حدود 10 روز از انتشار فیلم درگیری نماینده سبزوار با مامور راهنمایی و رانندگی می گذرد، در این مدت نیروی انتظامی از این نماینده به دادستانی شکایت کرده و هیات نظارت هم به این پرونده وارد شده است.
به گزارش تابناک، ۴ بهمن فیلمی از یک سرباز وظیفه راهنمایی و رانندگی در فضای مجازی دست به دست شد که در آن سربازی مدعی است که علیاصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی به دلیل ممانعت سرباز از عبور اتومبیلش از مسیر خط ویژه خیابان انقلاب به صورت آن سرباز سیلی زده است. گفته شده که این اتفاق روز چهارشنبه اول بهمن رخ داده است.
بعد از انتشار این فیلم و اظهارات سرباز راهور ، علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار با انتشار بیانیهای ماجرای سیلی زدن به این سرباز را تکذیب کرد و گفت:« سرباز به من گفته بود که هر خری هستی برای خودت هستی!»
به فاصله چند ساعت از انتشار این بیانیه ، عنابستانی این بار با تغییر موضع از مردم ایران عذرخواهی کرد و گفت: کاملا بدیهی است که در اجرای قانون بین هیچکسی تفاوتی وجود ندارد اما از همه مردمی که به هر دلیلی احساساتشان جریحهدار شد، عذرخواهی میکنم. ما هیچ شأنی جز مطیع قانون بودن و خدمت به مردم قائل نیستیم.
او با تشکر از مأمور راهور پلیس به خاطر اجرای قانون تاکید کرد:« اینجانب باید بیشتر به خود مسلط میبودم و در همان حد عصبانیت نیز اشتباه کردم. مردم مطمئن باشند که اگر بر اساس آنچه رسانهها گفتند، عمل کرده بودم، در همان روز اول و قبل از رسیدن به منزل استعفا میدادم. اما در این فیلم به خاطر همه کارهای کرده و نکرده عذرخواهی میکنم و از مردم حلالیت میطلبم. رسانههای معاند داخلی و خارجی هم بدانند که ما در مقابل اجرای قانون جمهوری اسلامی عزیزمان، گردنمان از مو باریکتر است. اجازه سوء استفاده به این رسانهها را نخواهیم داد.»
اما این عذرخواهی پایان ماجرا نبود چه اینکه نیروی انتظامی از عنابستانی شکایت کرد. در این باره سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی رییس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان توضیح داد:« با فرمانده نیروی انتظامی پیرامون اتفاق افتاده بین آقای عنابستانی و سرباز راهور صحبت کردم و سردار اشتری گفت که ما گزارش را تهیه و برای دادستانی ارسال کردهایم. راهور ناجا مستقیم به مجلس شکایت نکرده است و در دادستانی طرح شکایت کردهاند. امیدوارم نظریه دادرسی و گزارش ناجا برای بررسی در مجلس سریعتر به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارسال شود.»
او این را هم اضافه کرد که « پس از رسیدن گزارشها و ادعاهایی مبنی بر درگیری نماینده مجلس و یکی از مامورین پلیس راهور، هیات نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیریها را برای بررسی صحت و سقم و چگونگی موضوع آغاز کرده اما علیرغم پیگیریهای چند روزه، گزارش نیروی انتظامی در این باره هنوز به مجلس ارسال نشده است. این هیات ادعاهای موجود را بررسی و در صورت صحت و سقم حادثه و چگونگی ماجرا را بررسی و در صورت احراز تقصیر ، برخورد قانونی را انجام خواهد داد.»
علی رغم تاکید رییس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مبنی بر بررسی دقیق این حادثه، محمد حسین فرهنگی سخنگوی هیات رییسه مجلس به ابعاد دیگری از این پرونده اشاره کرد و گفت:« حواشی رخ داده برای نماینده سبزوار دو بعد داشت؛ بعد اول رفتار نماینده سبزوار بود که هیات نظارت به این موضوع ورود کرده و در حال بررسی آن است. بعد دوم توهینی است که به مجلس شده است چرا که توهینهای انجام شده فقط مربوط به آن سرباز نیست. بلکه مامور دیگری که چهره او در فضای مجازی منتشر نشده، توهینهای زیادی به نماینده مجلس انجام داده و یکی از مسببان راهبندان مسیر نیز او بوده است. این دو موضوع باید به صورت موازی بررسی شود. یعنی هم حواشی مربوط به نماینده مجلس و هم توهینهایی که مامور نیروی انتظامی انجام داده، باید در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس بررسی شود.»
او از ورود هیات نظارت بر رفتار نمایندگان برای بررسی این موضوع سخن گفت و این را هم اضافه کرد که نتیجه آن ظرف مدت یک هفته تا ۱۰ روز آینده اعلام میشود.
در این بین حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رییسه مجلس با اتخاذ موضعی متفاوت عنابستانی را برای عذرخواهی اش تحسین کرد و گفت:« تجربه یک شفافیت در هفته های اخیر نشان داد که چگونه راه بر سیلی های مدیران و کارمندان و ماموران بر اقشار مختلف مردم با شفافیت بسته می شود. ضمن تحسین نماینده ای که با عذرخواهی خود یک سیلی نفس اماره و سیلی دیگری به دشمنان نظام و مجلس زد به نیروی انتظامی هشدار می دهم که از عذرخواهی این نماینده عبرت بگیرد و اجازه ندهد مامورانش به هنگام اعمال قانون از چارچوب قانون تجاوز کنند.برای نظام اسلامی، مردم و قانون فرقی نمی کند که یک نماینده یا یک پلیس از قانون تخلف کند، ناجا باید به خاطر ادبیات غیرقانونی مامورش همچون نماینده مجلس عذرخواهی کند و البته عذرخواهی بزرگتر باید به خاطر حرف های غیرقانونی آن مسئول ناجا باشد که می خواست مجرمین را دست شکسته ببیند.»
با توجه به صحبت های رییس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان و برخی از اعضای هیات رییسه انتظار می رود هیات نظارت از انفعال بیرون آمده و هر چه سریعتر نظرش را درباره این پرونده اعلام کند چون از ابتدای شکل گیری مجلس یازدهم تاکنون، اطلاع رسانی درستی از نشست های هیات نظارت صورت گرفته و مردم اطلاع دقیقی از تصمیمات اتخاذ شده ندارند.
از طرف دیگر با عنایت به اشکالات بسیاری که به قانون فعلی نظارت بر رفتار نمایندگان وارد است ، باید هر چه سریعتر این قانون اصلاح شده تا با بازدارندگی بیشتر جلوی این قبیل رفتارهای دور از شان یک نماینده مجلس گرفته شود.