آخرین تحولات خاورمیانه

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران/ نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا/ گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران/ پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران، نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا، گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران، پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه و دیدار بشار اسد با فرستاده پوتین در دمشق، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۴۵۰۴۲
|
۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰ 10 April 2021
|
18452 بازدید
|

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران/ نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا/ گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران/ پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

کیوسک بین الملل تابناک: نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران، نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا، گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران، پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه و دیدار بشار اسد با فرستاده پوتین در دمشق، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران

«گیلاد اردان»، نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد طی نامه‌ای به شورای امنیت ملل متحد مدعی شد ایران مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا را نقض کرده است.

طبق گزارش روزنامه جروزالم‌پست، نماینده رژیم صهیونیستی خواستار تحقیق درباره موارد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط ایران شده است؛ این قطعنامه سال ۲۰۱۵ برای تأیید توافق هسته‌ای برجام صادر شد.

در بخشی از این نامه آمده است: «ما قویاً از شورای امنیت می‌خواهیم این موارد ادامه‌دار نقض قطعنامه ۲۲۳۱ توسط ایران را محکوم کند و از اعضای این شورا می‌خواهیم به تهدیدهای آشکار ایجاد شده به دلیل برنامه هسته‌ای و موشکی ایران و اشاعه تسلیحاتی توسط این رژیم پاسخ دهند.»

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران/ نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا/ گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران/ پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای اثبات‌نشده رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی از جمله آمریکا را درباره تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای قویاً رد کرده است.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شوند که رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیاست و با حمایت کشورهای غربی از پیوستن به معاهده‌های بین‌المللی برای نظارت بر برنامه تسلیحات هسته‌‌ای خود خودداری کرده است.

در مقابل، ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند؛ اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

دولت بایدن تا به امروز گفته تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران بعد از خروج آمریکا از برجام را مگر در صورت اجرای کامل این توافق از سوی ایران رفع نخواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده، این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا

یک مقام بلندپایه عراقی در بغداد از جلسه نخست‌وزیر عراق با سران و نمایندگان پنج تشکل سیاسی شیعه پس از برگزاری دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا خبر داد.

به گزارش میدل ایست نیوز، یک مقام بلندپایه عراقی در بغداد گفت، مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق با سران و نمایندگان پنج تشکل سیاسی شیعی پس از برگزاری دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی عراق و امریکا نشست برگزار کرد.

به گفته این مقام، این جلسه چهارشنبه شب و ساعاتی پس از پایان دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا و به خواست این تشکل‌های سیاسی برگزار شد.

این مقام افزود که این جلسه با حضور سران و نمایندگان ائتلاف های سائرون (صدر)، فتح (هادی العامری)، دولت قانون (نوری المالکی)، جریان حکمت ملی (سیدعمار الحکیم) و حزب الفضیله و الکاظمی به همت سیدعمار الحکیم در منطقه جادریه برگزار شد و حدود چهار ساعت طول کشید.

این منبع تأکید کرد که این جلسه با هدف بررسی نتایج دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا و مساله تعیین جدول زمانی خروج نیروهای این کشور از عراق برگزار شد.

به گفته این منبع، برخی از این گروه‌های سیاسی، خواستار حضور نمایندگانشان در گفت‌وگوها با واشنگتن در چارچوب کمیسیون امنیت و دفاع مجلس و نیز محدود کردن اختیارات نیروی هوایی ائتلاف بین‌المللی شدند.

این منبع گفت، الکاظمی در این جلسه تأکید کرده که پس از نظر تیم کارشناس امنیتی و نظامی برای تعیین جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی و ائتلاف از عراق تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.

به گفته این منبع، نخست وزیر عراق در این جلسه توضیحات مفصلی از گزارش‌های نهادهای امنیتی و نظامی عراق درباره نقش نیروهای ائتلاف بین‌المللی در مبارزه با داعش و دیگر مسائل امنیتی داده است.

ائتلاف فتح (شاخه سیاسی حشد شعبی) با انتشار بیانیه‌ای ضمن قدردانی از هیات مذاکره کننده عراقی در دور سوم گفت وگوهای راهبردی بغداد و واشنگتن، نتایج این گفت وگوها را "گامی سازنده در مسیر بازیابی ثبات و حاکمیت ارضی کامل در عراق" دانست.

این بیانیه افزود، این گفت‌وگوها باعث تبدیل نقش نیروهای ائتلاف از مأموریت رزمی به مأموریت آموزشی و مستشاری شده که گامی سازنده در مسیر تحقق حاکمیت ارضی کامل و بازگشت ثبات در همه نقاط میهن است.

