کیوسک بین الملل تابناک: آغاز رزمایش دریایی ایران و روسیه، گفتگوی پاکستان با ایران، چین، روسیه و آمریکا درباره افغانستان، اعتراض گسترده به لایحه ضد اسلامی در فرانسه، درخواست بایدن از کنگره برای اصلاح قوانین معامله و حمل اسلحه و برگزاری دور جدید مذاکرات آستانه میان ایران، روسیه و ترکیه از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
آغاز رزمایش دریایی ایران و روسیه
سفارت روسیه در ایران از آغاز رزمایش نیروهای دریایی دو کشور در بخشهای شمالی اقیانوس هند خبر داد.
به نوشته خبرگزاری تاس، «ماکسیم سوسلوف» سخنگوی سفارت مسکو در تهران، امروز (دوشنبه) با انتشار بیانیهای گفت: «رزمایشها امروز آغاز شدند. ما این را تایید میکنیم».
روز گذشته امیر دریادار «حبیب الله سیاری» معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفته بود: «رزمایش دریایی مشترک با کشور روسیه بیانگر اقتدار دریایی نیروهای مسلح ایران است که این رزمایش به منظور برقراری امنیت در شمال اقیانوس هند برگزار میشود».
امیر دریادار سیاری در جمع خبرنگاران، در خصوص برگزاری رزمایش مشترک دریایی میان کشورهای ایران و روسیه توضیح داد: این رزمایش دومین رزمایش کشورهای ایران و روسیه در جنوب کشور است که به منظور برقراری امنیت در شمال اقیانوس هند برگزار خواهد شد.
پیش از این نیز، «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در تهران از برگزاری رزمایش مشترک بین نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین در اقیانوس هند در هفتههای آتی خبر داده بود.
گفتگوی پاکستان با ایران، چین، روسیه و آمریکا درباره افغانستان
پاکستان اعلام کرد تا زمان دستیابی به توافق سیاسی از طریق گفتوگوهای بینالافغانی، از حضور آمریکا در افغانستان حمایت می کند.
یک مقام ارشد پاکستانی که خواست نامش فاش نشود، گفت: "ما نمی خواهیم این فرصت از بین برود. ما می خواهیم همه طرف ها به توافق عمل کنند.
به گفته وی، پاکستان خواستار عقبنشینی و خروج سیستماتیک و مسئولانه نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای بین المللی است. مهمترین نکته عدم تکرار اشتباهات گذشته است.
برخی مقامات میگویند پاکستان برای دستیابی به یک اتفاق نظر و اجماع در مورد وضعیت افغانستان، با دولت بایدن و همچنین کشورهای منطقه از جمله چین ، روسیه و ایران در تماس است.
پاکستان مراقب همه تحولاتی است که ممکن است از تصمیمات دولت جدید آمریکا و وزرای دفاع ناتو نشأت گیرد چرا که تأثیر مستقیمی بر افغانستان خواهد داشت.
پاکستان نه تنها توافق طالبان و ایالات متحده را تسهیل کرد بلکه در مذاکرات بینالافغانی نیز همین نقش را ایفا کرد.
به گفته برخی مقامات رسمی، وزرای دفاع ناتو در حال آماده شدن برای یک جلسه مهم در این هفته هستند تا تصمیم بگیرند آیا نیروها را از مناطق درگیر جنگ در افغانستان تا ماه می خارج کنند یا خیر.
بایدن در حال بررسی توافقنامه دولت ترامپ با طالبان افغانستان از یک سال پیش است اما طالبان افغانستان در بیانیهای به نیروهای ایالات متحده و ناتو هشدار دادند که "قلمرو آنها را" اشغال خواهند کرد.
در سی و دومین سالگرد عقب نشینی شوروی از خاک افغانستان نیز طالبان با صدور بیانیه دیگری تهدید کرد عواقب جدی برای طولانی شدن خروج نیروهای خارجی وجود خواهد داشت.
اعتراض گسترده به لایحه ضد اسلامی در فرانسه
خبرگزاری آسوشیتدپرس، معترضان روز یکشنبه در پاریس تجمع کردند و خواستار کنار گذاشتن لایحه ریشه کن کردن افراط گرایی اسلامی از طرف دولت فرانسه شدند که به گفته آنها میتواند آزادی مذهبی را نادیده بگیرد و همه مسلمانان را به مظنونان احتمالی تبدیل کند.
