برخی مردم برای دسترسی به پزشک به پاکستان می‌روند

نماینده مردم سراوان در مجلس یازدهم با اشاره به معضل کمبود پزشک در استان سیستان و بلوچستان گفت: مردم بم‌پشت، از توابع شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان به اجبار برای دسترسی به پزشک راهی پاکستان می‌شوند!
کد خبر: ۱۰۵۶۲۴۳
|
۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴ 05 June 2021
|
12072 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، ملک فاضلی درباره دسترسی مردم سراوان به پزشک اظهار کرد: سراوان به نوعی دورترین یا شرقی‌ترین شهر کشور است. سراوان تا زاهدان به عنوان مرکز استان که در آن خدمات پزشکی در سطح تخصصی و فوق‌تخصصی عرضه می‌شود، ۲۵۰ کیلومتر فاصله دارد. مردم بالاجبار برای دسترسی به پزشک از راه‌های فرعی بین سراوان-خاش رفت‌وآمد می‌کنند که میزان تصادفاتی که در این منطقه اتفاق می‌افتد بسیار بالاست و در سال‌های گذشته چندین تصادف منجر به مرگ و معلولیت دائم را در این محور شاهد بودیم.

نماینده مردم سراوان در مجلس افزود: امروزه نیز موارد بسیاری گزارش می‌شود که بیمار در حین مسافرت برای دسترسی به پزشک از سراوان به زاهدان، فوت کرده است.

فاضلی درباره پوشش خدمات پزشکی در روستاها گفت: در چند سال گذشته، مراکزی که باید سه پزشک در آن مستقر باشد، در ۸۰ درصد مواقع تنها یک پزشک داشته‌اند!

وی همچنین با اشاره به اینکه سرانه پزشک در سراوان دو پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر است، عنوان کرد: همین سرانه دو پزشک هم ناپایدار است و پزشکان حضور دائمی در این مناطق ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: آمارهایی که وزارت بهداشت در خصوص تعداد پزشک می‌گوید، اشتباه نیست اما در این اعداد اصلاً اشاره‌ای به کیفیت و دسترسی نمی‌شود به طور مثال جایی را اعلام می‌کنند چهار پزشک دارد اما این پزشکان، ۴ ساعت می‌آیند، سر می‌زنند و برمی‌گردند. متاسفانه خدمت رسانی به این نواحی انجام تکلیف نیست و صرفاً رفع تکلیف است.

وی با اشاره به این که در شهر سیرکان باید حداقل سه پزشک داشته باشیم، خاطرنشان کرد: فاصله سیرکان از سراوان حدود ۲۵۰ کیلومتر است و از نظر فاصله‌ی زمانی تقریباً سه ساعت فاصله دارد اما این شهر تنها یک پزشک دارد همچنین در مناطق مرزی استان مثل کشتگان یا دهشک درمانگاه‌هایی را می‌بینیم که خالی هستند.

فاضلی با تایید اینکه مردم بم‌پشت، از توابع شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان، برای دسترسی به پزشک راهی پاکستان می‌شوند، گفت: سراوان حدود ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان دارد، خاصیت مرز به خصوص در سراوان این است که روستاهای این منطقه با روستاهای پاکستان بسیار نزدیک هستند و فاصله‌شان در حد ۵ کیلومتر است. کمبود پزشک در منطقه سراوان و سهولت دسترسی به این مراکز در حدی است که مردم برای دسترسی به پزشک راهی این مراکز در بعضی از شهرهای بلوچستان پاکستان می‌شوند!

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره راهکارهای جبران کمبود پزشک و لزوم جذب بیشتر دانشجوی پزشکی گفت: گزینش نیروی پزشکی باید با استناد به نیاز منطقه باشد و گزینش از محل یا بومی گزینی باید با اخذ تعهد محضری جهت خدمت به همان منطقه صورت گیرد. همچنین رقابت بین دانش‌آموزان منطقه سه باید با همان منطقه باشد.

وی درباره بومی گزینی دانشجویان عنوان کرد: دانشگاه‌های هر ناحیه از کشور باید سهمیه‌ای برای شهرستان‌های تابعه داشته باشد؛ به طور مثال دانشگاه زاهدان باید سهمیه جداگانه برای سراوان، سهمیه برای خاش و... داشته باشد. نماینده مردم سراوان در مجلس یازدهم افزود: پزشک تا زمانی که تضمین برای خودش نبیند در مناطق روستایی ماندگاری ندارد. مگر اینکه با تعهد باشد. در همین راستا و برای ایجاد انگیزه و ضمانت برای پزشکان، اولین کاری که می‌شود انجام داد آن است که امکان هیئت علمی شدن پزشکان را فراهم کنیم و لازمه آن احداث دانشکده پزشکی است.

فاضلی در آخر با اشاره به کمبود شدید پزشک در سراوان یادآور شد: جمعیت سراوان نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر است و نیاز مبرم به پذیرش دانشجوی پزشکی دارد و برای تامین پزشک خود باید دانشکده علوم پزشکی داشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
متاسفانه فرهنگ خاص منطقه مانع استقرار دائم کادر درمان می شود آشنایمان در آنجا طرخ می گذراند حمله به کادر درمان برایشان کابوس همیشگی شده اعلام ابتلا به کرونا مریض مساوی با حمله همراهان به کادر درمان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
پیشنهاد می دهم علیرضا زالی از طرف نمکی پی گیر موضوع شود. 24 ساعته مشکل را حل می کند.
ناشناس
|
Romania
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
واقعاً خجالت آوره
محمدرضا نقوي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
اين خبر جعلي است و از سوي ايادي بيگانه معاند با نظام مطرح شده است تابناك اين خبر را اصلاح كن
در ايران اسلامي براي هر محله شهرهاي سيستان و بلوچستان يك بيمارستان ساخته شده است با امكاناتي كه در آمريكا و اروپا هم پيدا نمي شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
همه کشورهای با توجه به جمعیت شان پزشک به میزان کافی تربیت می کنند. فقط در ایران است که تعداد پزشکان کمتر از یک سوم متوسط جهانی است و وزارت بهداشت هم به شدت با افزایش ظرفیت پزشکی مخالفت می کند !
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
ما در آن مناطق مشكلات شديد قومي و فرهنگي داريم.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
عدم رسیدگی ه رفاه و آسایش این دست از هموطنان یقینا عواقب شومی برای کشور دارد به دلیل خشم خداوند ..عدالت باید اجرا شود ... ساکن تهران هستم و آذری و بدون تعصب میگویم که هر چه سریعتر عدالت را در خصوص محرومین اجرا نمایید ... اگر لازمه برای مراکز پزشکی و کادر درمان منطقه مسکونی خاصی بسازید و امنیتشان را برقرار نمایید. و سایر مسائل نیز راه کار دارد ... بشتابید قبل از آنکه بدبخت تر شویم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
چشم آقای نمکی وروحانی روشن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
انحصار در رشته های پزشکی باید از بین برود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