تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛این پیمانه تیترهایی همچون شاخص کل بورس در پایان هفته کجا ایستاد؟ بازگشت ارز به کشور ۱۰۰ درصد رشد کرد، معامله ۱۲۰ میلیون دلار با نرخ ۲۰هزار تومان در سامانه نیما، بیتکوین کماکان درگیر کانال ۳۸ هزار دلار، نرخ رشد اقتصادی کشور در این ده سال، سهام آسیا اقیانوسیه نوسان کردند و افزایش ورشکستگی اروپاییها را در بر دارد.
نمایندگان مجلس طی روز گذشته، کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه را تصویب کردند که از این پس طبق مدت تملک، اگر فردی طلا، ارز، مسکن و خودرو خریداری و سپس اقدام به فروش آن کند، باید از محل سود این معامله، بخشی را به عنوان مالیات پرداخت کند.
در پایان معاملات دیروز، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۳ هزار و ۹۱۵ واحدی معادل ۰.۳۵ درصد به یک میلیون و ۱۰۹ هزار و ۳۷۰ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۲۹ واحدی به ۱۷ هزار و ۵۸۲ واحد رسید.
در معاملات امروز بازار ارز، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافیهای بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ ۲۲۲۰۳ تومان از مردم خریداری میشود و در مقابل به نرخ ۲۲۶۵۲ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته میشود که نسبت به روز قبل، ۱۳۰ تومان گرانتر شده است.
سازمان توسعه تجارت در جدیدترین آمار خود اعلام کرده، در سال جاری، میزان بازگشت ارز به کشور ۱۰۰ درصد رشد کرده است. دبیر کمیته اقدام ارزی این سازمان از رشد ۱۰۰ درصدی میزان ایفای تعهدات ارزی در فروردین ۱۴۰۰ نسبت به اسفندماه ۱۳۹۹ خبر داده و گفته: تعهدات ارزی در فروردین ماه ۱۴۰۰، به میزان ۱.۴ میلیارد یورو ایفا شده، در حالی که در اسفندماه ۱۳۹۹ این میزان برابر با ۷۰۰ میلیون یورو بوده است.
بانک مرکزی اعلام کرد: طی روز چهارشنبه مورخ ۴ خرداد ماه در سامانه نیما ۱۲۰ میلیون دلار و با میانگین موزون نرخ دلاری معاملات ۲۰۲,۳۳۸ ریال معامله شد.
بیتکوین مجددا نتوانست بالای ۳۸ هزار دلار تثبیت شود. به نقل از سیانبیسی، استفاده از اهرم در معاملات رمزارزها به یک نگرانی جدی در خصوص مخاطرات آن برای تشدید ریزش بازار تبدیل شده است. مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۷۱۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۴.۱۶ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۱ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۶ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین دوازده سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
بهروزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیت کوین
قیمت: ۳۸ هزار و ۲۹۰.۴۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۹ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۷ درصد کاهش
۲- اتریوم
قیمت: ۲۷۱۵.۶۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۰۷ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۶۳ درصد افزایش
۳- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش
۴- بایننس کوین
قیمت: ۳۶۲.۳۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۸.۴۴ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۳ درصد کاهش
۵- کاردانو
قیمت: ۱.۷۱ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۰.۶۰ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۶۲ درصد افزایش
۶- دوج کوین
قیمت: ۰.۳۴۱ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۳۲ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۵۶ درصد کاهش
۷- ریپل
قیمت: ۰.۹۷۶ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۸۶ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۵.۳۴ درصد کاهش
۸ - یو اس دی کوین
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش
۹- پولکا دوت
قیمت: ۲۳.۰۴ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۷.۳۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۸.۱۶ درصد کاهش
۱۰- یونی سواپ
قیمت: ۲۵.۷۳ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۲۶ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۳۷ درصد کاهش
به نقل از سیانبیسی، سهام آسیا اقیانوسیه در معاملات امروز، پنجشنبه، به دنبال انتشار گزارش اقتصادی قدرتمند از صنعت چین، نوسان کردند. سود شرکتهای صنعتی چین در ماه آوریل با جهش بزرگ ۵۷ درصدی نسبت به سال گذشته روبرو شد. جامعترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه اماسسیآی بدون سهام ژاپن ۰.۱۲ درصد افت کرد و نیکی ژاپن ۰.۴۷ درصد پایین آمد. در بازار چین کامپوزیت شانگهای ۰.۱۸ درصد رشد کرد؛ اما هانگسنگ در هنگکنگ ۰.۳۰ درصد از ارزش خود را از دست داد. ایاساکس استرالیا ۰.۲۴ درصد رشد کرد در حالی که کوسپی کرهجنوبی ۰.۲۸ درصد پایین آمد.
