خطیب‌زاده: در «وین» پیشرفت‌هایی حاصل شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه: ایران همواره از گفت و گو با پادشاهی سعودی استقبال کرده و این موضوع را به نفع مردم دو کشور و همچنین صلح و ثبات در منطقه می داند.
کد خبر: ۱۰۴۷۰۶۶
|
۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۹ 19 April 2021
|
9137 بازدید
 

به گزارش تابناک به نقل از نورنیوز، سخنگوی وزارت خارجه صبح روز دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در ارتباط با گزارش برخی از رسانه های غربی مبنی بر انجام مذاکرات میان ایران و عربستان در منطقه سبز بغداد و اظهارنظرهای مقامات غربی و عراقی در این ارتباط گفت: این گزارش های رسانه ای و مطبوعاتی را در مورد آنچه که شما اشاره کردید ما نیز دیده ایم. البته نقل قول های مختلف و بعضا متضادی منتشر شده است.

وی ادامه داد: چیزی که اهمیت دارد این است که ایران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده و آن را به نفع مردم دو کشور و همچنین صلح و ثبات در منطقه می داند.

خطیب زاده در پاسخ به پرسش مکرر خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا ایران انجام چنین گفت‌وگوهایی را بین تهران وریاض در بغداد تأیید می کند یا نه، گفت: ما درباره گزارشات ضد و نقیض رسانه ای اظهار نظر نمی کنیم. با توجه به اینکه برخی از رسانه های منتشر کننده این اخبار نیز سابقه طولانی در خبرسازی دارند.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اهداف سفر ظریف به اندونزی اظهار کرد: سفر آقای ظریف به اندونزی یک سفر دوجانبه است. همان طور که می دانیم سال گذشته هفتادمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور بود. در طی دو سال اخیر نیز هر گونه روابط تجاری بین دو کشور تقریبا دو برابر شده است و این سفر برای پیگیری روابط دوجانبه، ارتقای روابط و رفع موانع تجاری انجام شده است. از قبل انجام این سفر در دستور کار بود.

وی همچنین ادامه داد: در بین کشورهای اسلامی در ماه مبارک رمضان بازدیدها و رفت و آمدهایی با عنوان دیپلماسی رمضان مرسوم است و انشاءالله دیپلماسی رمضان از سوی آقای ظریف در طی این ماه ادامه خواهد داشت.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه طبق اخبار منتشر شده قرار بود در سفر آقای لاوروف به تهران دو سند بین تهران و مسکو به امضا برسد ولی به نظر می رسد که طبق اخبار منتشر شده فقط گسترش همکاری های فرهنگی در جریان این سفر به امضا رسیده است، اظهار کرد: ما در حال تکمیل دو سند موازی هستیم. آنچه که برنامه سند همکاری دو کشور است هر پنج سال یک بار تمدید می شود. فروردین امسال مدت زمان آن به اتمام رسید ولی مطابق با مندرجات سند به شکل خودکار تمدید شده است و سندی معتبر بین دو کشور است. ما در حال کار کردن روی یک سند ارتقا یافته هستیم. توافقات خوبی برای پیگیری این سند انجام شده است.

وی بار دیگر تأکید کرد: آن سند همکاری که اشاره کردم به صورت خودکار تمدید شده است و در جریان سفر آقای لاوروف به تهران سند گسترش همکاری های فرهنگی بین دو کشور نیز تصویب شد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین با اشاره به اینکه وزیر خارجه پاکستان روز چهارشنبه به تهران سفر خواهد کرد در ارتباط با اهداف این سفر گفت: این سفر، سفر مهمی است. روابط اسلام آباد و تهران روابط عمیق و گسترده ای است و در جریان این سفر دو کشور علاوه بر گفت و گو در ارتباط با موضوعات دو جانبه مرز سوم مشترک بین دو کشور را نیز افتتاح می کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مذاکرات وین گفت: پیشرفت‌هایی حاصل شده است  و در مسیر درستی هستیم ولی این به آن معنا نیست که گفت‌وگوها به مرحله نهایی رسیده  است . ما سعی کردیم متون خود را ارائه کنیم و از طرف های مقابل هم خواسته ایم سریعا وارد مصادیق و متون های مشترک شوند.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با نوع نگاه ایران در مورد نشست استانبول که قرار است در ارتباط با موضوع صلح در افغانستان در ترکیه برگزار شود و این که آیا ایران در این نشست شرکت خواهد کرد یا نه، گفت: امروز آقای طاهریان (نماینده ویژه وزیر امور خارجه در مورد افغانستان) با آقای عبدالله عبدالله گفت‌وگوهایی را در مورد مسائل مختلف نشست استانبول داشتند. ما با دقت مسائل مرتبط با این موضوع را بررسی می کنیم. ایران همواره در کنار دولت و ملت افغانستان بوده و با توجه به بررسی‌هایمان اگر این گفت‌وگوها (نشست استانبول) با اصولی که مد نظرمان در ارتباط با صلح در افغانستان است همخوانی داشته باشد شرکت خود در این نشست را در نظر خواهیم گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با پیگیری های دستگاه دیپلماسی کشور در مورد خرید واکسن کرونا از کشورهای مختلف از جمله هند گفت: در خصوص خرید واکسن کرونا وزارت خارجه از همان روز اول به صورت بسیار جدی مسائل مرتبط با این موضوع را به جلو برده است. نامه نگاری کرده، پیگیری های مختلف را در سطوح مختلف انجام داده است.