در این بیانیه تأکید شده که لازمه عملی شدن این گام، تسریع در تشکیل کمیته فنی و تعیین جدول زمانی مشخص و کوتاه‌مدت برای خروج همه نیروهای خارجی از عراق در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران/ نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا/ گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران/ پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

ائتلاف فتح همچنین بر ضرورت بازپس‌گیری کامل پایگاه‌های نظامی به‌خصوص «حریر» و «عین الاسد» و سلطه کامل بر آسمان عراق به منظور بازگشت ثبات و آغاز بازسازی و شکوفایی عراق تأکید کرده است.

چهارشنبه شب با پایان سومین دور گفت وگوهای راهبردی عراق و آمریکا، یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح، از دستور مصطفی الکاظمی برای تشکیل کمیته فنی جهت مذاکره با طرف آمریکایی درباره خروج ائتلاف از عراق خبر داد.

رسول در پیامی توئیتری تأکید کرد که در راستای توافقات انجام شده در دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا، نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته‌ای فنی برای تعیین سازوکار و جدول زمانی مربوط به نتایج بخش امنیتی و نظامی این گفت‌وگوها را صادر کرده است.

او افزود که این کمیته به ریاست رئیس ستاد ارتش عراق برگزار خواهد شد.

چهارشنبه نخست‌وزیر عراق با انتشار توئیتی تأکید کرد که نتایج دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی میان عراق و آمریکا "گامی مهم در مسیر بازیابی وضعیت طبیعی در عراق و دستاوری شایسته تبریک به ملت عراق است."

او گفت‌وگو را راه درست حل بحران‌ها دانست و تأکید کرد که ملت عراق شایسته زیستن در وضعیت صلح و امنیت و شکوفایی و نه نزاع و جنگ و سلاح بی ضابطه و اقدامات خودسرانه است.

در بیانیه وزارت خارجه عراق درباره نتایج این گفت وگوها آمده که در موضوع مبارزه با تروریسم، با توجه به افزایش توانمندی‌های نیروهای امنیت عراق دو کشور توافق کردند که نقش نیروهای آمریکایی و ائتلاف اکنون به مأموریت آموزشی و استشاری تبدیل شده که امکان انتقال باقی‌مانده نیروهای رزمی به خارج عراق را ممکن می‌کند و طرفین زمان‌بندی خروج این نیروها را پس از مذاکرات هیات‌های فنی تعیین می‌کنند.

دو کشور همچنین تأکید کردند، پایگاه‌هایی که نیروهای ائتلاف در آن حضور دارند، پایگاه عراقی است و این نیروها صرفا برای کمک به نیروهای عراقی در جنگ با داعش در این پایگاه‌ها هستند.

قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق نیز در کنفرانسی مطبوعاتی پس از این گفت وگوها، تأکید کرد که طرف آمریکایی به عقب‌نشینی شمار قابل توجهی از نیروهای خود از عراق متعهد شده است.

او گفت، در این گفت‌وگوها پیشرفت نیروهای عراقی در مبارزه با تروریسم توضیح داده شده و طرفین توافق کرده‌اند که مأموریت مبارزه با داعش صرفا بر عهده نیروهای امنیتی عراق باشد.

گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران

«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر شامگاه جمعه تماس تلفنی از «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا دریافت کرد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، وزرای خارجه قطر و آمریکا در این تماس تلفنی درباره عراق، افغانستان و ایران گفت‌وگو کردند.

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران/ نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا/ گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران/ پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

وزیر خارجه قطر چند روز پیش در مصاحبه‌ای گفته بود: «خواهان بازگشت آمریکا و ایران به توافق هسته‌ای و سپس شکل دادن به اساس و پایه گفت‌وگوهای منطقه‌ای میان ایران و کشورهای منطقه هستیم... ما در ارتباط مستمر با دولت ایران هستیم و رایزنی‌ها میان دو کشور برای ایجاد یک فضای مثبت در راستای بازگشت به توافق هسته‌ای و همچنین آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای ادامه دارد و لزوم گفت‌وگوهای منطقه‌ای مسأله‌ای است که امیر قطر بارها در نشست‌های جهانی بر اهمیت آن تأکید کرده است.»

وزیر خارجه قطر سپس گفت که طرف ایرانی واکنش مثبتی به آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای نشان داده است، اما در خصوص مسأله هسته‌ای هنوز مقدمات و امور در این خصوص آماده نیستند.

پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه پیرامون تقویت راه های همکاری و روابط دو کشور پیام مکتوبی فرستاد.

به گزارش خبرگزاری رسمی کویت، احمد ناصر الصباح، وزیر خارجه کویت در سفر رسمی به آنکارا پیام شیخ نواف الاحمد الجابر، امیر کویت را به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه تحویل داد.

این پیام مکتوب پیرامون روابط دوجانبه دو کشور، بررسی راه های تقویت و توسعه این روابط در همه زمینه ها و نیز مسائل مهم مشترک است.

روز پنجشنبه اردوغان با وزیر خارجه کویت در نهاد ریاست جمهوری در آنکارا با حضور مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد.

