آخرین اظهارنظر کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری

پاسخ محسن رضایی به ادعاها درباره مهندسی انتخابات/جلیلی: ایران باید در موضوع زنان، مدعی باشد نه مدافع/رئیسی: تولید خودرو در کشور را به دو میلیون در سال می‌رسانیم/برنامه قاضی زاده برای تولید لباس و عروسک بومی/ اقدام زاکانی برای جلوگیری از اخراج فرزند یک اصلاح‌طلب

از چهارم خرداد که اسامی هفت نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان اعلام و رسانه‌ای شد، فعالیت‌های انتخابات نیز حالت جدی‌تری به خود گرفته است.
کد خبر: ۱۰۵۷۳۳۵
|
۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۶ 11 June 2021
|
20698 بازدید
|

پاسخ محسن رضایی به ادعاها درباره مهندسی انتخابات/جلیلی: ایران باید در موضوع زنان، مدعی باشد نه مدافع/رئیسی: تولید خودرو در کشور را به دو میلیون در سال می‌رسانیم/برنامه قاضی زاده برای تولید لباس و عروسک بومی/ اقدام زاکانی برای جلوگیری از اخراج فرزند یک اصلاح‌طلب

از چهارم خرداد که اسامی هفت نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان اعلام و رسانه‌ای شد، فعالیت‌های انتخابات نیز حالت جدی‌تری به خود گرفته است.

به گزارش «تابناک»؛ طبق اعلام شورای نگهبان، سید ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، سعید جلیلی، عبدالناصر همتی، محسن مهرعلیزاده، امیرحسیت قاضی زاده هاشمی و علیرضا زاکانی ۷ نامزدی هستند که تلاش دارند از رسانه ملی و رسانه‌های مجازی و شبکه های اجتماعی شناخت بهتری از خود به مردم ارائه دهند.

آنچه در ادامه می آید گزیده ای از سخنان نامزدهای انتخابات سیزدهم است.
 
*پاسخ محسن رضایی به برخی ادعاها درباره مهندسی انتخابات/اجازه نمی‌دهیم نان قرضی، زباله‌گردی و کولبری بر قامت بلند ملت ایران بنشیند
 
محسن رضایی در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم استان گلستان با اشاره به مواهب خدادادی در ایران اسلامی اظهار داشت: کشورمان از نظر چشم اندازهای بدیع و اقلیم متنوع و چهارفصل، فرصت‌های زیادی را برای توسعه در اختیارمان قرار داده است و انگار جهانی کوچک در ایران اسلامی وجود دارد. همان طور که گوهر را باید از صدفش شناخت، ایران را هم باید از مردمش شناخت.
 
وی گفت: هنر امام خمینی (ره) این بود که همه اقوام و استان‌های ایران را دور هم جمع کرد و انقلاب را به پیروزی رساند. روزی دیگر هم امام راحل دوباره همه مردم ایران را فراخواند تا در مقابل دشمن بعثی ایستادیم. هرچند به علت سیاست‌های نادرست دولت‌ها در دو سه دهه گذشته، توانایی عظیم ایران اسلامی تضعیف و قامتش کمی خم شود و در برابر مشکلات احساس ناتوانی و بعضا ناامیدی در مردم ایجاد شده است.
 
این کاندیدای ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم دوباره با همه اقوام و استان‌های ایران حرکتی را با دولتی نو آغاز و قیامی دوباره کنیم. قیام سوم را با مشارکت همه مردم و با هدایت‌های رهبر فرزانه انقلاب و جوانان غیور و غیرتمندی که داریم، آغاز خواهیم کرد تا در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی و شکستن محاصره اقتصادی و رسیدن به پیشرفت‌های بزرگ و زندگی بهتر گام برداریم.

وی با انتقاد از برخی حرف‌های بی‌مبنا درباره مهندسی انتخابات و غیره گفت: اینگونه نیست که برخی‌ها می‌گویند انتخابات مهندسی شده و از قبل مشخص است چه کسی رأی خواهد آورد بلکه این مردم هستند که گزینه مدنظر خود را انتخاب می‌کنند.
 
رضایی اظهار داشت: ما می‌خواهیم زندگی بهتری را برای همه مردم به ویژه کشاورزان، کارگران، کارکنان و ... رقم بزنیم و برای پیشرفت ایران و دستیابی به قله‌های بلند، اقدام کنیم؛ اما شرط آن این است که همه مردم قیام کرده و در پای صندوق‌های رأی شرکت کنند.

