به گزارش «تابناک» به نقل از برنا، امروزه تزریق واکسن کرونا به عنوان حیاتیترین مسئله جوامع مورد بررسی قرار گرفته است. از سوی دیگر با کم و کاستیها و کارشکنیهای کشورهای مبدا در توزیع واکسن مواجه هستیم. هرچند دانشمندان ایرانی هم بیکار ننشسته و به تولید واکسن کرونای داخلی پرداختهاند.
البته طی کردن مراحل واکسن زمانبر و نیاز به بررسیهای متعدد دارد. هرچند تزریق واکسن پایان کار کرونا نیست بلکه تزریق واکسن مصونیت مقطعی به دنبال دارد.
افراد در صورت تمایل به مصونیت در برابر کرونا باید پروتکلهای درمانی همچون شستن دست، زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی را مد نظر قرار دهند.
در روزهای اخیر علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از رعایت ۳۰ تا ۴۰ درصد میزان پروتکلهای درمان خبر داد. در شرایط کنونی تمامی مراکز درمانی از بیماران کرونایی پر شده و همین امر نشان از عدم توجه به پروتکلهای بهداشتی به عنوان یک اصل در مصونیت در برابر کرونا و دیگر بیماریهای ویروسی است.
پیام طبرسی، عضو ستاد مقابله با کرونا درباره اثربخشی واکسن کرونا گفت: باید دانست که تاثیرگذاری واکسن مداوم نیست. واکسن کرونا بعد از تزریق ۶ ماه بیشتر ماندگار نیست. این مقوله کاملا بدیهی است.
او افزود: باید ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد در جامعه واکسن کرونا را تزریق کنند تا بتوان چرخه ویروس را مهار کرد. در غیر این صورت امکان مدیریت این ویروس وجود ندارد.
طبرسی درباره کیفیت واکسنهای تولید داخل یا واکسنهای کرونای خارجی تاکید کرد: هیچ یک از واکسنها فرقی با یکدیگر نمیکنند. هر واکسنی که مصونیت بالای ۶۰ درصد ایجاد کند مناسب و قابل استفاده است؛ بنابراین اگر اقدامات برای واکسن ایرانی انجام شود با همین فرمول قابل قبول است، چون اغلب واکسنها مصونیت بالای ۶۰ درصد را ایجاد میکنند.
او درباره واکسنهای مورد تایید از لحاظ کیفیت گفت: هر واکسنی با اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو قابل تایید است. هماکنون ۶۰ میلیون دوز واکسن اسپوتیک خریداری و تا آذر سال جاری جمعیت قابل توجهی تحت واکسیناسیون قرار میگیرند. با این تفاسیر در ۶ ماهه دوم سال جمعیت قابل توجهی از مردم واکسن تزریق میکنند.