تابناک اقتصادی بررسی کرد

بی تدبیری دولت تمامی ندارد؛ پس از کشتار جوجه ها، نوبت به گاو‌های باردار رسید!

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران درباره کشتار دام‌های آبستن گفت: این خطر بزرگی برای کشور خواهد داشت، چون پایه‌های ژنتیکی که برای آن‌ها سال‌ها زحمت کشیده شده است به کشتارگاه سپرده می‌شوند.
کد خبر: ۱۰۵۹۷۵۹
|
۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲ 23 June 2021
|
39803 بازدید
|
بی تدبیری دولت تمامی ندارد؛ پس از کشتار جوجه ها، نوبت به گاوهای باردار رسید!
این روز‌ها دوباره موضوع نهاده‌های دامی در رسانه‌ها مطرح شده است و دامداران از نبود نهاده ها، قیمت بالا و قاچاق آن‌ها به آن سوی مرز‌ها سخن می‌گویند. این مساله موجب شده تا دامداران اعتراضاتی را به وضع موجود داشته باشند و حتی روز گذشته اعلام شد، به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های دامی، تصمیم بر آن شده است تا قیمت شیرخام حدود ۴۲ درصد افزایش یابد.

به گزارش تابناک اقتصادی، همچنین به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های دامی و کمبود این نهاده‌ها، خبر‌های ناراحت کننده‌ای از بازار دام به گوش رسید و مجتبی عالی، رییس اتحادیه سرارسری دامداران روز گذشته، یکم تیر ۱۴۰۰ در مصاحبه‌ای گفت: با توجه به خشکسالی و نبود برنامه‌ریزی مسئولین، گاو‌های باردار به دلیل کمبود خوراک دام راهی کشتارگاه می‌شوند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، از ابتدای فروردین تا اواسط اردیبهشت امسال، واردات پنج کالای اساسی از جمله کنجاله سویا، جو و ذرت که خوراک دام به حساب می‌آیند، به لحاظ وزنی ۵۳ درصد و به لحاظ ارزشی ۲۲ درصد کاهش داشته است.

این نبود یا کمبود نهاده‌های دامی در حالی است که از فروردین ماه سال جاری، مسئولیت ثبت سفارش نهاده‌های دامی به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شد.
 
محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در ۲۲ فروردین ماه سال جاری در این باره اظهار داشت: بر اساس تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مسئولیت و اختیار ثبت سفارش، تعیین اولویت و تخصیص ارز نهاده‌های دام، طیور و کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد.
 
وی افزود: بنا بر مصوبه ستاد اقتصادی دولت، تمامی امور مربوط به ثبت سفارش، تعیین اولویت، نوع و مقدار، تخصیص و تأمین ارز از بانک مرکزی مربوط به نهاده‌های دام و طیور و نهاده‌های کشاورزی (ذرت، کنجاله، علوفه و …) از وظایف وزارت صمت منفک و به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شده است. مفتح گفت: به منظور حصول اطمینان ناشی از تأمین مکفی و به موقع و متناسب نهاده‌های مورد نیاز کشور به وزارت جهاد کشاورزی اجازه داده شد تا در شرایط خاص برای واردات نهاده‌ها در چارچوب برنامه زمانی مورد نیاز و بر اساس ابلاغیه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت،  با ارز حاصل از صادرات بخش کشاورزی یا اشخاص ثبت سفارش کند.

سید احمد مقدسی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی در این باره گفت: متاسفانه میزان نهاده‌ها در سال جاری به دلیل خشکسالی به شدت کاهش یافته است. به همین دلیل، قیمت‌ها افزایش یافته است و به عنوان مثال قیمت کاه و کلش که در سال گذشته کیلویی ۸۰۰ تومان بود، با رشد ۵ برابری در سال جاری به کیلویی ۴ هزار تومان افزایش یافته است.
گفتنی است با توجه به تصاویر منتشر شده و نهاد‌های مربوطه، باید صحت و سقم آن را مشخص کنند. البته بخشی از این کاه و کلوش هم به کشور‌هایی مانند عراق قاچاق می‌شود.