وی گفت: با تکیه بر حمایت مردم، همه اقوام ایران را وارد میدان خواهیم کرد و می‌خواهیم مناطق اقتصادی در استان‌ها ایجاد کنیم و اختیار و مسئولیت آن را به مدیران استانی واگذار کنیم. یکی از برنامه‌های ما این است که اگر مردم استانی در بانک‌ها سپرده گذاری می‌کنند، این سپرده‌ها در همانجا سرمایه گذاری شود نه اینکه به تهران بیاید و از تهران هم تبدیل به دلار شده و از کشور خارج شود.
 
این کاندیدای ریاست جمهوری با تأکید بر تشکیل دولت وحدت ملی بیان داشت: پارتی‌بازی، قوم‌گرایی و رانت‌خواری در دولت ما جایی نخواهد داشت. ما معتقدیم که بیرون کردن فقر، گرانی، تبعیض و غیره از کشور کم اهمیت‌تر از بیرون راندن دشمن بعثی از کشورمان نیست.

وی یکی از برنامه‌های خود را انتصاب استاندار بومی برای هر استان اعلام کرد و گفت: برای این کار ۱۰ نفر از افراد شایسته را با کمک نخبگان همان استان شناسایی کرده و در جمعی نخبگانی برنامه‌ها و طرح‌های این افراد سنجیده می‌شود که پس از آن سه نفر انتخاب می‌شوند و در نهایت یک نفر به عنوان استاندار انتخاب خواهد شد و دو نفر دیگر را به عنوان معاونانش به کار خواهیم گرفت.

رضایی افزود: اولین توجه ما به قشرهای آسیب پذیر، معلمان، کارگران، کشاورزان، کارمندان و ... بود. علاوه بر یارانه ۴۵۰ هزار تومانی، در استان‌ها اشتغال ایجاد خواهیم کرد. نهضت بزرگ خانه‌سازی ایرانیان را راه اندازی می‌کنیم و هر فردی که ۱۰ درصد یا ۳۰ میلیون تومان آورده داشته باشد، ۹۰ درصد دیگر را وام خواهیم داد و سود بانک را هم دولت پرداخت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه برخی‌ها می‌گویند این طرح‌ها شدنی نیست، گفت: چه طور در اروپا و آمریکا این کار‌ها انجام می‌شود و وام‌های رهنی به مردم داده می‌شود، اما اینجا نمی‌شود؟ افرادی که افکار غربی را به کشور می‌آورند، اما حاضر نیستند تجربیات غربی‌ها را بیاورند. اگر نهضت خانه‌سازی راه بیفتد ۳۰۰ صنعت دیگر هم فعال خواهد شد.

رضایی گفت: متأسفانه گروه‌های سیاسی به فکر دعوا هستند و شعبده بازی می‌کنند در حالی که باید به فکر مردم که، ولی نعمت ما هستند، باشند. من و دوستانم مانند زمان جنگ خودمان را سپر بلای مردم ایران خواهیم کرد. اجازه نمی‌دهیم نان غرضی، زباله گردی و کولبری بر قامت بلند ملت ایران بنشیند. کاری می‌کنیم که نشاط و شادابی در جامعه موج بزند و این مهم‌ترین آرزو برای ملت ایران است.


رئیسی: تولید خودرو در کشور را به دو میلیون در سال می‌رسانیم
 
آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه‌های استانی در معاونت سیما، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رونق صنعت خودروسازی و واردات خودروهای خارجی بر لزوم برنامه ریزی برای افزایش کمیت و کیفیت و قیمت‌گذاری خودرو تأکید کرد و افزود: در کشور ما تولید خودرو داخلی به اندازه مورد نیاز نیست.
 
رئیسی ادامه داد: الآن یک میلیون خودرو در کشور تولید می شود اما با زیرساخت‌های موجود می‌توانیم در گام اول این میزان را به یک میلیون و ۶۰۰ دستگاه و در گام دوم به دو میلیون خودرو افزایش دهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: جوانان عزیز ما به حق و به‌درستی می پرسند چرا در صنایع دفاعی می‌توانیم موشک بسازیم اما نمی توانیم خودرو با کیفیت تولید کنیم؟ علت آن است که فناوری موجود در صنایع دفاعی و نظامی در صنعت خودروسازی سرریز نمی‌شود.

وی تصریح کرد که با سرریز فناوری صنایع موجود به صنعت خودروسازی افزایش کیفیت خودرو داخلی امکانپذیر است و باید این کار انجام شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری به بحث قطعه‌سازی در صنعت خودروسازی نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برخی قطعات در داخل تولید می‌شود و برخی نیز از خارج وارد می شود.

