وزارت ورزش: شاید دولت بعدی مخالف واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس باشد

کد خبر: ۱۰۳۲۸۷۲
|
۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰ 07 February 2021
|
6549 بازدید

مهدی علی نژاد معاون وزارت ورزش و جوانان در خصوص اینکه عنوان کرده بود فوتبال ما 6 میلیون دلار در فیفا پول دارد ، سهم پرسپولیس دو میلیون و 800 هزار دلار و سهم استقلال 300 هزار دلار است اظهار داشت: تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا آسیب‌های جدی به کشور ما وارد کرد که از جمله آن اختلال در مبادلات بانکی بود. امروز در راستای تحریم‌ها فیفا و AFC علیرغم اینکه علاقه‌مند هستند با ما همکاری کنند اما بانک‌ها زیر بار این موضوع نمی‌روند. البته از مبلغی که در فیفا وجود دارد استفاده می‌شود. یکسال کار متوقف بود و خیلی از مشکلات مانند پرونده ویلموتس هم مربوط به این مسأله بود. ما این پول را در فیفا داشتیم اما فیفا حاضر نبود به شخص ثالث پرداخت کند تقریبا از ابتدای سال 99 این مشکل حل شد و فیفا پول‌های ما را به فرد ثالث پرداخت کرد اما کنفدراسیون فوتبال آسیا این را قبول نمی‌کند.

* برخی از بدهی‌های استقلال و پرسپولیس از منابع فیفا پرداخت شد

وی با حضور در برنامه کادرفنی شبکه ورزش در مورد اینکه آیا فیفا قبول می‌کند بدهی باشگاه را پرداخت کند و بعد در ایران به صورت ریالی انجام شود،‌گفت: باید بین فدراسیون فوتبال ما و باشگاه مربوطه توافق شود اما این را فیفا پذیرفته و استقلال و پرسپولیس که به خاطر جام‌جهانی مبالغی داشتند بعضی از بدهی‌هایشان را از منابع فیفا دادند اما کنفدراسیون فوتبال آسیا قبول نمی‌کند که به شخص ثالث بدهد. در حال گفت‌وگو هستیم تا به این منابع دسترسی پیدا کنیم، امیدواریم با رفتن ترامپ بتوانیم دسترسی بانکی پیدا کنیم.

*کل سرمایه یک باشگاه یک میلیون تومان و دیگری 10 میلیون تومان بود

علی نژاد در خصوص اینکه قرار است 15 درصد دو باشگاه را در بورس مردم بخرند و 85 درصد آنها باز هم دست دولت می‌ماند عنوان کرد: از اواسط سال گذشته اقدامات جدی برای واگذاری انجام شد. مشکلات جدی وجود داشت چون بازار سرمایه قواعد خاص خودش را دارد. حدود یکسال و نیم است که تلاش می‌کنیم مشکلات زیرساختی از جمله شفاف‌سازی مالی و حسابرسی‌هایی که انجام شد را برطرف کنیم. بحث افزایش سرمایه مهم بود یکی از این دو باشگاه یک میلیون تومان و دیگری 10 میلیون تومان کل سرمایه‌شان بود به همین خاطر دو ورزشگاه به نام‌شان شد.

وزارت ورزش: شاید دولت بعدی مخالف واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس باشد

* سرمایه استقلال و پرسپولیس امروز به خاطر دو ورزشگاه حدود 10 میلیارد تومان است

وی در مورد اینکه آیا پس از خصوصی‌سازی اختیار فروش ورزشگاه‌ها را دارند، گفت: اگر واگذاری به بخش خصوصی‌سازی انجام شود آنها طبق ساز و کار اختیار فروش را خواهند داشت. امروز حدود 710 میلیارد تومان سرمایه استقلال و 710 میلیارد تومان هم سرمایه پرسپولیس است که مربوط به ورزشگاه‌ها است. بحث ارزش دو باشگاه و برند آنها هم خیلی بیشتر از این‌ها است. یکبار ارزش‌گذاری شده و این ارزش‌گذاری در حال بروزرسانی است. اقدامات زیادی است که آنها را به فرابورس عرض کنیم و جلسه پیش‌معارفه دو باشگاه با مجموعه هیأت پذیرش هم برگزار شد.