وی افزود: به هر حال به نظر من بیشتر این کمبود نهاده‌های دامی به دلیل خشکسالی است، چون ذرت علوفه‌ای و یونجه خشک هم در مقایسه با سال گذشته افزایش قیمت داشته اند. یونجه کیلو ۲۵۰۰ تومان سال گذشته، هم اکنون کیلویی ۵۸۰۰ تومان می‌باشد و یا ذرت علوفه‌ای که کیلویی ۶۰۰ تومان بود در حال حاضر کیلویی ۱۸۰۰ تومان می‌باشد.

مقدسی گفت: این افزایش قیمت نهاده‌های دامی موجب شده است تا قیمت تمام شده شیر و گوشت بسیار افزایش یابد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران درباره افزایش قیمت شیر گفت: سه ماه است، ما برای این مساله نامه نگاری‌هایی کردیم که سرانجام دو روز پیش توانستیم مجوز این افزایش قیمت را از ستاد تنظیم بازار بگیریم. قرار است این افزایش قیمت شیر هم ابلاغ شود و قیمت شیر درب گاوداری‌ها با چربی ۰.۱ افزایش یا کاهش ۸۰ تومانی به ۶۴۰۰ تومان افزایش یابد.

وی ادامه داد: تنها ۶۰ درصد غذای دام در داخل تولید می‌شود که شامل کاه، یونجه، ذرت و علوفه است. وقتی قیمت غذای دام افزایش می‌یابد و حتی تهیه آن باز هم در این شرایط افزایش قیمت، سخت است، در نتیجه باعث می‌شود که متاسفانه تعداد دام‌های زیادی کشتار شود. طبق آمار‌های مرکز آمار ایران، میزان افزایش در کشتار دام سبک و سنگین به ترتیب حدود ۷۰ و ۸۴ درصد بوده است. این ارقام یعنی فاجعه و اگر مسئولین فکری به حال این صنعت نکنند، قطعا بدانید که ما ظرف آینده‌ای نه چندان دور شاهد نابودی صنعت شیر و گوشت کشور خواهیم بود.

وی درباره کشتار دام‌های آبستن هم گفت: بله طبیعتاً وقتی که وضع به این شکل باشد، دام‌های آبستن هم راهی کشتارگاه‌ها خواهند شد. این خطر بزرگی برای کشور خواهد داشت، چون پایه‌های ژنتیکی که برای آن‌ها سال‌ها زحمت کشیده شده است به کشتارگاه سپرده می‌شوند؛ چرا؟ چون تولید اقتصادی نیست و دامدار بناچار دام مولد را هم به کشتارگاه می‌سپارد.

مقدسی درباره سامانه بازارگاه هم گفت: این سامانه تنها سه قلم نهاده جو، ذرت و سویا را به دام صنعتی شیری می‌دهند و آن هم توزیعش هر ماه ده تا ۱۵ روز به تاخیر می‌افتد. در بخش پرواربندی توزیع بسیار کم بوده و می‌توان گفت که اصلا نبوده است. در بخش دام‌های سبک و روستایی هم اصلا توزیع وجود نداشته است. واقعیت این است که نهاده‌ها به داخل کشور می‌آید، اما ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد که بانک مرکزی تخصیص دهد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران درباره قاچاق کاه به کشور‌های اطراف هم گفت: وقتی که قیمت بالاتر می‌رود، همه چیز امکان پذیر است. مقدسی اظهار داشت: ما با موجود زنده سروکار داریم و به عبارت بهتر ماشین تولید ما موجود زنده است و این طور نیست که به دلیل نبود مواد اولیه بتوانیم آن را خاموش کنیم! مجبوریم به دلیل تلف نشدن دام، آن را بکشیم. خواهشم این است که مسئولین ستاد تنظیم بازار به این مساله توجه ویژه‌ای داشته باشند.

مقدسی درباره وضعیت تولید گوشت و شیر هم گفت: هم اکنون وضعیت تولید شیر و گوشت خوب است، اما بنا به دلایلی که عرض کردم به مخاطره خواهد افتاد. در حال حاضر نیاز ۸۵ میلیون جمعیت کشور را تامین کرده ایم و حتی به صادرکننده تبدیل شده ایم، اما اجازه داده نمی‌شود که دام را صادر کنیم. برای صادرات شیرخشک تعرفه بالایی گذاشته و صادرات کره را ممنوع کرده اند و این بسته بودن درب‌ها برای صادرات باعث از بین رفتن خواهد شد.

