به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، با بیان اینکه هر آنچه که دولت یازدهم و دوازدهم در مسائل سیاسی، اقتصادی و داخلی بر آن تاکید کرده با نگاه به زندگی و رفاه مردم و توسعه تولید و همچنین تحقق حقوق مردم بوده است، گفت: تجارت با دنیا حق مردم است، یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی برون گرا بودن اقتصاد است و اینکه اقتصاد ما برون گرا باشد و محصولات تولید داخل را صادر کنیم دستور مقام معظم رهبری است.
دکتر روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه تحریم باید برداشته شود و این حق مردم است، تصریح کرد: اگر یکساعت در برداشتن تحریم تعلل کنیم و امروز و فردا کنیم، حقوق مردم را پایمال کرده ایم و مهمترین حقوق عامه این است که تحریم از روی دوششان برداشته شود و همه باید برای این هدف تلاش کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: قانون اساسی به صراحت می گوید جز در مورادی که به صراحت، اجرا به مقام معظم رهبری واگذار شده، تمام اجرا برعهده دولت است و هیچکس حق ندارد در اجرا مداخله کند.
رئیس جمهور گفت: در شرایط فعلی لحن دولت جدید آمریکا مقداری تغییر کرده و اعتراف میکند که اقدامات دولت قبلی غلط و اشتباه بوده است اما در زمینه برداشتن تحریم که مساله اصلی است هنوز قدم جدیدی از طرف دولت جدید آمریکا برداشته نشده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه برداشتن تحریم و اجرای کامل برجام هم آسان و هم خیلی مشکل است، اظهار داشت: اگر اراده جدی در طرفین مخصوصا آمریکا وجود داشته باشد و آنها به همه تعهدات خود عمل کرده و تحریمها را بردارند ایران نیز بلافاصله به تعهدات خود باز خواهد گشت و در زمان کوتاهی میتوان این مشکل را برطرف کرد اما اگر قرار باشد وسواس خناس که به جان ترامپ افتادند و او را در صحنه سیاسی، داخلی و بینالمللی بی آبرو کردند و مشخصا صهیونیستها او را به این دام انداختند، باز هم فعال شوند رسیدن به نتیجه دشوار خواهد بود.
رئیس جمهور گفت: صهیونیستها ترامپ را اغفال کرده و در مسیر غلط بردند و اگر دولت فعلی آمریکا قبول دارد که او اشتباه کرده است بایستی آن را صراحتا اعلام کرده و هر چه سریعتر به دنبال جبران باشد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: تاکید ما به اروپاییها این است که بایستی برجام را حفظ کنیم و البته این کار با سخنرانی و شعار شدنی نیست و لازم است اقدام عملی انجام گیرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر دولت در این زمینه اصرار دارد نباید غلط تعبیر شود که به بیرون چشم دوخته است، حق داریم که از طرف مقابل خود، حقوق مردم را مطالبه کرده و آن را برگردانیم.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت یازدهم برداشت از میدان مشترکی که روز دوشنبه به افتتاح رسید صفر بود اما در دولت یازدهم اقدامات لازم در این زمینه را آغاز کردیم و برداشت از این میدان را در اوایل سال ۹۶ به ۳۰ هزار بشکه و اخیراً به ۶۵ هزار بشکه در روز رساندیم و این بازستانی و حفظ حقوق مردم است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برجام یکی از مهمترین توافقهای سیاسی تاریخ ایران است، گفت: به واسطه این توافق اقداماتی را که برای ایران هزینهدار بود، حذف کردیم و در روزهای اخیر نیز نشان دادیم که اگر اراده کنیم در طول یک هفته میتوانیم تمام تولیدات هستهای خود را انجام دهیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: دولت به این تعهد خود که هم سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ اقتصاد کشور، هر روز عمل کرده است و امروز اقتصاد ما بهتر از گذشته میچرخد و دهها هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در هر هفته به بهرهبرداری میرسد و از طرف دیگر سانتریفیوژها هم بهتر و با کیفیت بالایی میچرخند بنابراین هم میشود صنعت هستهای رشد و پیشرفت کند و هم میتوان به آن مشروعیت داده و فعالیت در این زمینه را بیهزینه کرد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به سران اروپایی تاکید کردهام که امروز ۱+۴ وظیفه سنگینی بر دوش دارد و باید بدانند که ما هستیم که برجام را در طول سه سال جنگ اقتصادی حفظ کردیم بنابراین بایستی آنها تحریم را متوقف و قانون را اجرا کنند.
دکتر روحانی با بیان اینکه احقاق حقوق مردم را باید در تمامی زمینهها پیگیری و گسترش دهیم، گفت: یکی از افتخارات دولت این است که در بخشهای مختلف کشاورزی حرکت پرشتابی توام با توجه به محیط زیست انجام داده است و در طول این دولت ۲۵ میلیون تن به محصولات کشاورزی اضافه کردیم و آن را که در ابتدای دولت ۹۷ میلیون تن بود به ۱۲۴ میلیون تن افزایش دادیم.
رئیس جمهور افزود: در طول این دولت همچنین آبیاری مدرن و قطرهای که تا دولت یازدهم حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار بود به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار افزایش دادیم و طرح گلخانهای را از ۸ هزار و ۸۰۰ هکتار به حدود ۲۰ هزار هکتار رساندیم و اینها همه نشان دهنده تحول بزرگی در بخش کشاورزی است.
دکتر روحانی همچنین با اشاره به اهمیت ایام نیکوکاری، مردم ایران را سردمدار احسان و نیکوکاری دانست و گفت: در آغاز دولت یازدهم ۴ هزار و ۳۰۰ تشکل خیریه در کشور وجود داشت و امروز ۹ هزار و ۸۰۰ تشکل فعال هستند و قرآن نیز همه را به نیکی و احسان تشویق کرده است و نباید خدای ناکرده در توهین و اهانت مسابقه گذاشته شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت اف. ای. تی. اف اشاره کرد و گفت: اف. ای. تی. اف یک گروه ویژه مالی است که اقداماتی در زمینه مسائل مالی و تراکنشها در سطح جهان انجام میدهد و همه کشورها نیز به آن ملحق شده اند و اگر بد است چطور همه کشورها به آن پیوستهاند؟