وی متذکر شد: اگر قطعات خودرو در داخل تولید شود، هم اشتغال افزایش می‌یابد، هم تولید بالا می‌رود و هم استقلال در خودروسازی را در پی دارد که دولت آینده این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

رئیسی ادامه داد: شفاف‌سازی از کارهای مهم دولت‌ است و ما در دولت مردمی حتماً درباره‌ مسائل مهمی چون قیمت خودرو، بحث سوخت، مباحث مربوط به کشاورزی و تولید و مصرف با مردم سخن خواهیم گفت.
 
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره واردات خودرو خارجی هم اظهار داشت: اگر کیفیت خودروهای ما به حدی برسد که بتواند با دیگر خودروها رقابت کند، دیگر نگران ورود دو تا خودرو خارجی به کشور نیستیم چون مردم اصلاً دل از خودرو داخلی برنمی‌دارند‌.
 
*برنامه قاضی زاده هاشمی برای تولید لباس و عروسک بومی در کشور

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوردر رادیو فرهنگ در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه به نظر شما علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهکاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت، اظهار کرد: از دوازده سال پیش یک کارگروه در مجلس راه اندازی شد که رئیس آن کارگروه من بود و موضوع آن حل مشکل جوانان و فرزندآوری بود. 

وی افزود: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی کردیم. یکی از مقولات، افزایش سن ازدواج بود. با اینکه تمایل به ازدواج بیش از ۹۵ درصددر جامعه و جود دارد، اما عواملی مانع از آن است.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اولین مساله اشتغال و بعد سربازی تحصیلات و هزینه‌های ازدواج بود، اظهار کرد: قانون تسهیل ازدواج را داشتیم که اجرا نشده است. ما با کمک مرکز عملی اسلامی پیشرفت به یک مدلی رسیدیم که یک وزارتخانه تشکیل بدهیم به نام خانواده که موضوع آن ازدواج است پایدارسازی ازدواج است و موضوع فرزندآوری و موضوع رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی است.

کاندیدای ریاست جمهوری بیان کرد: دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است. از زاویه خانواده به برنامه و بودجه و سیاست و سیاست خارجی نگاه می‌کند، از زاویه خانواده به اشتغال ایجاد می‌کند. اشتغالی برای آن مطلوب است که پشتیبان خانواده است.

وی بیان کرد: بسیاری از کالا‌های فرهنگی مورد استفاده در کشورمان وارداتی است مثل لباس و عروسک و ... ما باید این کالا‌ها را بومی سازی بکنیم و مدیر بازار منطقه بشویم در این حوزه ما تولید کننده آن فرم باشیم ما تولید کننده محتوا باشیم محتوا را غالب صنعتی به آن بدهیم و تولید بکنیم شرکای منطقه‌ای داشته باشیم، چون منطقه ما اسلامی است نگاه فرهنگی شان به ما نزدیک است و بتوانیم از این کالا‌ها با یک تولید انبوه برای تولیدکنندگانش اقتصادی کنیم.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه جامعه شناسان جمعیت کلان در کلانشهر‌ها و حاشیه نشینی را بر افزایش آسیب‌ها موثر می‌دانند. برای رفع مهاجرت روز افزون به شهر‌ها چه برنامه‌ای دارید، بیان کرد: متاسفانه ما در ۵۰ سال گذشته با یک تبدیل سریع ۸۰ درصدی جمعیت روستایی به شهری مواجه شدیم.

وی افزود: باید ببینیم آیا محصولی که آموزش و پرورش تولید می‌کند مطلوب است؟ چه انتظاری داریم از دانش آموز فارغ التحصیل از آموزش و پرورش در مقطع ۶ کلاس اول چی داریم در ۶ کلاس دوم چه داریم؟



*اقدام زاکانی برای جلوگیری از اخراج فرزند یک اصلاح‌طلب در سال 88
 

علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دیدار با نمایندگان اقشار مختلف که در محل مجتمع سرچشمه (یادمان شهدای هفتم تیر) برگزار شد، با بیان اینکه ۴ حوزه تحولی را برای دولت آینده در دستورکار داریم، اظهار داشت: این ۴ حوزه تحولی شامل اقتصاد و مدیریت، اجتماع و فرهنگ، سیاست و امنیت و سیاست خارجی است که با ۹ پیشران اقتصادی دنبال خواهد شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه در راستای تحقق مردم‌سالاری دینی باید تحقق اصول هشتم و بیست و هفتم قانون اساسی را دنبال کنیم، تصریح کرد: ما معتقدیم که این مسائل حوزه کار رقبای ما نیست و آن‌ها دروغ می‌گویند، کما اینکه در نمونه‌های مختلف سراغ داریم که خلاف این مسیر را دنبال کرده‌اند.

