کشف راه جدیدی برای هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی

گروهی از پژوهشگران در بررسی‌های خود توانسته‌اند راه جدیدی را کشف کنند که به هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی و از بین بردن آنها کمک می‌کند.
کد خبر: ۱۰۳۲۶۷۵
|
۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰ 06 February 2021
|
10841 بازدید

به گزارش تابناک، ایسنا نوشت: پژوهشگران همیشه هنگام درمان سرطان، در جستجوی راه‌هایی هستند که سلول‌های سرطانی را از بین ببرند و در عین حال، میزان آسیب به بقیه بدن را به حداقل برسانند. یکی از راه‌های احتمالی، یافتن فرایندهایی است که منحصر به سلول‌های سرطانی هستند و امکان هدف‌گیری خاص را فراهم می‌کنند. اگر این فرایند مختل شود، تنها همان سلول‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

یک فرایند می‌تواند به انواع خاصی از سرطان منحصر شود و در برخی دیگر وجود نداشته باشد. در چنین مواردی، به یک راه ساده نیاز است که نشان دهد آیا تومور، ویژگی منحصر به فردی دارد یا خیر. مفهوم سوال این است که تومور نسبت به کدام درمان واکنش نشان می‌دهد. این روش به پژوهشگران کمک می‌کند تا درمان را با بیماری که احتمالا درمان به او کمک می‌کند، مطابقت دهند؛ نه این که به آزمون و خطا بپردازند.

گروهی از پژوهشگران موفق شده‌اند چنین فرایندی را کشف کنند که می‌تواند سلول‌های سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلول‌های سالم هدف قرار دهد.

چرخه “فولات”(Folate)، یک فرایند ضروری برای DNA و آران‌ای به شمار می‌رود؛ در نتیجه هم برای سلول‌های سرطانی و هم برای سلول‌های سالم، بسیار مهم است. از آنجا که تولید DNA، یک مرحله مهم در تقسیم سلولی و رشد تومور به شمار می‌رود، چرخه فولات یک هدف متداول برای شیمی‌درمانی است. در هر حال، عوارض جانبی قابل توجهی در حمله کردن به آن وجود دارد.

در واقع، دو چرخه فولات وجود دارد که یکی در میتوکندری و دیگری در سیتوزول رخ می‌دهد. یک سلول سالم می‌تواند از یک نوع به نوعی دیگر تبدیل شود. پژوهشگران در این پروژه، انواعی از سلول‌های تومور را کشف کردند که به مسیر سیتوزول تکیه داشتند. در نتیجه، اگر درمان، هدف قرار دادن چرخه فولات سیتوزول باشد، سلول‌های سالم به چرخه میتوکندری روی می‌آورند و آسیب نمی‌بینند. بدین ترتیب، تنها سلول‌های تومور از بین می‌روند.

پروتئین “RFC”، پروتئینی است که سطح فولات داخل سلول را تنظیم می‌کند. پژوهشگران دریافتند که پایین بودن سطح RFC، پایین آمدن فولات را به همراه دارد. آنها به این نتیجه رسیدند که پایین آمدن میزان فولات، برای چرخه میتوکندری، مخرب است؛ بنابراین تومورهایی که میزان RFC آنها پایین است، تومورهایی هستند که تحت تاثیر درمان‌های مسدود کننده چرخه سیتوزول قرار می‌گیرند.

بدین ترتیب، هم مسیری که ممکن است مورد حمله قرار بگیرد و هم راهی برای تشخیص تومورهایی که مورد حمله قرار می‌گیرند، می‌تواند نقش موثری در این میان داشته باشد.

این پژوهش، در مجله “Cell Metabolism” به چاپ رسید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