این فعال حوزه دام درباره قیمت گوشت نیز گفت: قیمت تمام شده گوشت هر کیلو دام سنگین زنده برای تولیدکننده هم اکنون ۵۷ هزار تومان می‌باشد و متاسفانه حداکثر ۴۶ هزار تومان از ما می‌خرند.
 
وی درباره قیمت شیر هم اظهار داشت: امیدواریم هر چه زودتر این قیمت جدید شیر را ابلاغ کنند، چون دامداران در حال از بین رفتن هستند. مقدسی گفت: با قیمت‌های دو هفته پیش که ما ارائه دادیم، قیمت تمام شده شیر ۶۰۶۰ تومان بود و با ده درصد سود قیمت پیشنهادی ما درب دامداری ۶۶۰۰ تومان بود. ولی قیمت تمام شده شیر برای گاودار هم اکنون ۶۲۰۰ تومان شده است. قیمت مصوب هر کیلو شیر هم اکنون ۶۴۰۰ تومان اعلام شده است.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
بی کفایتی را می رساند. باید خون گریست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۳
باید واقعیتها را ببینیم. مشکل بی کفایتی نیست. مشکل از اینجا ناشی میشود که دولت برای راضی نگهداشتن طبقه متوسط و شهرنشین قیمت فراورده های دامی را با بستن مرزها و کنترلهای قیمتی ثابت نگه می دارد درحالیکه امکان پایین نگهداشتن قیمت غذای دام به دلیل قاچاق و فساد و قواعد اقتصادی نه در ایران و نه در هیچ جای دنیا وجود ندارد. وقتی دامدار مجبور است غذای دام را با قیمت بازار ازاد خریداری نماید ولی به دلیل کنترلهای دولتی امکان فروش فراورده به قیمت واقعی وجود نداشته باشد دامداری به صرفه نبوده و دامدار مجبور به کشتار حیوانات می شود. چند سال بعد هم حتی اگر قیمتها به صصرفه هم باشند دیگر گاو مولد در کشور نخواهیم داشت که زاد و ولد کند چون اکثر انها کشتار شده اند.
کلا ما در ایران سالهاستکه تقاص راضی نهداشتن طبقه شهری و کارمند و متوسط را می دهیم و این قصه پایانی ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
کم کم به خوردن علف بیابان هم خواهیم رسید
مگر غیر از این است که کره شمالی علف می خورند !!
حالا ما تا اونها خیلی فاصله نداریم !!!!!
heidar
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
یعنی این چند روز باقیمانده از عمر دولت رو کمر همت بستن از هرجا که رد میشن تیر خلاصی رو بزنن برن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
شما یک کار را برای نمونه نشان دهید که در این کشور درست انجام می شود ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
نمونه بارز مدیریت فشل آقایون در طول این سالها. خدایا ما چرا گیر اینا افتادیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
واقعا آدم نمیدونه از این حجم بی کفایتی چی باید بگه. هرروز یه بلایی سرمون میارین. هنوز صف مرغ جمع نشده باید بریم توو صف گوشت. عمر و جوونی ما رو از بین بردین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
هر دولتی هم می بود همین افتضاحات وجود داشت.
هومن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
طبیعت انتقامش رو از کشتن گاو باردار می گیره این ظلم و ستم به جانوران تا کجا ادامه خواهد داشت
انسان خودخواه و زیاده خواه باعث نابودی کل زمین خواهد شد
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
اگر من‌در راس کشور بودم، تمامی کسانی که دنبال قیمت گزاری دستوری و دخالت در مکانیزم بازار با رویه های قرون وسطایی تعزیراتی و قیمت گزاری رانتی یارانه ای هستند، مجازات می کردم تا دیگر کسی برای رای جمع کردن دنبال پوپولیسم نرود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
یعنی دولت با این تحریم های بی اثر حتی در رد و بدل کردن پول که در وین هم بیخودی مشغول چانه زنی هستند و بیخودی وقت مردم را هدر میدهند و خودبخود با یک اجی مجی می تونه خوراک دام وارد کنه و هیچ مشکلی در تامین خوراک دام وجود نداره (حتی همان چهل درصد) اصلا هم تصویب اف ای تی اف ربطی به این چیزا نداره ضمنا یونجه کار و ذرت کار قیمت هایشان را چند برابر کردند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