به نقل از سیانبیسی، قیمت نفت خام در معاملات امروز، پنجشنبه، تخت تأثیر پیشرفت مذاکرات هستهای ایران و احتمال بازگشت نفت این کشور به بازارهای جهانی افت کرد. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت تا ساعت ۱۱:۲۱ به وقت تهران ۰.۶۵ درصد افت کرد و به ۶۸.۴۲ دلار رسید. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا ۰.۵۶ درصد افت کرد و به ۶۵.۸۴ دلار رسید. این در حالی اتفاق افتاد که دیشب تحت تأثیر گزارشی که نشان میداد، میزان ذخایر نفت انبارهای آمریکا کاهش یافته است، قیمت نفت خام رشد کرده بود.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه در آستانه دیدار وزیران اوپک پلاس اظهار کرد: در حال حاضر، حدود یک میلیون بشکه در روز کمبود جهانی نفت مشاهده می شود. نواک به خبرنگاران گفت: ما همواره بازگشت نفت ایران را در نظر داشتیم و باید این موضوع را بررسی کنیم. ما می توانیم به طور مشترک توازن عرضه و تقاضا را محاسبه کنیم.
رشد ورشکستگی کسب و کارهای اخیر در یک سال اخیر بی سابقه بوده است. به نقل از مرکز آمار اروپا، شیوع کرونا کماکان تاثیر زیادی در وضعیت کسب و کارها در سطح اتحادیه اروپا داشته، تا جایی که در سه ماهه نخست امسال رشد کسب و کارهای جدید تنها ۰.۳ درصد بوده است. از طرف دیگر، کاهش مخارج مصرف کنندگان باعث شده طی همین مدت میزان ورشکستگی در بین کسب و کارها اروپایی به نسبت سه ماهه قبل آن ۵.۸ درصد بیشتر شود که این رقم طی یک سال اخیر بی سابقه بوده است. رکورد رشد ورشکستگی در اروپا مربوط به بهار سال ۲۰۱۵ بوده است. اروپا یکی از آلوده ترین مناطق در زمان همه گیری کرونا محسوب می شود و ایتالیا، فرانسه و آلمان، سه کشور عضو اتحادیه اروپا هستند که جز ده کشور با بیشترین میزان مرگ و میر کرونایی در جهان محسوب می شوند. در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بلغارستان با رشد ۱۲ درصدی شاهد بیشترین میزان ثبت کسب و کارهای جدید بوده و پس از این کشور نیز ایتالیا با ۶.۰ درصد و بلژیک با چهار درصد قرار دارند. از طرف دیگر، میزان تاسیس کسب و کارهای جدید طی سه ماهه نخست امسال در پرتغال ۱۴.۹ درصد نسبت به سه ماهه چهارم کمتر شده است. این رقم برای اسلواکی ۲۴.۲ درصد و برای لتونی ۷.۹ درصد کاهش بوده است.
دادههای اداره ملی آمار چین (NBS) نشان داد، تولید گاز طبیعی این کشور آسیایی در چهار ماه نخست سال جاری میلادی بهطور مداوم در حال افزایش بوده است. بر اساس این دادهها، تولید گاز طبیعی چین در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۱.۶ درصد افزایش یافته و به ۷۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و این رقم در مقایسه با سال ۲۰۱۹ هم ۲۳.۱ درصد بیشتر است و میانگین افزایش عرضه در ماههای ژانویه تا آوریل در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، ۱۰.۹ درصد اعلام شده است. تولید گاز طبیعی چین تنها در ماه آوریل، ۱۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب بود که هفت درصد بیشتر از پارسال است، میانگین روزانه تولید گاز طبیعی در این ماه به ۵۶۰ میلیون مترمکعب رسید. بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین، واردات گاز طبیعی چین در چهار ماه نخست امسال هم نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲.۴ درصد افزایش یافته و به ۳۹ میلیون و ۴۶۰ هزار تن رسیده است.
