به گزارش تابناک به نقل از فارس، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که رژیم تحت امرش تنها دارنده سلاح هستهای در منطقه غرب آسیا است شامگاه پنجشنبه بار دیگر لفاظیهای اثباتنشدهاش درباره ایران را تکرار کرد و مدعی شد «تحریم و تهدید باورپذیر نظامی» تنها راه مقابله با ایران است.
به نوشته روزنامه جروزالمپست، نتانیاهو گفت که اسرائیل نمیتواند به هیچ توافقی با ایران تکیه کند. او گفت: «ما از تاریخ درس گرفتهایم که اگر شما فقط به توافقات تکیه کنید، اشتباه کردهاید.»
نخستوزیر رژیم صهیونیستی که با کانال ۱۳ تلویزیون این رژیم مصاحبه میکرد گفت: «تنها چیزهایی که مانع دستیابی ایران به سلاح هستهای خواهد شد یا آن را کند خواهد کرد وجود تهدید نظامی باورپذیر یا تحریمهای سخت است.»
اظهارات نتانیاهو در شرایطی مطرح شده که دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هستهای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.
دولت بایدن تا به امروز گفته تحریمهای اعمالشده علیه ایران بعد از خروج آمریکا از برجام را مگر در صورت اجرای کامل این توافق از سوی ایران رفع نخواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
نتانیاهو گفت که در تماس تلفنی چند روز قبلش با جو بایدن با او به طور مفصل درباره ایران صحبت کرده است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی میگوید به بایدن تأکید کرده که او چه با توافق و چه بدون توافق اجازه دستیابی ایران به سلاح هستهای را نخواهد داد.
رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است که با حمایت کشورهای غربی از پیوستن به معاهدههای بینالمللی برای تحت نظر قرار گرفتن برنامه تسلیحات هستهای این رژیم خودداری کرده است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.