به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: میشود گفت اتفاقی که در نظنز افتاده برای بار اول نیست، اما مدلی که اتفاق افتاده نو و جدید است. ولی موضوع خرابکاری و استفاده از مواد منفجره برای اولین بار نیست. در طول ۱۵ سال گذشته دشمن مداوم تلاش کرده این کار را انجام دهد.
وی به فارس گفت: فکر میکنیم این پنجمین بار بزرگ بود نه کوچک، یعنی این دفعه آمدند شبکه توزیع و کابل باتریهای یدکی را هدف قرار دادهاند که برق را تامین میکنند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: آسیب پذیری ماشینهای سانتریفیوژ در اثر قطع برق است. همیشه دشمن برنامهریزی میکند یا خود برق را قطع کند که برای مثال یک پایه دکل را نزدیکیهای نطنز یک بار قبل از سال ۹۰ خراب کرده بودند، اما دکل نیافتاده بود تا برق را قطع کند. چون تصورشان این است که ما فقط از برق بیرونی استفاده میکنیم، ولی این جوری نیست. حالا فهمیدهاند که ما برق را لزوما از بیرون استفاده نمیکنیم یا اگر از بیرون میگیریم ممکن است برای مصارف دیگر باشد و برق اصلی را از جای مطمنتر میگیریم. به همین خاطر این دفعه برنامه شان این بود که قسمت انتهای توزیع برق و همزمان کابلی را که از قسمت باطری خانه میآمد را هدف قرار دهند.
۲۲ فروردین ماه، وقوع اقدام خرابکارانه در بخش تأسیسات برق مجتمع غنیسازی نطنز، باعث ایجاد خلل در کار این مجتمع و آسیب رسیدن به بخشهایی از آن شد.
پس از این اتفاق، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم را آغاز خواهد کرد و این اقدام در سحرگاه روز جمعه ۲۷ فروردین ماه رقم خورد و اولین محصول اورانیوم غنیسازیشده ۶۰ درصدی به دست آمد.