زاکانی خاطرنشان کرد: در قضایای سال ۸۸ فرزند خانم اشرف بروجردی (مرحوم دکتر امیر معتمدی) به من اطلاع داد که می‌خواهند او و همسرش را از دانشگاه اخراج کنند. وی دانشجوی سال سوم پی اچ دی بود و همسرش نیز فوق تخصص روانشناسی دارد، اما به بهانه اینکه در دانشگاه تهران در حال تماشای تظاهرات عده‌ای از دانشجویان بوده‌اند، می‌خواستند این دو را اخراج کنند تا با این قبیل اقدامات نارضایتی ایجاد کنند. اما وقتی متوجه شدیم، وزیر اطلاعات را خواستیم و جلوی این کار را گرفتیم.

زاکانی در پاسخ به سؤال نماینده بازنشستگان در خصوص افزایش حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان و اجرای طرح‌هایی مانند بیمه و بازنشستگی کارگران ساختمانی گفت: بازنشستگان وقتی وارد شرایط جدید زندگی می‌شوند نیاز دارند که حمایت‌های جدیدی از آن‌ها صورت بگیرد، لذا دولت وظیفه تحریم بازنشستگان را دارد که هم در قالب بسته‌های حمایتی ویژه آن‌ها هم در قالب برنامه‌های کلان کشور دنبال می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به اظهارات نماینده جامعه اسلامی کارگران در خصوص بی توجهی به مطالبات صنفی کارگران در مناظره‌های انتخاباتی و نیز مشکلات جامعه کارگری در حوزه قرارداد‌های کار، اظهار داشت: نوع نگاه به خلق ثروت و کارآفرینی و کارگری، نگاه نادرستی است؛ برای اینکه بتوانیم نظام منطقی و مناسبی بین کارگر و کارفرما برقرار کنیم، قانون فعلی کار باید بازنگری شود.

زاکانی در توضیح این مسأله گفت: قانون فعلی کار مبتنی بر حداقلی از عقود اسلامی است و کارگر را به عنوان اجیر کردن به حساب آورده در حالی که باید نقش مشارکت و خلاقیت برای کارگر تعریف شود تا عواید خلق ثروت نصیب کارگر نیز بشود.

زاکانی همچنین در خصوص موضوع قانونی شدن اعتصابات کارگری نیز گفت: اگر موضوع حق اعتراض همه اقشار جامعه از جمله کارگران طبق قانون ۲۷ قانون اساسی نهادینه و اجرا شود دیگر نوبت به اعتصاب نمی‌رسد و مشکلات کارگران حل خواهد شد.

 
*جلیلی: ایران باید در موضوع زنان، مدعی باشد نه مدافع
 
سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، صبح امروز (جمعه ۲۱ خرداد) در همایش دختران رأی‌اولی که در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه بگفت: یکی از ظلم‌هایی که به زن‌ها می‌شود، نگاه جنسیتی به زن است نه نگاه هویتی.
 
وی افزود:  قرآن کریم که همه ما افتخار داریم که تمام تلاش ما این باشد آموزه‌هایش را در زندگی به کار بگیریم، وقتی صحبت می‌کند از هر نوع کمال و تعالی، فرقی را قائل نیست بین اینکه خانم‌ها و آقایان متفاوت باشند در عرصه کمال‌جویی و پیشرفت. مبنا را عمل صالح قرار می‌دهد.
 
جلیلی تاکید کرد: هر برنامه‌ریزی که می‌شود باید نقش زن را در نظر بگیرد و گرنه ناقص و ضعیف خواهد بود و نتیجه لازم را نمی‌گیرد. این هم عرصه‌های محدودی نیست. رأی دادن زنان که یک حق کوچک به‌شمار می‌رود، در اروپا کم‌تر از صدسال است که رواج یافته است، یعنی زنان  در کشوری مثل انگلیس حتی حق رأی هم نداشتند. بعد ببینید زنان در اندیشه دینی چه جایگاهی دارند. به صراحت قرآن بیان می‌دارد که خانم‌ها می‌آمدند با پیامبر بیعت می‌کردند. آن هم در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی. بعد غربی‌ها می‌شوند مدعی حقوق زن و ما می‌شویم متهم حقوق زن.
 
