به گزارش بورس تابناک، بسیاری از سرمایهگذاران بازار سرمایه در هفته گذشته شاهد ریزش سقف آرزوهای خود بودند چراکه بسیاری از سهمهای بازار سرمایه قرمزپوش شده بودند و برای بسیاری از سهامداران، تالار شیشهای تبدیل به جهنمی داغ شده بود که آتشش هر نقطهای را که لمس هم نمیکرد با قرمزیهایش میسوزاند. سهامداران خودرویی، پالایشی، فلزی و ...، از این دسته سهامداران بودند که با کارد هم خونشان بیرون نمیآمد و همین مسئله هم بهانهای شد تا سهامداران بالاخره بیش از گذشته، اعتماد خود را نسبت به بازار از دست دهند و به فکر خارج کردن پول خود از بازار بیفتند.
علاوه بر خرید نکردن حقوقیها در بازار و تشکیل صفهای فروش طولانی برای سهمها، بسیاری از اتفاقات دیگر از جمله بازارنگردانیها هم باعث شد تا این اتفاق بیفتد و تنها چند تک سهم بودند که در بازار توانستند خوش بدرخشند که آنها هم در گروه غذایی، بیمه و برخی گروههای پراکنده دیگر بودند و باز هم خبری از خرید سهمهای بزرگ نبود. هرچند، برخی از صفهای خرید برای سهام شستا هم اثری مثبت روی شاخص کل میگذاشت اما زور این تک سهم بزرگ مثبت هم باعث نمیشد تا شاخص کل از کف گلی تالار شیشهای برخیزد.
هفته گذشته، هفته چندان جالبی هم در میان مسئولان نبود و در این میان علاوه بر ریزش سهام، ریزش مسئولان هم داشتیم زیرا ابتدا داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت از سمت خود استعفا داد و فردای آن روز، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نتوانست از ضرر سهامداران و ناهماهنگیهای دولت در حوزه اقتصاد تاب بیاورد و او هم استعفانامه خود را تحویل داد تا بیش از این به دردسر نیفتد.
به هر حال، روزهای آخر هفته کاری برای بورس از جمله روزهای خوب بازار بود، چراکه شاخص کل در آخرین روز کاری هفته بازار سرمایه، بیش از ۳۳ هزار واحد رشد کرد و به یک میلیون و ۱۸۳ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بتواند نقطه حمایتی یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی را برای خود نگه دارد. حالا هم بازار به کف خود رسیده است و باید دید ادامه روند معاملات سرنوشت این بازار را چگونه رقم خواهد زد و علاوه بر این آیا با این حجم معاملات کم، بازار دوباره به روزهای اعتمادی خود بازخواهد گشت یا خیر.
یاسر فلاح، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازار در رابطه با معاملات هفته گذشته این بازار اظهار کرد: بازار شرایط خوبی را در سه هفته گشته سپری نکرده است و دی ماهی که گذشت با بازدهی منفی ۲۰ درصد ماه خوبی برای سرمایهگذاران نبود و بالطبع، هفتهای هم که گذشت به جز چهارشنبه که بیشتر نمادهای بورسی خریدار داشتند و با رشد شاخصها روبهرو بودیم، در باقی روزها چندان قابل توجه نبوده است.
وی تصریح کرد: اگر دقت بشود، در هفتهای که گذشت، شاهد کاهش ارزش بازار در بیشتر نمادها و بیشتر صنایع بودیم و آنچه که تفاوت ایجاد کرد، آن بود که در برخی از سهمها یا شرکتهای کوچک خریدار وجود داشت، اما برای شرکتهای بزرگ و به اصطلاح شاخصساز شاهد صفهای فروش سنگین تشکیل میشد و اصولا خریدار جدی وجود نداشت و همچنین بازارگردانها و حقوقیها بودند که بیشتر برای خرید سهمهای بزرگ اقدام کردند. در مجموع چون شرایط در این هفته چندان دلچسب نبود، صنایع مختلف صفهای فروش طویلی داشتند.
این کارشناس بازار سرمایه درباره هفته آینده معاملات بازار سرمایه و اثرات آن روی شاخص کل گفت: پیشبینی میشود بازار به اتفاقاتی که در فضای بین المللی در حال افتادن است، واکنش مثبتی نشان میدهد و شاهد شتاب و شیب ملایم، بازار صعودی راتجربه خواهیم کرد.
فلاح افزود: آنطور که رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرده است، برخی از منابع ارزی ما آزاد شده و به نوعی تسهیل مبادلات بینالمللی اتفاق افتاده است که به نظر میرسد برخی از شرکتها و صنایع ارزندگی خود را به بازار تحمیل خواهند کرد. علاوه بر این، گزارشهای سه ماه سوم بسیار خوب بود و میتواند برای سهامداران ملاک برای خرید قرار بگیرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه نمیتوان یک نوع استراتژی را برای عده زیادی از سهامداران پیشنهاد کرد، خاطرنشان کرد: این موضوع از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به هیچ عنوان نمیشود یک نسخه را برای میلیونها سهامدار پیچید. استراتژی سرمایهگذاری در افراد مختلف با توجه به سرمایههای متفاوت و میزان ریسکپذیری متفاوت خواهد بود.
منبع: بازار