کیوسک بین الملل تابناک: گفت وگوی فرمانده کل سپاه و دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، واکنشهای جهانی به آتشبس غزه، گفتوگوی تلفنی محمود عباس و بلینکن درباره تحولات منطقه، گفتگوی آمریکا و ترکیه درباره سوریه و افغانستان و تاکید روسیه بر ادامه همکاری با ایران در مورد حل مساله سوریه، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
گفت وگوی فرمانده کل سپاه و دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین
سردار سرلشکر "حسین سلامی" فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمعه شب در خصوص آخرین تحولات فلسطین با "زیاد نخاله" دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تلفنی گفت وگو کرد.
سردار سلامی در این دیدار به النخاله گفت: به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام میکنم که هرگز ملت فلسطین را تنها رها نخواهیم کرد.
النخاله نیز در این گفت وگو افزود: این یک نبرد محوری در تاریخ درگیری با دشمن صهیونیستی است که موجب اتحاد بیسابقه گروههای فلسطینی شده است.
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: این نبرد در چارچوب محور منسجم و هماهنگ رخ داد که به آزادسازی قدس ایمان دارد و برای دفاع از آن تلاش میکند.
النخاله همچنین به طور ویژه از شهید قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس به خاطر تلاشهایی که برای تحقق این پیروزی و تحکیم آن انجام داد، قدردانی و تشکر کرد.
وی گفت: شما در همه میدانها با ما بودید و در تحقق پیروزی شریک ما هستید و در آینده برای آزادسازی قدس نیز با ما خواهید بود.
ساعاتی پیش نیز سلامی در گفت وگو با "اسماعیل هنیه" رییس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: ایران آمادگی همه انواع کمک به ملت فلسطین و نیروهای مقاومت در همه زمینهها را دارد و هرگز از نقش خود در این زمینه کوتاهی نخواهد کرد.
هنیه نیز از موضع ثابت ایران در قبال حقوق فلسطین در زمینههای مختلف سیاسی و میدانی و ایستادن تهران در کنار فلسطینیها و گروههای مقاومت عمیقا قدردانی کرد.
ابوحمزه سخنگوی سرایا القدس (گروهانهای قدس) شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز ساعاتی پیش گفت: جمهوری اسلامی ایران و همه نیروهای محور مقاومت در پیروزی ما شریک هستند.
وی تأکید کرد: نقش جمهوری اسلامی ایران و همه نیروهای محور مقاومت که با سلاح و تجربه ما را یاری کردند و پشتیبان واقعی برای تقویت امکانات مادی و فنی مقاومت بودند ارج می نهیم و به آنها می گوییم که شما در این پیروزی شریکید و باهم پیروزمندانه وارد مسجدالاقصی خواهیم شد.
واکنشهای جهانی به آتشبس غزه
جمعی از رهبران جهان از آتشبس میان رژیم صهیونیستی و گروههای فلسطینی استقبال کردند.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم،آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ضمن استقبال از آتش بس در نوار غزه در جمع خبرنگاران گفت که خواهان پایبندی طرفهای فلسطینی و اسرائیلی به آتشبس اعلام شده است.
تور وینسلند، فرستاده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه نیز ضمن استقبال از آتشبس از مصر و قطر به خاطر میانجیگری در این راستا قدردانی کرد.
در همین راستا، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا ضمن استقبال از آتشبس غزه، آن را "فرصت واقعی برای تحقق صلح در خاورمیانه" دانست.
وی در سیاستی ریاکارانه به کمک برای بازسازی غزه با همکاری سازمان ملل متعهد شد اما همزمان به رژیم صهیونیستی وعده تقویت سامانههای گنبد آهنین این رژیم را داد.
همچنین لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم واشنگتن در سازمان ملل گفت: آتشبس غزه و اسرائیل در صورتی که ادامه یابد به پایان نزاع فلسطین و اسرائیل منجر میشود. اکنون باید روی تحقق پیشرفت برای صلح دائم متمرکز شویم.
