طلاق صوری برای دریافت مستمری چه عواقبی خواهد داشت؟

اگر تا همین چند وقت پیش خبر‌های مرتبط با سوءاستفاده مالی از بیمه‌ها به موضوعاتی نظیر تصادف‌های ساختگی و یا آتش زدن دارایی‌های زیر پوشش بیمه محدود بود، اکنون مدتی است که نوع جدیدی از سوءاستفاده از بیمه‌ها رواج یافته است.
کد خبر: ۱۰۴۳۰۴۳
|
۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰ 30 March 2021
|
30094 بازدید
|

اگر تا همین چند وقت پیش خبر‌های مرتبط با سوءاستفاده مالی از بیمه‌ها به موضوعاتی نظیر تصادف‌های ساختگی و یا آتش زدن دارایی‌های زیر پوشش بیمه محدود بود، اکنون مدتی است که نوع جدیدی از سوءاستفاده از بیمه‌ها رواج یافته است؛ شیوه‌ای جدید که برخی زنان متأهل به آن تمسک می‌جویند تا در ازای بهره مندی از مزایای بیمه عمر، عقد قانونی خود با همسرشان را به صیغه ۹۹ ساله تبدیل کنند.

به گزارش «تابناک»؛ طلاق صوری به طلاقی گفته می‌شود که زن و شوهر از نظر قانونی از یکدیگر جدا شوند، در صورتی که هدف آن‌ها جدایی نباشد و به نیت دیگری انجام شود، معمولاً در طلاق صوری زن و شوهر از یکدیگر جدا می‌شوند، ولی با هم زندگی می‌کنند. از نظر فقه شیعه، ازدواج و طلاق کاغذی بدون عقد شرعی و بدون رعایت شرایط آن، اعتباری ندارد. با وجود اینکه عنوان طلاق صوری در قانون وجود ندارد، سال‌هاست این نوع از طلاق شناخته شده است.

دلایل طلاق صوری در ایران

دلیل این امر، مسائل مختلفی است که معمولا منافعی برای زن یا فرزند آن‌ها ایجاد می‌کند.دریافت مستمری، قانونی در تأمین اجتماعی و موسسات بازنشستگی ایران وجود دارد که بر اساس آن درصورتی که دختری، پدر و مادر خود را از دست داده باشد و بی‌سرپرست باشد، می‌تواند از دولت مستمری بگیرد و این امکان موجب شده است که بسیاری از بانوان جامعه ما با طلاق‌ صوری از این مستمری بهره‌مند شوند. همچنین برخی برای خروج از کشور طلاق صوری می‌گیرند.

به نوشته حامی عدالت سوءاستفاده از قانون مستمری‌های تامین اجتماعی در قانون تامین اجتماعی و دیگر صندوق‌ها مثل سازمان بازنشستگی کشوری یا سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح، قانونی وجود دارد که برگرفته از قوانین پایه‌ای بیمه‌ای کشور است؛ به این مضمون که اگر مستمری‌بگیر فوت کند و دختر وی شاغل نباشد و از سن قانونی بالاتر باشد و ازدواج هم نکرده باشد، می‌تواند از مستمری پدر یا مادر خود استفاده کند. واضح است این قانون برای دخترانی گذاشته شده است که بعد از فوت پدر یا مادر و نبود همسر، پشتیبان مالی ندارند و قانونگذار برعکس پسران با علم به مشکلاتی که برای یک دختر بدون درآمد ممکن است به وجود بیاید، این قانون را گذاشته است.

اما این چند ساله تمامی صندوق‌های بیمه‌ای با پدیده‌ای روبه‌رو شده‌اند به نام طلاق صوری، برای استفاده از مستمری! در این حالت، بعد از فوت بیمه شده اصلی که مستمری بگیر یا بیمه شده سازمان است، دختر یا دختران وی که ازدواج کرده‌اند به صورت دروغین و البته کاملا قانونی از همسر خود طلاق می‌گیرند و بعدا صیغه مادام العمر می‌خوانند و دوباره با هم زندگی می‌کنند.