به بازار خودرو برویم و ببینیم این هفته در آن چه گذشته است. با وجود رکود معاملات، این هفته قیمتها در بازار بالا رفتند که دلیل اصلی آن، افزایش قیمت کارخانهای آنهاست. طبق اخبار رسیده از بازار، در حال حاضر پژو پارس در مدل LX، قیمتی برابر با ۲۴۴ میلیون تومان دارد؛ هرچند البته مدل سال ۹۹ آن را میتوان با قیمت کمتری خرید. همچنین برای پژو ۲۰۶ تیپ ۲ تا ۲۰۷ میلیون تومان نیز قیمت پیشنهاد میشود که البته پیشنهادهایی با قیمتهای پایینتر نیز وجود دارد. از بازار مدل صندوق دار ۲۰۶ هم خبر میرسد، قیمت این خودرو تا مرز ۲۶۰ میلیون تومان هم پیشروی کرده است. در خانواده ۲۰۶، تیپ ۵ هم در مسیر گرانی افتاده، چه آنکه در حال حاضر برای فروش آن قیمت ۲۵۵ میلیون تومان پیشنهاد میشود.
اما برای خرید پژو ۲۰۷ اتومات، چیزی حدود ۳۹۵ میلیون تومان باید هزینه کرد، حال آنکه مدل دندهای آن را میتوان تا ۲۹۰ میلیون تومان نیز خرید. سری اما به بازار سمند و پژو ۴۰۵ بزنیم. بنا بر اطلاعات رسیده از بازار، سمند در مدل LX در حال حاضر قیمتی حول و حوش ۱۹۸ میلیون تومان دارد. البته مدل ۹۹ و صفر کیلومتر آن اگر گیر بیاید، چند میلیون تومان ارزانتر قابل خرید است. سمند در مدل EF۷ دوگانهسوز نیز این روزها تا ۲۴۵ میلیون تومان هم قیمت خورده است. اما رانا نیز در دو مدل LX و پلاس از افزایش قیمتهای اخیر در امان نماند. به گفته فعالان بازار، رانا LX که بیشتر مدلهای آن متعلق به سال ۹۹ هستند، قیمتی حدود ۱۹۵ میلیون تومان در بازار دارند. این در حالی است که برای خرید مدل پلاس، باید پول بیشتری پرداخت. براساس اطلاعات کسب شده از بازار، قیمت رانا پلاس این هفته به حول و حوش ۲۳۰ میلیون تومان رسیده است. رانا پلاس یکی از معدود خودروهایی بود که شورای رقابت افزایش قیمت خاصی را برای آن در نظر نگرفت، از همین روی، قیمت آن رشد چندانی در بازار نداشته است. از رانا بگذریم و سری به دنا بزنیم. در حال حاضر برای خرید دنا در مدل معمولی، باید ۲۷۰ میلیون تومان هزینه کرد، این در حالی است که قیمت مدل پلاس و غیر اتوماتیک این محصول به ۳۲۵ میلیون تومان رسیده است. اگر مشتری دنا پلاس توربو شارژ اتومات هستید نیز باید چیزی حدود ۴۵۰ میلیون تومان برای آن کنار بگذارید. در بین دیگر محصولات ایرانخودرو، قیمت هایما (شاسیبلند چینی این شرکت) تغییر خاصی نسبت به قبل نداشته و در حال حاضر با ۶۶۰ میلیون تومان قابل خرید است. البته برای مدل توربو پلاس این خودرو قیمتی بالاتر از ۷۰۰ میلیون تومان پیشنهاد میشود. /دنیای اقتصاد