به گزارش تابناک و به نقل از نیوزوایز، دانشمندان "موسسه پزشکی سنفورد برنهام پربیس"(SBP) آمریکا، گروهی از ژنهای انسانی را شناسایی کردهاند که با عفونت ناشی از کروناویروس مقابله میکنند. دانستن این موضوع که کدام یک از ژنها به کنترل عفونت ناشی از کروناویروس کمک میکنند، میتواند پژوهشگران را در درک عواملی که بر شدت بیماری اثر میگذارند، یاری دهد و گزینههای احتمالی درمان را پیشنهاد کند.
ژنهای مورد نظر، با "اینترفرونها"(Interferons) مرتبط هستند که از جنگجویان خط مقدم بدن در برابر ویروس به شمار میروند.
"سامیت چاندا"(Sumit Chanda)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: هدف ما این بود که درک بهتری در مورد واکنش سلولی نسبت به کروناویروس به دست بیاوریم؛ از جمله اینکه چه چیزی واکنش نسبت به عفونت را قوی یا ضعیف میکند. ما بینشهای جدیدی در مورد نحوه بهرهبرداری ویروس از سلولهای انسانی مورد حمله به دست آوردیم اما هنوز در جستجوی نقطه ضعفی هستیم که امکان ابداع داروهای مطلوب ضد ویروس را برای ما فراهم میکند.
پزشکان در مدت کوتاهی پس از آغاز همهگیری دریافتند که واکنش ضعیف اینترفرون نسبت به کروناویروس، ابتلای شدیدتر به کووید-۱۹ را در پی دارد. این کشف، چاندا و همکارانش را به بررسی ژنهای انسان برانگیخت که اینترفرونها محرک آنها هستند. این ژنها با نام "ژنهای تحریک شده با اینترفرون"(ISGs) شناخته میشوند که در محدود کردن عفونت ناشی از کروناویروس نقش دارند.
پژوهشگران با استفاده از دادههای مربوط به کووید-۱۹ توانستند بررسیهای آزمایشگاهی مورد نیاز را برای شناسایی ISGs که تکثیر ویروس را در کووید-۱۹ کنترل میکند، انجام دهند.
چاندا ادامه داد: ما دریافتیم که ۶۵ ISGs، عفونت ناشی از کروناویروس را کنترل میکنند، برخی از آنها به مهار توانایی ویروس برای ورود به سلولها میپردازند، برخی ساخت آر.ان.ای را سرکوب میکنند و گروهی از ژنها نیز مانع تجمع سلول میشوند. نکته جالب این است که برخی از انواع ISGs، کنترل ویروسهای غیر مرتبط مانند آنفلوآنزای فصلی، ویروس نیل غربی و HIV را نشان میدهند.
"لائورا مارتین سانچو"(Laura Martin-Sancho)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما هشت ISGs را شناسایی کردیم که تکثیر کروناویروس را مهار میکنند و نشان میدهند که از این قسمت آسیبپذیر میتوان برای پاکسازی عفونت ویروسی بهره برد. این اطلاعات، مهم هستند اما ما هنوز باید اطلاعات بیشتری را در مورد زیستشناسی ویروس به دست بیاوریم و به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا تنوع ژنتیکی در ISGs با شدت کووید-۱۹ در ارتباط است یا خیر.
پژوهشگران قصد دارند در مرحله بعد، به بررسی زیستشناسی انواع کروناویروس بپردازند که همچنان در حال تکامل هستند و اثر واکسن را تهدید میکنند. به گفته مارتین سانچو، آنها در حال حاضر جمعآوری انواع کروناویروس را برای بررسیهای آزمایشگاهی آغاز کردهاند.
این پژوهش، در مجله "Molecular Cell" به چاپ رسید.