*واگذاری 15 درصد سهام عرضه اولیه است

علی نژاد تصریح کرد: پرسپولیس حدود یک ماه جلوتر است چون سال مالی این باشگاه 30 خرداد است و استقلال 31 تیرماه. به همین خاطر پرسپولیس از نظر تعیین شرایط جلوتر است و امیدواریم امسال عرضه اولیه را انجام بدهیم. این 15 درصد عرضه اولیه است. برای ورود به فرابورس باید کشف قیمت شود و بعد 10 تا 15 درصد عرضه اولیه می‌شود تا مردم بتوانند حجم مشخصی را بخرند بعد که قیمت مشخص شد درصدهای بعدی را واگذار می‌کنند.

* دو باشگاه نمی توانند از خزانه دولت برداشتی داشته باشند

وی در مورد اینکه آیا پولی به خزانه دولت واریز می‌شود،‌گفت: بنای وزارت ورزش این است که  حتی یک درصد در اختیار دولت نماند.

وی در مورد اینکه آیا دو باشگاه می‌توانند از خزانه دولت برداشت کنند گفت: نه، در واقع مالکیت آن متعلق به دولت است اگر قرار باشد مثلاً بدهی‌های معوق را پرداخت کنند نیازمند قانون است.

* می خواهیم صددرصد سهام را واگذار کنیم

معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در خصوص اینکه این ابهام وجود دارد که دولت می‌خواهد با فروش 15 درصد سهام فشارهای مالی را کم کند و کماکان مالکیت دو باشگاه را در اختیار داشته باشد،‌گفت: به هر دلیلی بنا بر قانون حتی یک ریال هم نمی‌توانیم برای این دو باشگاه هزینه کنیم چون قانون هزینه‌کرد برای ورزش حرفه‌ای را ممنوع کرده است.

وی افزود: باز هم تأکید می‌کنم می‌خواهیم 100درصد سهام را واگذار کنیم بخش حمایتی را در قالب لایحه‌ای ارائه و به دولت دادیم که برای تمام باشگاه‌های خصوصی است هفته پیش کمیته تخصصی کمیسیون اقتصادی دولت این لایحه را بررسی کرد و نهایی شد پس از آن به کمیسیون اصلی کمیسیون اقتصادی می‌رود بعد از تصمیم‌گیری به صحن دولت می‌رود و بعد از تصویب به مجلس برای تبدیل شدن به قانون می‌رود.

*باید برای حمایت از بخش خصوصی در باشگاه‌ها‌داری زیرساخت‌های حقوقی ایجاد شود

وی ادامه داد: حمایت کلی دولت برای همه باشگاه‌ها خواهد بود تا برای حمایت از بخش خصوصی در باشگاه‌داری ایجاد زیرساخت‌های حقوقی شود.

* هیچ تضمینی نیست سیاست واگذاری دو باشگاه در دولت بعدی ادامه داشته باشد

وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد این سیاست در دولت آینده ادامه داشته باشد گفت: واقعیت این است که هیچ تضمینی وجود ندارد اما اگر در این دولت بتوانیم 15 درصد را واگذار کنیم و عرضه اولیه انجام شود فرآیند خصوصی‌سازی دو باشگاه انجام شده و وقتی این فرآیند آغاز شود دیگر قابل برگشت نیست. مگر اینکه نتوانیم قبل از پایان دولت این واگذاری را داشته باشیم.

* در بحث واگذاری چیزی دست ما نیست و فرابورس و خصوصی سازی اختیاردار هستند

علی نژاد در مورد اینکه از این واگذاری چقدر سهم پیشکسوتان خواهد بود،‌گفت: این موضوعات اساساً دیگر دست ما نیست وقتی بحث واگذاری می‌شود فرابورس و خصوصی‌سازی اختیاردار خواهند بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