اگر ثبت نام داوطلبان عضویت در شوراهای شهر را یک گام از انتخابات شوراها بدانیم، تا همینجا میتوان خبر از تغییر وسیع و قطعی در ترکیب اعضای شورای شهر تهران داد!
به گزارش «تابناک»، دو سه روز بعد از شروع فرایند بررسی صلاحیت داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی شهر در هیاتهای نظارت در سراسر کشورمان و در شرایطی که هنوز راه زیادی تا پایان مهلت ۱۴ روزه بررسی صلاحیتها مانده، از تهران اخباری به گوش میرسد که به غایت جالب توجه است؛ اخباری پیرامون تایید یا رد صلاحیت برخی از اعضای فعلی شورای شهر تهران.
از جمله اخباری که منتشر شد، ردصلاحیت برخی اعضای فعلی شورای شهر پایتخت به دلایل مختلف بود که در شبکههای اجتماعی و میان کاربران دست به دست شد و با اینکه برخی کوشیدند آن را شایعه نشان دهند، شواهد حکایت از آن دارد که چندان بی راه هم نبوده و ریشه در واقعیتهایی مکتوم داشته است!
این را میشود از خبری دریافت که کمی بعد از داغ شدن بحث رد صلاحیت برخی اعضای فعلی شورای شهر تهران، مخابره شد و تاکید داشت که همه اعضای شورای فعلی که ثبت نام کرده اند، تایید صلاحیت شده اند؛ خبری که گوینده اش علی اعطا، سخنگوی شورای فعلی بود که تاکید داشت، تنها ۱۲ عضو فعلی شورا برای انتخابات آتی ثبت نام کرده اند که صلاحیت همه شان تایید شده است.
این در حالی است که شورای شهر تهران ۲۱ عضو دارد و بر اساس اعلام سخنگوی شورا، ۹ تن از ایشان برای انتخابات آتی داوطلب نشده اند؛ انصراف حدود ۴۰ درصد از اعضای فعلی از آزمودن دوباره بختشان برای حضور در مهمترین پارلمان شهری در کشورمان که معنای آن، تغییر قطعی چهره شورای شهر تهران در آینده است، ولو همه آن ۱۲ عضو فعلی که کاندیدا شده اند، بار دیگر حائز اکثریت آرا شده و به شورا راه بیابند.
نکته قابل تامل این که با توجه به همزمانی انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری و تغییراتی که در عرصه کلان چشم انتظار کشورمان است، احتمال بروز تغییرات وسیع در شوراهای اسلامی شهر در سراسر کشورمان کم نیست و حتی ممکن است در شهرهایی مانند تهران، شاهد تغییر صد درصدی ترکیب اعضای شورا هم باشیم؛ تغییری که از هم اکنون مقدمات شکل گیری اش فراهم شده است.
از مقدماتی سخن میگوییم که یکی از آنها، عدم ثبت نام رئیس فعلی شورای شهر تهران برای انتخابات آتی است. رئیسی که بر خلاف اسلافش، از روز اول با رای اکثریت به این کرسی تکیه زد و هرگز جایگاهش تهدید نشد، در حالی که پیش از وی، روسای قبلی گاه با رای حداقلی به ریاست شورا میرسیدند و گاهی با چرخش یکی از اعضا، از این مهم بازمیماندند و جایشان را به دیگری میدادند.
ماجرا زمانی جالبتر میشود که بدانیم برخی گزارشها حکایت از ثبت نام شمار بیشتری از اعضای شورای شهر برای انتخابات آتی داشته اند که در نهایت و با مسجل شدن رد صلاحیت ایشان، ترجیح بر این شده که اساسا ثبت نام افراد رد صلاحیت شده به کل ندید گرفته شود و تنها ۱۲ نفری که تایید صلاحیت شدند، اعضای ثبت نام کننده معرفی گردند! رفتاری غیرصادقانه که نیازمند شفاف سازی است.
توضیحاتی که تا این لحظه جای خالی شان به شدت محسوس است، به ویژه اگر به اظهارنظرهای اعضای شورا پیش از موعد ثبت نام رجوع کرده و با کنکاش در آنها پی ببریم که خبری از انصراف ۴۰ درصد از ایشان برای حضور دوباره در خیابان بهشت نبوده است! انصرافی که حالا مدعی اش هستند و امکان ثبت نام غیرحضوری (با استفاده از رایانه شخصی یا گوشی هوشمند تلفن همراه یا حتی مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت) در انتخابات این دوره هم به کمک طرح آن آمده است.
نکتهای کلیدی که تنها با گزارشها و شفاف سازیهای وزارت کشور و ستاد انتخابات در زیر مجموعه این وزارت خانه، قابلیت اثبات یا رد دارد و از آنجایی که صداقت یکی از ارکان کلیدی انتخابات است، لازم است در اسرع وقت این گزارشها منتشر شوند. گزارشهایی که نشان خواهند داد آیا اعضای فعلی شورا با مردم صادق بوده و هستند یا خیر؟ سوالی که پاسخ آن مشخص خواهد کرد سال نکویی پیش روی انتخابات شوراهاست یا این بهار مقدمه اتفاقات خوبی نیست؟!