به گزارش تابناک، ایسنا به نقل از انگجت نوشت: پس از دستاوردهای فوق العاده کاوشگر حفاری مریخ نورد «اینسایت»(InSight) موسوم به «مول»(mole)، اکنون ناسا مجبور به پایان دادن به ماموریت آن برای حفاری خاک مریخ شده است.
فرودگر «اینسایت» مجهز به یک کاوشگر ملقب به «مول» به معنی موش کور است که قرار بود تا عمق ۱۰ فوتی سطح مریخ را حفاری کند. با این حال، ناسا گفت که تمایل غیرمنتظره خاک مریخ به سفت شدن به این معنی است که مته «مول» هرگز نمیتواند عملکرد صحیح خود را داشته باشد.
اکنون این پایان یک حماسه طولانی است که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده بود. این کاوشگر پس از آزمایش و خطای فراوان و کمک گرفتن از بازوی رباتیک «اینسایت» تنها توانست به عمق چند سانتیمتری سطح مریخ برسد. آخرین فعالیت آن نیز در روز شنبه ۹ ژانویه انجام شد که ناسا آن را یک تلاش قلمداد کرد.
با این وجود هنوز همه چیز از دست نرفته است، زیرا شکست برنامه «مول» به مهندسان کمک میکند تا استراتژیهای مختلفی را برای ماموریتهای آینده در پیش بگیرند. علاوه بر این، اکنون که بازوی رباتیک «اینسایت» قادر به کمک است، میتواند لرزهسنج را در حفره ایجاد شده دفن کند تا به ماموریت کمک کند خوانشهای دقیقتر و واضحتری از سطحشناسی مریخ داشته باشد.
ضمن اینکه رها کردن «مول» به این معنی نیست که ماموریت «اینسایت» تمام شده است، بلکه طول عمر مورد انتظار این ماموریت حداقل تا پایان سال ۲۰۲۲ تمدید شده است.
«اینسایت» وظیفه دارد تشخیص دهد که هسته مریخ مایع است یا جامد، دادههای آب و هوای مریخ را بررسی کند و همچنین هنگامی که مریخ نورد «استقامت»Perseverance) روی سطح مریخ فرود بیاید، به تاسیس اولین شبکه هواشناسی بشر در یک سیاره دیگر اقدام کند.