حتی برخی چند مدت برای فرار از دید بازرسی‌های مرسوم از هم جدا زندگی می‌کنند و بعد از برقراری مستمری، دوباره در کنار هم به خوبی و خوشی زندگی می‌کنند. این اتفاق باعث شده است میانگین سن کلی دریافت مستمری به نسبت دوران پرداخت حق بیمه به صورت بی‌سابقه در حال بالا رفتن باشد که این موضوع عواقب بدی برای تمامی صندوق‌های بیمه‌ای و در نتیجه بیمه‌شدگان دیگر دارد. در اینجا باید به نکته توجه کنیم که این ضرر‌ها معمولا از جیب دولت یا نهاد‌های دیگر نمی‌رود و به صورت مستقیم و غیرمستقیم از جیب دیگر بیمه‌شدگان می‌رود. مشکل اصلی این است که هرجا در این مورد بحث می‌شود، برخی از افراد جامعه موافق این موضوع هستند و می‌گویند اما این نکته باید بازگو شود که غیرمستقیم این پول‌ها از همان افراد به مرور زمان گرفته می‌شود.

عواقب طلاق صوری

بانوانی که پدرشان فوت می‌کند از همسر خود طلاق می‌گیرند تا از مزایای بیمه پدر بهره مند شوند غافل از اینکه با این اقدام همه حمایت‌های قانونی موجود برای یک زن متأهل را از خود سلب می‌کنند و در معرض انواع آسیب‌ها قرار می‌گیرند. این خطر زمانی جدی‌تر احساس می‌شود که بدانیم آمار داوطلبان چنین طلاق‌هایی رو به افزایش است و مقتضی اقدامات جدی از سوی مسئولان است. از آنجا که اگر یک خانواده پس از فوت پدر چندین دختر و نیز همسر در قید حیات داشته باشد، مستمری او بین بازماندگان، مساوی تقسیم می‌شود، اقدام یکی از دختران خانواده برای طلاق صوری و برقراری مستمری پدر نه تنها او را از حقوق قانونی زناشویی همانند ارث و مهریه محروم می‌کند، بلکه برای او در خانواده پدری نیز در مواجهه با سایر خواهران و نیز مادر در قید حیات مشکلات فراوانی ایجاد می‌کند، چون این اقدام او از سویی مستمری مادر را به نصف کاهش می‌دهد. همانطور که اشاره شد، این نوع از سوء استفاده از قوانین مرتبط با بیمه بر خلاف دیگر انواع سوء استفاده مثل تصادف‌های ساختگی، آتش زدن دارایی‌ها و یا بیمه کارگران ساختمانی به مراتب خطرناک‌تر و خسارت بار‌تر است. علت مشخص آن نیز این است که افراد سوء استفاده‌کننده از این قانون، با این کار خود و خانواده خود را در معرض فروپاشی همیشگی قرار می‌دهند و زندگی مادی و معنوی خود را آلوده به درآمدی می‌کنند که شرعی متعلق به آنها نیست. جدا از اشکالات شرعی، نکته قابل تأمل ماجرا آنجایی است که بدانیم این پرداختی‌ها نه از محل اعتبارات دولتی و حاکمیتی بلکه از محل اعتبارات مردمی و بیمه شدگانی پرداخت می‌شود که مصداق بارز حق الناس است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۶۷
انتشار یافته: ۳۵
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
مهمترین عامل یا اصلی ترین عامل این پدیده ، مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است ، پس قبل از تهدید کردن مردم به عواقب این کار این مشکلات را حل کنید .
برای تامین غذای روزانه این پدیده رواج پیدا کند بهتر است چون شخصیت انسان حفظ شده است . و مجبور نسیت که برای تکه نانی انسانیت که خود را بفروشد .
پیامبر فرموده است که فقر سبب کفر آدمی می شود . پس حاکمیت به فکر حل مشکلات افتصادی مردم باشد .تا خیلی از معظلات جامعه حل شود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
از زیر کار دررفتن آقایون با دریافت مستمری پدرزن! یعنی یه آدم سالم توی این جامعه باقی نمونده. این کار عواقب خوشایندی نداره. مطمئنا درنهایت دودش توی چشم دخترانی میره که واقعا مشموله دریافت این مستمری هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