"زینب بوآبیدی" از حومه پاریس با حضور در این تجمع گفت: اگر فردی یک اقدام وحشتناک انجام داد، شما که نباید به کل جامعه حمله کنید.
بوآبیدی اظهار داشت که به دلیل داشتن نام عرب گاهی اوقات در دانشگاه و در محل کار خود با تبعیض رو بهرو شده و همچین قوانینی میتواند اوضاع را بدتر کند.
درخواست بایدن از کنگره برای اصلاح قوانین معامله و حمل اسلحه
خبرگزاری فرانسه، با گذشت 3 سال از تیراندازی مرگبار و خونین در پارکلند ایالت فلوریدا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه از کنگره خواست تا قوانین سلاح را اصلاح کند.
بایدن با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این دولت منتظر وقوع تیراندازی دستهجمعی بعدی برای اصلاح قوانین اسلحه نخواهد ماند.
در تیراندازی سال 2018 میلادی در پارکلند حداقل 17 نفر کشته شدند و بار دیگر افکار عمومی آمریکا خواستار تغییر و اصلاح قوانین مربوط به حمل و خرید و فروش اسلحه شد.
بایدن افزود: ما برای پایان دادن به اپیدمی خشونت با اسلحه و امنتر کردن مدارس و جوامعمان اقدام خواهیم کرد.
رئیس جمهور آمریکا گفت: من از کنگره میخواهم قوانینی را تصویب کند که خرید و فروش سلاح در آمریکا را مشروط به بررسی سابقه متقاضیان خرید سلاح کند و خرید و فروش سلاحهای تهاجمی را ممنوع کند.
بایدن اظهار داشت: کنگره باید مصونیت تولیدکنندگان سلاح را که آگاهانه تسلیحات جنگی را در خیابانهای ما قرار میدهند، حذف کند.
در طول دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ که جمهوریخواهان کنترل مجلس سنا را در دست داشتند، قوانین تصویبشده توسط دموکراتها در مجلس نمایندگان راه به جایی نبرد.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه تأکید کرده است که مجلس نمایندگان آمریکا بار دیگر برای اصلاح قوانین اسلحه تلاش خواهد کرد.
برگزاری دور جدید مذاکرات آستانه میان ایران، روسیه و ترکیه
ایران، ترکیه و روسیه سه کشور عضو مذاکرات روند آستانه فردا سه شنبه برای پانزدهمین بار در شهر« سوچی» روسیه گرد هم میآیند.
به نوشته روزنامه «دیلی صباح» این نشست به منظور بررسی روند قانون اساسی جدید سوریه است. این نشست در پی ناکامی در دور پنجم کمیته قانون اساسی سوریه که 29 ژانویه در ژنو تشکیل شد، برگزار خواهد شد. «گیر پدرسن» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، پس از این گردهمایی گفت: «برای من این نشست ناامیدکننده بوده است.»
بر اساس این گزارش، این سه کشور اواخر ژانویه (دی) بیانیه مشترکی را منتشر کردند و بر آمادگی خود در حمایت از کار کمیته قانون اساسی سوریه از طریق تعامل مداوم با نمایندگان سوریه و پدرسن تاکید کردند.
در این دور از مذاکرات عراق نیز حضور دارد. مسکو، روز شنبه رسما دولت عراق را برای حضور در کنفرانس «روند آستانه» که قرار است در شهر سوچی به منظور بررسی تحولات و وضعیت سوریه برگزار شود، دعوت کرد.
وزارت خارجه عراق طی بیانیهای که نسخهای از آن در پایگاه خبری «الرافدین»، منتشر شد، اعلام کرد که در دیدار «نزار الخیرالله» قائم مقام وزارت خارجه عراق و «ماکسیم ماکسیموف» سفیر روسیه در عراق، دو طرف در خصوص قضایای مختلف و مهم منطقهای و بینالمللی گفتوگو کردند.
نشست آستانه به ابتکار ایران، ترکیه و روسیه برای گردآوری طرفهای درگیر در سوریه برای یافتن راه حل دائمی برای خاتمه جنگ 10ساله در این کشور برگزار شد.