استفاده از کمپرسورهای یخ به عنوان راهکارهای درمانی برای مقابله با برخی بیماریها به کار میرفته است. با این حال، استفاده از سرمادرمانی برای کاهش وزن یکی از موضوعات جدید محسوب میشود.
رونالد استیمسون، استاد دانشگاه ادینبورگ در این زمینه میگوید: استفاده از سرمادرمانی یکی از بهترین راهکارها برای درمان چاقی و دیابت نوع ۲ است. شواهد نشان میدهد گر چه افراد چاق دارای چربی قهوهای کمی هستند، اما در صورتی که این افراد به طور مستمر از سرمادرمانی استفاده کنند به مرور چربی قهوهای آنها افزایش مییابد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.