تمام قوانین و رسوم غیر اخلاقی با توسعه جوامع بشری کنار گذاشته شدند مگر آنهایی که دین مهر تایید بر آنها زده است. مثل چند همسری و برده داری و.... قوانین ارث جاری ما هم نکات غیر انسانی زیادی دارد مثلا در صورت فوت یکی از فرزندان قبل از فوت پدر یا مادر هیچ ارثی به اولاد متوفی نمیرسد. این قوانین هم از همین دسته است با این حرفها نمیتوان جلو سو استفاده افراد را گرفت. تا زمان دین مبنا بودن قوانین کشور هیچ راهکاری برای اینگونه موارد یافت نخواهد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
وقتی مشکل اقتصادی برای مردم و تورم لجام گسبخته باشه از این دست موارد زیاد است. اقتصاد کشور رو درست کنید تا کل ماجراهای اینچنینی تموم بشه
یاشار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
اشکال در ساختار و قانون گزاران است که در تصویب یک قانون بایستی همه ابعاد و تبعات آن را مدنظر قرار دهند که متاسفانه در تصویب این قانون چنین نشده است . قانون گزاری امر خطیری است و با سرنوشت انسانها مرتبط است از افراد کارکشته و کاربلد باید استفاده نمود.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
سلام
اخر این چ قانون مسخره ایست ک خانمی با داشتن ده فرزپد ک همگی ثروتمند و سر زندگی خودسون....و خانم هم دارای خانه و املاک از همسر مرحومش هست..اما چون همسرش حقوق بگیر و بیمه نبوده ...بعد مرگ همسرس رفته حقوق پدر نظامی رده بالای خودش رو ک پنجاه ساله فوت شده درخواست داده و الان حقوق بسیار بالایی هم میگیره!!! و به ریش ملت میخنده...ب قول خودس میگه پول باد أورده ست چرا نخورم!!!!! این قانون فقط مال دختران بیچاره ای باید باشه ک ب دلایل خدا دادی هرگز ازدواج نکردخ و هیچ گونه درآمدیم ندارند.....هر کی ازدواج کرد موکدا باید از این قانون خارج و از جیب ملت پول مفت ب کسی ندن...طلاق و فوت همسر ک دلیل نیست....فرد بره دنبا ل ازدواج جدید....پیدا. کردن شغل و .....نه حقوق مفتی ک عوارضش بخدا خیلی بیشتر از منافعشه....یکیش همین طلاق صوری!!!!؟
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
تامین مالی نداشته باشی همه ترفندی برای درآمد می زنی
شکمت سیر است از بیرون خبری نداری
شوهر نا مار آمد. فشار روحی برای خرجی گرفتن هزاران درد که اینجا نمی شود باز گو کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
این قانون اشتباه است فقط باید به زن وبچه زیر 20 سال داده شود همین مساله باعث شده که دیگر دنبال زندگی نباشند اگر دختر یابیوه هست دیگر شوهر نمی کند میشود مفت خور جامعه شما آمار بگیرد اکثرا که از این مزآیا برخودارندیا طلاق میگیرند یا شوهر نمی کنند
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
بدبختی اینه که وقتی یه مسئول دولتی از حق الناس صحبت می کنه آدم بین خنده و گریه گیر می کنه و نمی دونه باید چه خاکی به سرش بریزه !
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
جا دارد بیمه ها که اولین ذینفعان و یا متضررین این قضیه هستند.
1. با ساخت تیزرهای تبلیغاتی بیان احکام شرعی چنین اقداماتی از طریق رسانه ملی و شبکه های اجتماعی
2. تعیین جایزه برای کشف چنین مواردی
3. با در نظر گرفتن تسهیلاتی برای افرادی که این مسیر اشتباه را رفته اند و باز کردن مسیر امن و بدون تهدید.... و آبرویی آن ها
از پایمال شدن حقوق سایر بیمه شدگان جلوگیری نمایند.
ضمن این که قانون گذاری دقیق در این زمینه بگونه ای که حق افرادی که حقشان است استفاده کنند و جلوی سوء استفاده هم گرفته شود ضروری است.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