محمد اشتیه، نخستوزیر فلسطین نیز گفت: فلسطینیها در نوار غزه در معرض عملیات قتل و کشتار جمعی طی این ۱۱ روز قرار گرفتند. دهها زن و کودک شهید و صدها تن زخمی و دهها ساختمان منهدم شدند. ما از تمام کشورهایی که درخواست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت و نشست مجمع عمومی را پذیرفتند قدردانی میکنیم.
وی اظهارات نمایندگان کشورهایی را که مخالفتشان را با جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان غزه اعلام کردند و خواهان حل سیاسی مسئله فلسطین شدند، ستود.
اشتیه گفت: دولت این جنایات را به دیوان کیفری بین المللی گزارش خواهد کرد و تحقیقاتی را درباره جنایتهای اسرائیل آغاز میکند.
همچنین دیمیتری بولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: روسیه مثل دیگر کشورها همچنان برای توقف تنشها تلاش میکند. امیدواریم آتشبس طولانی مدت باشد.
وی گفت: لازم است اقدامات فوری برای آغاز مذاکرات مستقیم میان فلسطین و اسرائیل اتخاذ شود و دو طرف درباره مسائل نهایی از جمله قدس شرقی گفتوگو کنند.
بولیانسکی خواهان فعال سازی فعالیت کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه شد و گفت: ما پیشنهاد نشست وزارتی فوری برای کاهش تنش و آرام کردن اوضاع را دادهایم. گام اول توقف خشونت و کنار گذاشتن اظهارات تحریکآمیز و تمام اقدامات یکجانبه است. ما از طرفهای بحران میخواهیم به قوانین بشردوستانه بین المللی پایبند باشند.
دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس نیز از آتشبس استقبال کرد و گفت: همگان باید برای تحقق آتشبس دائم و پایان خشونت تلاش کنند. دولت انگلیس به حمایت از تلاشها برای تحقق صلح در منطقه ادامه میدهد.
حزبالله لبنان نیز به مردم قهرمان فلسطین و مقاومت پیروزی تاریخی در جنگ شمشیر قدس را تبریک گفت و اعلام کرد: مقاومت در این دور از درگیریها معادلات قدیمی دشمن را درهم شکست و قواعد جدیدی را ایجاد کرد که زمینه را برای پیروزی بزرگ فراهم میکند.
در بیانیه حزبالله آمده است: مردم و مقاومت فلسطین نشان دادند که این غده سرطانی جنایتکار سستتر از خانه عنکبوت است. قدس به آزادی نزدیکتر شده است. ما به این پیروزی تاریخی بزرگ افتخار میکنیم.
حزبالله عراق نیز در بیانیهای اعلام کرد: پیروزی تاریخی به لطف تلاشهای فوق العاده مقاومت فلسطین به دست آمده است. این پیروزی را پایداری و شجاعت فلسطینیها رقم زده است.
در این بیانیه آمده است: غزه توانست قویترین ارتشها را که از سوی قویترین گروههای شر حمایت میشوند، شکست بدهد.
محمدعلی الحوثی، عضو شورای سیاسی یمن آتشبس و پیروزی مقاومت را تبریک گفت و آن را معجزه و نتیجه حتمی بیداری و حملات علیه رژیم اشغالگر دانست.
عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر هم ضمن استقبال از آتشبس از نقش رئیسجمهور آمریکا در موفقیت طرح مصر برای آتشبس قدردانی کرد.
شارل میشل، رئیس شورای اروپایی از آتشبس غزه و رژیم صهیونیستی استقبال و بر لزوم از دست ندادن فرصت صلح و امنیت تأکید کرد.
گفتوگوی تلفنی محمود عباس و بلینکن درباره تحولات منطقه
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، شامگاه جمعه تماس تلفنی از «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا دریافت کرد و طی آن درباره تحولات جاری گفتوگو شد.