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: دو نگاه غلط به زنان وجود دارد؛ یک نگاه ظرفیت بزرگی را که در زنان وجود دارد برای اصلاح فرد و اجتماع، می‌خواهد به غلط محدود کند. یک نگاه دیگر، نگاه ابزاری به زن است. 
 
وی گفت: ما باید در موضوع زنان، مدعی باشیم نه مدافع. در زمانی که معاون آمریکا و اروپای وزارت خارجه بودم و به کشورهای اروپایی می‌رفتم، وقتی صحبت از حقوق زن می‌شد این‌ها را به رخ می‌کشیدیم و آن‌ها حرفی برای گفتن نداشتند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Romania
|
۲۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۱
برای زنان چه کردید که الان شعار میدید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
سیاستمداران بد را مردمان خوبی که رای نمیدهند انتخاب می کنند
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
تمام این صفحه رو خوندیم دریغ از دو کلمه حرف حساب
ناشناس
|
Romania
|
۰۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
آقای جلیلی
نگاه جنسیتی به زن همان است که می گوید زن فقط ماشین بچه زایی است نگاه جنسیتی به زن همان است که می گوید زن حق ندارد پوشش خود را انتخاب کند زن حق ندارد حضانت فرزند را بر عهده بگیرد زن حق ندارد بدون اجازه جنس نر از خانه یا کشور خارج شود زن حق ندارد رییس جمهور شود زن حق ندارد به ورزشگاه برود زن حق ندارد قاضی شود زن حق ندارد بهای جانش با جنس نر برابر باشد زن حق ندارد شهادتش در دادگاه با جنس نر برابر باشد.

جلیلی می گوید در موضوع زن مدعی باید باشیم!!!! آقای جلیلی از خویشان و بستگانتان و بقیه دوستان و آشنایان و مقامات که همه فک و فامیلشان در اروپا هستند یا از همین دوست شفیقتان زاکانی که دخترشان در سوییس است بپرسید جامعه اروپا و غرب چه اندازه زن موفق به کشورشان معرفی کرده است؟ همان جامعه ای که دوست دارید بروید آنجا زندگی کنید خیلی هایش با مدیریت زنان درست شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
در هیچ دوره از انتخابات به اندازه این دوره شاهد حجم وسیعی از وعده های غیرممکن و تقریبا محال توسط کاندیدها نبوده ام

واقعا باعث تاسف است

چرا اینقدر وعده های توخالی و نشدنی به مردم میدید ؟
ناشناس
|
Canada
|
۰۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
ضایی اظهار داشت: ما می‌خواهیم زندگی بهتری را برای همه مردم به ویژه کشاورزان، کارگران، کارکنان و غیره رقم بزنیم و برای پیشرفت ایران و دستیابی به قله‌های بلند، اقدام کنیم اما شرط آن این است که همه مردم قیام کرده و در پای صندوق‌های رأی شرکت کنند
آقا محسن ۴۲ سال است که مردم شرکت می‌کنند و نتیجه این بوده که میبینید و‌خود هم بر آن اذعان دارید، شما انسان صادق و میهن درستی هستید ولی با این سیستم حاکم امکان هیچگونه پیشرفتی را مردم نمیبینند و به همین دلیل هم با صندوق رای قهر کرده اند،
مردم میبینند که افرادی لیاقت سبزی فروشی هم‌ندارن ولی بواسطه رابطه مدیر کل و مدیر شده اند و مملکت را به اینجا کشانده اند،
چند نمونه ساده ببینید فرزندان کاندیدا ها چه مناسبی دارند، عروسی بچه های بعضی کاندیدا ها چقدر هزینه برداشته،بعد آدم های شایسته یا با اسنپ ‌کار می‌کنند و با در صف مهاجرت و خروج از کشور،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
مشکلات را همه مردم از ریز و درشت می دانند

نامزدها به جای لیست کردن مشکلات
راه حل و برنامه بدهید و بگوئید چطور میخواهید کار کنید ؟

رای بی رای بی دلیل نیست
و تنها راه چاره فعلی مردم است و بس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
همه در وقت انتخابات منور الفکر می شوند .
ناشناس
|
Canada
|
۰۵:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
واقعا همه کاندیداهای که قراره رئیس بشند فقط صعرا کبرا میچینند،فقط حرفهاشون عوام پسنده،خوشبختانه دیگه در ایران عوام نداریم که حرفهای اینهارو باور کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
هر وعده که دادند به ما
باد هوا بود
رای بی رای
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