برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صفحات شخصی خود در توییتر، به آزاد شدن بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران و همچنین صحبتهای اخیر معاون اول رییس جمهوری واکنش نشان دادند.
به گزارش «تابناک»؛ چند روز گذشته، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری در جریان سفر استانی به یزد در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درباره فروش نفت، توضیحاتی داد و گفت: «ما با یافتن راهکارهایی توانستیم نفت را با دهها خطر و ریسک به فروش رسانده و پول آن را به کشور بازگردانیم. با قاطعیت میگویم تا آنجا که من مطلعم، یک دلار از پول نفت در این میان تلف نشد و نه تنها فردی مثل بابک زنجانی که افرادی بسیار کوچکتر از او نیز به وجود نیامدند.»
این صحبتهای جهانگیری با واکنش تعدادی از نمایندگان روبه رو شد؛ علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «یک حرف راست (جهانگیری: این دولت یک بابک زنجانی نداشت)
راست میگوید، دهها بابک زنجانی داشت، هادی رضوی (داماد وزیر)، شبنم نعمت زاده (دختر وزیر) آقای فریدون مهدی جهانگیری (برادر آقای معاون) آقای پیوندی (منسوب رئیس جمهور) پوری حسینی و ۱۸میلیارد دلار ارز جهانگیری و دهها مورد دیگر ...»
محسن دهنوی، دیگر عضو هیات رییسه مجلس نیز گفت: «آقای جهانگیری از چه سخن میگوید؟ این دولت یک بابک زنجانی نداشت، بلکه طبقه جهانگیری داشت که خون مردم را مکید. تا امروز برای ۷میلیارد دلار ارز جهانگیری تشکیل پرونده شده که میشود ۲بابک؛ تکلیف ۱۸ میلیارد دلار دیگر که میشود ۶ بابک هم معلوم نیست. فعلا جواب این ۸ بابک را بدهید.»
علی بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز این طور واکنش نشان داد که «جهانگیری: در این دولت یک دلار هم تلف نشد.
جوانیِ آن فردی که به خاطر قیمتهای سرسامآور توان تشکیل خانواده ندارد را چند دلار حساب میکنید؟»
مجید نصیرایی، نماینده فردوس نیز با اشاره به افزایش نرخ دلار در کشور گفت: «ضربهای که دلالان بر بدنهی اقتصاد کشور می زنند اثرش تا سالها بر بدن تولید کنندگان و کشاورزان خواهد ماند. برای مهار گرانی، نظارتها باید در بستری درست و قابل اطمینان صورت بگیرد.»
آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران یادآور شد: «بازار شب عید موضوعی است که نه به فشار خارجی مربوط میشود و نه به تحریمها، بلکه نیازمند مدیریت و نظارت است. نباید پس از یک سال سخت و جدال با کرونا، در شب عید موجب فشار مضاعف گردید.»
یکی دیگر از موضوعات مورد توجه نمایندگان، انتشار اخباری درباره آزاد شدن بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران است، به طوری که طبق گزارش ها، کره جنوبی و ایران بر سر طرحی برای پرداخت بخشی از داراییهای ۷ میلیارد دلاری بلوکه شده ایران که در حال حاضر در کره جنوبی مسدود شده است، به توافق رسیده اند. رییس بانک مرکزی ایران گفته است این رقم با یک میلیارد دلار آغاز میشود.
همچنین سید حمید حسینی، دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز از آزاد شدن پولهای بلوکه شده ایران در عراق سخن گفت و توضیح داد که طبق اعلام منابع موثقی در عراق، آمریکا با آزادسازی منابع ایران در بانک تجارت عراق موافقت کرده و همچنین چند تراکنش انجام شده است.
در واکنش، جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت گفت: «اولین قسط مطالبات ایران از عراق پرداخت شد (سفر آیت الله رئیسی)، کره جنوبی در حال رایزنی برای پرداخت بدهی ایران، شورای حکام از صدور قطعنامه علیه ایران عقب نشینی کرد و... ؛اینها نه با برجام و نه با FATF محقق نشد، بلکه با مقاومت و صحبت با زبان واقعی دنیا در حال تحقق است.»
ایراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: «آزادسازی بخشی از دارایی ملت ایران در کره جنوبی، عراق و عمان، اثبات راهبرد مقاومت ایرانیان و ثمره قانون اقدام راهبردی برای لغوتحریمهاست. با التماس هیچ هم به ما نمیدهند.»
یکی دیگر از موضوعاتی که برخی از نمایندگان به آن واکنش نشان دادند، ادعاهای بی اساس بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بود که در گفت و گویی مدعی شد، رژیم صهیونیستی نمیتواند روی هیچ توافقی با ایران حساب باز کند. تنها چیزهایی که جلوی دست یافتن به سلاح هستهای را میگیرند یا دستیابی به این سلاحها را آهستهتر میکنند یا تهدیدهای نظامی معتبر و یا تحریمهای سخت هستند.
همچنین در جایی دیگر در ادعایی بی اساس گفت که ایران پشت ماجرای انفجار در یک کشتی باری متعلق به این رژیم در دریای عمان قرار دارد.
صحبتهایی که با واکنش بسیار تند نمایندگان مواجه شد؛ علی آقازاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: «رژیم منحوس صهیونیستی و بزرگترهای آنان نیز در حدی نبوده که جمهوریاسلامی را تهدید کنند، ایران اسلامی آمادگی پاسخگویی به هر تهدیدی در هر نقطه از دنیا را داشته و این گونه چرندیات صهیونیستها از روی استیصال و انزوا در سطح جهان است.»
مصطفی میرسلیم نماینده تهران نیز گفت: «صهیونیستها نگران سلاح هستهای ادعایی ایران نیستند، آنها از آثار حتمی ظلمهای هشتاد ساله گذشته خود میترسند؛ ظلمهایی که بنیاد آنها را بر باد خواهد داد.»