عباس در این گفتوگو درباره اهمیت دستیابی به توافق آتش بس و تلاش برای تثبیت آن تاکید کرد.
رئیس تشیکلات خودگردان فلسطین گفت: «ایجاد ثبات و امنیت باید از طریق راه حل نهایی باشد که بر اساس آن اشغال اراضی دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی توسط صهیونیستها پایان یابد و این اقدام از طریق کمیته چهارجانبه و بر اساس قطعنامههای بینالمللی صورت گیرد.»
بلینکن نیز در این گفتوگو بر دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سفر آتی به منطقه تاکید کرد.
گفتگوی آمریکا و ترکیه درباره سوریه و افغانستان
وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره اهمیت همکاری دو کشور در منافع مشترک در سوریه و افغانستان تبادل نظر کردند.
ند پرایس، روز جمعه با اعلام خبر تماس تلفنی آنتونی بلینکن با مولود چاووشاغلو افزود: دو طرف درباره اهمیت همکاری بین آمریکا و ترکیه از جمله منافع مشترک در سوریه و افغانستان تبادل نظر کردند.
وی ادامه داد: وزیر خارجه حمایت مداوم آمریکا را از گفتوگوها بین ترکیه و یونان به عنوان متحدان ناتو یادآور شد و بر اهمیت ارتقا و حفاظت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی تاکید کرد.
تاکید روسیه بر ادامه همکاری با ایران در مورد حل مساله سوریه
"کنستانتین کاساچوف" معاون شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) در دیدار با کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو بر اهمیت ادامه همکاری با ایران برای حل مساله سوریه تاکید کرد.
دفتر مطبوعاتی شورای فدراسیون روز جمعه اعلام کرد: کاساچوف در دیدار با جلالی بر ادامه همکاری فعالانه در مذاکرات برای حل و فصل مسائل سوریه در فرمت آستانه ابراز امیدواری کرد.
جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه از بیش از ۵ سال پیش مذاکرات در فرمت آستانه را آغاز کردند و در این مدت ۱۵ دور مذاکرات برگزار شد که در آن نمایندگان دولت سوریه و برخی کشورهای منطقه نیز شرکت داشتند.
از مهمترین دستاوردهای این مذاکرات، امضای تفاهم نامه ایجاد مناطق امن در سوریه است که در دور چهارم مذاکرات آستانه به دست آمد.
در چارچوب مذاکرات آستانه، روسای جمهوری ایران، روسیه و ترکیه سه دیدار در تهران، سوچی و آنکارا با یکدیگر برگزار کردند.
جلالی و کاساچوف در ادامه این دیدار در خصوص دورنمای همکاری دو کشور در مبارزه با همه گیری کرونا گفتوگو کردند.
سفیر ایران و معاون شورای فدراسیون در مورد راه اندازی خط تولید واکسن اسپوتنیک وی در ایران تبادل نظر کردند.
کاساچوف خاطرنشان کرد، به رغم محدودیتهای موجود به خاطر وضعیت همهگیری کرونا، روابط ایران و روسیه و گفتوگوهای بین پارلمانی توسعه می یابد.
در ادامه این دیدار دو طرف ضمن اشاره به اراده جدی رهبران دو کشور برای تعمیق مناسبات دو جانبه بر این موضوع تاکید کردند که دستور کار روابط میان ایران و روسیه، گسترده است و طیف وسیعی از همکاری در حوزه های مختلف سیاسی، فرهنگی، پارلمانی، هستهای، برجام و مبارزه با کرونا، مسائل منطقهای و بینالمللی را در بر میگیرد.
در این دیدار جلالی با اشاره به همکاری های دو کشور در حوزه هستهای، از مواضع روسیه در حمایت از جمهوری اسلامی ایران در زمینه برجام قدردانی کرد.
دو طرف در پایان مذاکرات خود بر اهمیت استمرار رایزنیها میان دو کشور در حوزههای مختلف به ویژه پارلمانی تاکید کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.