به گزارش تابناک به نقل از فارس از قم، حجت الاسلام و المسلمین مهدی رستم نژاد امروز در نشست خبری پذیرش جدید حوزههای علمیه با تسلیت سالروز رحلت حضرت ابوطالب (ع) و همچنین تبریک اعیاد رجبیه و شعبانیه، وظیفه حوزههای علمیه را حفظ میراث پیامبر اسلام (ص) در امتداد بعثت نبوی و ایفای نقش در همین راستا دانست و بیان کرد: حوزههای علمیه به دنبال تربیت عالمان و سنگربانان دیانت مردم و جامعه هستند.
وی افزود: بر این اساس برنامه ریزی برای آغاز ثبت نام پذیرش حوزههای علمیه سراسر کشور جهت سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
معاون آموزش حوزههای علمیه همچنین گفت: ۴۱۶ مدرسه علمیه در سطح کشور مجوّز پذیرش طلاب سطح یک را برای سال آینده دریافت کرده اند، ضمن آن که این پذیرش مشمول سه مقطع متوسطه اول، متوسطه دوم و همچنین فارغ التحصیلان دانشگاهی خواهد بود و حتی برخی مدارس خاص علمیه در سراسر کشور صرفا اقدام به جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی میکنند.
وی با بیان این که مرکز مدیریت حوزههای علمیه به دنبال بِه گُزینی در پذیرش حوزه هاست یادآور شد: معدّل متقاضیان ورود به حوزههای علمیه در سال ۱۳۹۵، عدد ۱۶.۷۴ بوده که این معدل با افزایش در سالهای اخیر، در سال جاری به ۱۷.۴۰ رسیده است.
حجت الاسلام رستم نژاد درباره متوسط تعداد متقاضیان و تعداد پذیرش حوزههای علمیه در هر سال تحصیلی نیز گفت: حدود ۵ تا ۶ هزار نفر در حوزههای علمیه سراسر کشور در هر سال تحصیلی جذب میشوند که معمولا سه تا چهار برابر این تعداد، متقاضی وجود دارد.
وی زمان برگزاری آزمون حوزههای علمیه برای پذیرش سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را ساعت ۹ صبح روز جمعه هجدهم تیر ماه سال آینده در بیش از ۵۰ مرکز آزمون کشور اعلام کرد و افزود: برنامه ریزی برای برگزاری آزمون حضوری و یا غیرحضوری متناسب با شرایط کرونایی انجام شده است.
معاون آموزش حوزههای علمیه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره کاهش پذیرش حوزههای علمیه در سالهای اخیر اذعان کرد: پذیرش حوزههای علمیه پس از دو سال سیر نزولی، در سال جاری هم در ثبت نام و هم در پذیرش، با سیر صعودی مواجه بوده است.
حجت الاسلام رستم نژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره ضرورت تحول در متون آموزشی حوزه نیز تصریح کرد: برنامه جدید حوزههای علمیه با یک سال کاهش سنوات تحصیلی در ۲۶۰ مدرسه علمیه سراسر کشور در دست اجراست، ضمن آن که حدود ۶۰ کتاب یا متن جدید نیز برای تدریس در پایههای مختلف حوزوی تصحیح و یا تدوین شده است.
وی در این باره اضافه کرد: تردیدی نیست که متن آموزشی برتر، باید بتواند خودش را معرفی کند، مانند برخی کتب تدوین شده در فرآیند اصلاح متون آموزشی حوزه که در همان سال اول عرضه به حوزههای علمیه، جای خود را باز کرد و فراگیر شد.
معاون آموزش حوزههای علمیه درباره تدریس موضوعات مربوط به اندیشههای امامین انقلاب در حوزههای علمیه نیز گفت: موضوعات مربوط به انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، ولایت فقیه و همچنین اندیشههای امامین انقلاب اسلامی در سرفصل دروس حوزوی جای دارد و در حوزههای سراسر کشور تدریس میشود.
وی در پایان از همه رسانهها خواست تا با پیگیری و انعکاس امور و اخبار مربوط به حوزه ها، مرکز مدیریت حوزههای علمیه را در انتخاب و گزینش بهترین و اصیلترین متقاضیان ورود به حوزههای علمیه سراسر کشور یاری کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.