افزایش ساعت و دفعات خاموشی و قطع برق در کشور با تذکرات متعدد نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبه رو شد تا جایی که برخی از آنها هشدار دادند قطع مکرر آب و برق میتواند به مساله حاد امنیتی تبدیل شود.
به گزارش «تابناک»؛ جلسه علنی امروز مجلس تحت تاثیر دو موضوع مهم قرار داشت؛ یکی پیروزی مقاومت فلسطین و دیگری قطعی مکرر برق در سراسر کشور.
محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، پیروزی مقاومت اسلامی در سرزمین اشغالی همچون غزه و دیگر مناطق اشغال شده را به امت اسلامی و به همه آزادگان جهان تبریک گفت و افزود: این مقاومت نشان داد، اگر امت اسلامی در سایه وحدت، یگانگی، همبستگی و مبتنی بر سنت های الهی گام بردارند و بر مردم تکیه داشته باشند، در مقابل یک رژیم اشغالگر نسل کش و جنایتکار با وجود تمام تجهیزات و امکانات و همچنین حمایت غرب در راس آن امریکا با وجود حضور در یک منطقه محاصره شده چنین پیروزی عظیمی را به دست می آورند و این جنایتکاران را بر سر جای خود می نشانند.
نمایندگان مجلس نیز در ابتدای صحبت های خود در بررسی طرح ها و لوایح و یا بیان تذکرات و نطق هایشان پیروزی مقاومت فلسطین را تبریک گفتند.
همچنین نمایندگان در واکنش به خاموشی های مکرر این روزها در کشور ، تذکرات متعددی را بیان کردند که از جمله آن ها ، هادی بیگی نژاد عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی است. او گفت: کمبود برق در کشور نگران کننده بوده و همچون یک بمب ساعتی است که در سال های آینده منفجر می شود.وضعیت به گونه ای است که هر سال مصرف برق کشور بیشتر و تولید آن کمتر می شود، به طور مثال میزان تولید برق در سال گذشته، ۵۸ هزار و امسال ۵۷ هزار مگاوات بوده است. درخواست ما این است که مجموعه سران سه قوه و شورای امنیت ملی با ورود جدی تر، آسیب های اجتماعی و اقتصادی این موضوع را در نظر گیرند چون اگر تا سال ۱۴۱۵ به تولید ۱۰۰ هزار مگاوات برق نرسیم، با مشکلات جدی روبه رو می شویم.
قالیباف رییس قوه مقننه این توضیح را داد که مجلس در بودجه سال ۱۴۰۰ برای سرمایه گذاری در حوزه تولید برق تصمیماتی گرفت که در ۴۰ سال گذشته گرفته نشده بود و حتما در برنامه ۵ ساله هفتم هم اولویت ما خواهد بود. منتها در این بین، برخی مصارف غیرقانونی وجود دارد که حتما باید وزارت نیرو تدبیری برای آن ها داشته باشد. از رئیس کمیسیون انرژی هم می خواهم با برگزاری جلسه ای با حضور وزیر نیرو موضوع خاموشی ها را پیگیری کند، چون کمبود برق و مصارف غیر قانونی یک بحث است، ولی بی نظمی در قطع برق غیرقابل پذیرش بوده که باید به آن رسیدگی شود.
جواد نیک بین نماینده کاشمر نیز گفت: اگر جلوی ماینرها، مراکز پرمصرف و کولر گازی های مسئولین را بگیریم، قطعا میتوان برق را مدیریت کرد. علی اصغر خانی نماینده شاهرود هم تاکید کرد که متأسفانه قطعی برق در کشور وجود دارد و وزیر نیرو باید جلوی آن را بگیرد.
حسین حق وردی، نماینده شهریار از نبود مدیریت صحیح برق در کشور انتقاد کرد و افزود: در حالی که قطعی برق مشکلات متعددی را ایجاد کرده، یک نفر هم نیست به مردم توضیح دهد علت قطعی برق و عدم مدیریت صحیح برق مصرفی کشور چیست؟ چرا برای توجیه نادرست مدیریت ناکارآمد دولت در مدیریت منابع انرژی و پیش بینی دقیق افزایش مصرف و برنامه ریزی برای تامین انرژی مورد نیاز مردم به فعل و انفعلات اجرام سماوی و حرکت ستارگان و همچنین کم و زیاد بودن بارش ها و از این قبیل امور متوسل می شوید؟ در زمستان برای اولین بار در چند ماه گذشته شاهد قطعی مکرر برق بودیم و علت آن را نبود سوخت اعلام کردند، در تابستان ها برق قطع می شود می گویند بارش ها کم بوده است پس وزارت نیرو چه کاره است؟
سال گذشته وقتی بار مصرفی برق به ۵۶ هزار مگاوات می رسید برق قطع می شد؛ اما اکنون مصرف به ۴۴ هزار مگاوات نرسیده شاهد قطعی مکرر برق هستیم؛ تمامی تولید برق ما از سدها ۱۰ هزار مگاوات بیشتر نیست که اگر ۳۰ درصد هم کاهش تولید برق داشته باشیم، ناشی از کمبود بارش ها یعنی ۳ هزار مگاوات کاهش تولید است، در حالی که طبق گزارش ها، افت تولید مانند سال گذشته ۱۲ هزار مگاوات است.
او این هشدار را داد که سوءمدیریت مصرف انرژی در غرب استان تهران و قطع مکرر آب و برق در حال تبدیل شدن به مساله حاد امنیتی است، قطعا مسئولان دولتی و وزیر نیرو مسئول بوده و باید پاسخگو باشند.
همچنین در این نشست، لایحه نحوه واگذاری اموال، تاسیسات، ماشین آلات و هرگونه مالکیت مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب تصویب شد که در آن علاوه بر تعیین تکلیف مالکیت اموال آب و فاضلاب مصوب شد که منابع حاصل از واگذاری اموال آب و فاضلاب، صرف بهسازی تاسیسات موجود شود.
علاوه بر این، مصوب شد که طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی با اولویت رسیدگی شود.