وی با بیان اینکه یکی از کشورهایی که در این زمینه با آن ها گفت‌وگو صورت گرفته است، هند بوده است، خاطر نشان کرد: مذاکرات فشرده ای را با هندوستان انجام داده ایم و بخشی از واکسن از هند وارد شد ولی در ادامه به خاطر برخی از مسائل از جمله شیوع گسترده کرونا در هندوستان به دستور قضایی این کشور بر این روند تداخلی ایجاد شد. در این ارتباط با هند رایزنی کرده ایم و طرف هندی اعلام کرده است که در حال برطرف کردن موانع است تا به تعهدات خود عمل کند.

خطیب زاده با بیان اینکه دولت و وزارت خارجه از مجاری مختلف موضوع ورود واکسن کرونا به کشور را پیگیری کرده اند، افزود: سعی می کنیم طی روزهای آینده یک اینفوگرافی از اقدامات وزارت خارجه در این زمینه منتشر کنیم تا مشخص شود که وزارت خارجه چگونه کمک کرده است که این مقدار واکسن به کشور وارد شود.

وی بار دیگر با تأکید بر نقش و تلاش های  وزارت خارجه و وزیر امور خارجه در روند این موضوع (ورود واکسن کرونا به کشور) اظهار کرد: مهم این است که در این بازار آشفته کرونا ما همه تلاش کنیم منافع مردم ایران را تأمین کنیم. در این مسیر همه در یک قایق هستیم و باید همه با هم کار کنیم تا هر چه زودتر آلام مردم کشور در این زمینه کاهش پیدا کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سفر هفته گذشته مشاور امنیت ملی عراق به تهران و برخی از گمانه زنی های رسانه ای در ارتباط با اهداف این سفر اظهار کرد: روابط ایران و عراق راهبردی است. رایزنی های منظم و دقیقی بین دو کشور وجود داشته است. در سفر مورد اشاره نیز موضوعات مختلف با اهمیت بالا مورد بحث و رایزنی قرار گرفت. میزبان این سفر آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بودند و این مقام عراقی در جریان این سفر با آقای ظریف نیز دیدار کردند.

وی با تأکید بر اینکه روابط ایران و عراق چند لایه و عمیق است، گفت: ما همواره با دوستان عراقی خود در ارتباط با موضوعات مختلف رایزنی و گفت‌وگو می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد رایزنی‌های تلفنی اخیر وزیران امور خارجه افغانستان و ایران و همچنین آخرین وضعیت سند جامع همکاری های دو کشور اظهار کرد: در گفت‌وگوهای آقایان ظریف و اتمر (وزیر خارجه افغانستان) و همچنین گفت‌وگوی آقای ظریف با رئیس جمهور افغانستان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان و دیگر مذاکرات بین مقامات تهران و کابل مسائل مربوط به روند صلح در افغانستان مورد پیگیری قرار گرفته است.

برای ما افغانستان با ثبات و با امنیت کامل دارای اولویت بالایی است. همان طور که پیش از این گفته ایم ما تأکید داریم که گفت‌وگوهای صلح افغانستان باید گفت‌وگوهای بین الافغانی باشد و ایران همواره آمادگی داشته است که به عنوان یک همسایه تمام تلاش خود را در راستای تحقق این موضوع به کار گیرد.

ما همه باید کمک کنیم که گفت وگوهای صلح در افغانستان ادامه پیدا کند و کسی نباید با طرح دیکته شده برای افغانستان در این مسیر ورود پیدا کند. مهم این است که گفت وگوهای بین الافغانی صورت گیرد و مردم افغانستان در ارتباط با آینده کشورشان تصمیم بگیرند.

خطیب زاده در مورد آخرین وضعیت سند جامع همکاری های ایران و افغانستان نیز گفت: بیش از99درصد از این سند محقق شده است. در برخی از موضوعات گفت وگوها همچنان ادامه دارد و امیدواریم در آینده نزدیک این مقدار اندک باقی مانده نیز به نتیجه برسد.


نورنیوز
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