الصباح پس از دومین دور از نشست کمیته مشترک همکاری ترکیه و کویت، با چاووش اوغلو در مجتمع نهاد ریاست جمهوری در آنکارا نشست خبری برگزار کرد.

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران/ نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا/ گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران/ پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

چاووش اوغلو در این نشست گفت، تلاش های میانجیگری کویت شایسته احترام است و کشورش از این نقش محوری مهم کویت حمایت می کند. کویت و ترکیه به نماد و نشانه میانجی گری در جهان تبدیل شده اند.

وزیر خارجه کویت در دومین دور از نشست کمیته مشترک همکاری ترکیه و کویت پیرامون تقویت همکاری و هماهنگی میان دو کشور، ریاست هیات کشورش را بر عهده داشت.

دیدار بشار اسد با فرستاده پوتین در دمشق

فرستاده رئیس‌جمهور روسیه در دیدار با بشار اسد در سوریه با وی درباره همکاری دوجانبه و تلاش برای کاهش پیامدهای تحریم اقتصادی بحث و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، الکساندر لاورنتیف، فرستاده رئیس‌جمهور روسیه به سوریه با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در دمشق دیدار کرد.

دو طرف بر عزم و اراده خود برای افزایش همکاری و تلاش برای رسیدن به راه‌حلی برای مشکلات ناشی از سیاست‌های برخی کشورهای غربی علیه سوریه و کاهش پیامدهای تحریم‌های ظالمانه علیه مردم سوریه تأکید کردند.

نامه اسرائیل به شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران/ نشست الکاظمی با گروه‌های شیعه عراق درباره آمریکا/ گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره ایران/ پیام امیر کویت به رئیس جمهوری ترکیه

لاورنتیف بر حمایت کشورش از حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و مخالفت با هر گونه اقدامی که حاکمیت این کشور را هدف قرار دهد و مانع از بین بردن بقیه تروریست‌ها و پایان جنگ و بازپس‌گیری تمام اراضی شود، تأکید کرد.

در این دیدار درباره مسائل سیاسی از جمله نشست‌های کمیته قانون اساسی سوریه و فشارهای آمریکا و برخی کشورهای غربی برای کارشکنی در فعالیت این کمیته بحث و گفت‌وگو شد.

در این دیدار تأکید شد که هرگونه پیشرفت در روند سیاسی پایبندی به اصول اصلی و آرمان‌هایی را که سوری‌ها درباره مبارزه با تروریسم و حمایت از تمامیت ارضی سوریه به آن پایبند هستند، می‌طلبد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۰
یاشار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
تاریخ در مورد بشار اسد چه ها خواهد نوشت!؟
سروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
این همه کشور به امریکا میگن چشم یک ایران است که میگه باید فکر کنم تحمل یک ایران را هم ندارن، چه جهانی شده.
پاسخ ها
جبار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
جهان بدوش بدوش است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
اسراییل یک رونوشت از این نامه به مجلس شورای اسلامی هم بدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
کسی نیست به اسرائیل بگه ، تو که همه قطعنامه های شورای امنیت در مورد فلسطینیان و ... رو نقض کردی ، حق نداری در مورد ایران نظر بدی
همچنین، اسرائیل که برجام ( قطعنامه 2231 ) را قبول نداره ، حق نداره درمورد نحوه اجرای اون توسط ایران نظر بده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
باشه به اسرائیل میگم که مافقط حق داریم کل دنیا ناحق هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
همین اسراییل با این همه حامی باز از سوریه جنگ زده وحشت دارد.
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
چرا در مذاکرات هسته ای هیچ صحبتی در موردسلاحهای هسته ای اسرائیل نمیشود؟ اگر قرار است ایران سلاح هسته ای نداشته باشد باید اسرائیل هم نداشته باشد .
محمدخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
همه این صحبتها و تضادها نشون میده که مهره ها با برنامه ریزی قبلی چیده شدن.
اسراییل در گوشه ای بمب اتم داشته باشه به نفع کشورهای غربی و چین پاکستان و روسیه در میانه ها و انتهای آسیا.
ایران باید تحریم باشه چون به هرحال دنیا به به نفت و گاز مقت نیاز داره و همه اینها چیده شدن تا از مردم کار بکشن و زحمت بدن برای آسودگی چندنفرانگشت شمار و خانواده هاشون در دنیا. اینهاهمش از پیش تعیین شدست.
نه ایران قراره که پیشرفتی بکنه نه اسراییل از توسعه عقب بکشه و نه....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
چراشورای امنیت فقط باید به شکایت صهیونیستها توجه کند وهیچ برخورد جدی باتجاوزات وجنایات صهیونیستها درایران که تاکنون دانشمندان زیادی ازایران راکشته صورت نمی گیرد؟تازه ایران همه پادمانهای بین المللی رارعایت می کند وصهیونیستها هیچ تعهدی راقبول ندارند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