به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «صدر الدین قپانچی» امام جمعه نجف اشرف در خطبههای امروز نماز جمعه درباره تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی مبنی بر ماجراجویی نظامی احتمالی علیه لبنان یا ایران گفت: اسرائیل شانس خود را در یورش به جنوب لبنان آزمود و در نهایت مجبور شد که دست به دامن جامعه بین المللی شده و عقب نشینی کند و امروز اگر خواسته باشد شانس خود در درقبال ایران بیازماید، این امر یک خودکشی حتمی برای تل آویو خواهد بود.
وی هشدار داد: هرگونه تعدی اسرائیل، همه منطقه را وارد جنگ میکند.
امام جمعه نجف اشرف همچنین به تحولات داخلی عراق از جمله حمله راکتی اخیر به پایگاه «الحریر» آمریکا در شهر اربیل در اقلیم کردستان این کشور و تشکیل کمیته تحقیقات برای شناسایی هویت عامل یا عاملان آن پرداخت و درباره سوء استفاده از این حادثه هشدار داد.
وی توضیح داد که شاید هدف از آن، بحران آفرینی جدیدی برای برهم زدن امنیت عراق و برهم زدن رابطه اقلیم کردستان عراق با دولت مرکزی این کشور بوده است.
حجت الاسلام قپانجی همچنین خواهان خویشتنداری بیشتر و اتخاذ موضعگیریهای حساب شده و برهم نخوردن امنیت عراق و منطقه شد.
وی همچنین به موضوع قصد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای افزایش هشت برابری شمار نظامیان خود در عراق اشاره و تاکید کرد: عراق نیازی به این افزایش نظامیان ناتو ندارد.
امام جمعه نجف اشرف یادآورشدکه این نیروها برای یکبار هم که شده با داعش مقابله نکرده اند و درباره مقرها و تونلهای مخفی داعشیها اطلاعاتی نداده یا محل آنها را اعلام نکرده اند.
وی درباره عملیات اخیر ترکیه در شمال عراق و تهدیدهای آنکارا مبنی بر یورش به منطقه سنجار در شمال غربی استان نینوای عراق و نیز مبارزه هر روزه سازمان الحشد الشعبی عراق با بقایای گروه تروریستی داعش بویژه در استان دیاله و شهید شدن شماری از این نیروها در نبرد با عناصر این گروه اشاره کرد و این پرسش را مطرح کرد که "پیمان ناتو امروز در برایر یورش ترکیه در منطقه سنجار کجاست؟ آنها درقبال اتفاقات جاری در استان دیاله کجا هستند؟ این ما هستیم که هر روز شهید میدهیم".
وی تاکید کرد: عراق نیازی به افزایش شمار نظامیان ناتو در عراق ندارد بلکه نیازمند همکاری بین المللی صادقانه علیه تروریسم است.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو عصرروز پنجشنبه در پایان نشست وزیران دفاع این ائتلاف نظامی به طور رسمی اعلام کرد که ناتو تصمیم گرفت تا شمار پرسنل خود در عراق را هشت برابر کرده و از ۵۰۰ نفر به چهار هزار نفر افزایش دهد.
این تصمیم ناتو درحالی صورت میگیرد که شماری از مسئولان، نمایندگان پارلمان، سران و مسئولان احزاب و مردم عراق تاکنون در مناسبتهای مختلف بر لزوم خروج نیروهای بیگانه و در صدر آنها نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کرده اند.
پارلمان عراق بیش از یکسال پیش با صدور مصوبهای بر لزوم خروج همه نیروهای خارجی و درصدر آنها نظامیان آمریکایی تاکید کرد.