کیوسک بین الملل تابناک: طرح بن سلمان برای اتصال بین سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا، خروج تمامی نیروهای آلمان از افغانستان بعد از ۲۰ سال، کشته شدن ۶ هزار نیروی طالبان در درگیریهای افغانستان، درخواست ۷۳ نماینده کنگره آمریکا از بایدن برای لغو رسمی طرح "معامله قرن" و رایزنی وزرای خارجه آمریکا، فرانسه و عربستان درباره لبنان، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
طرح بن سلمان برای اتصال بین سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا
منابع خبری از آغاز یک استراتژی ملی در زمینه حمل و نقل و خدمات لجستیکی برای ایجاد ارتباط میان سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا توسط ولیعهد سعودی خبر دادند.
خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، سه شنبه، استراتژی ملی در زمینه حمل و نقل و خدمات لجستیکی را آغاز کرد.
این رسانه گزارش داد که هدف این استراتژی، تثبیت موقعیت عربستان به عنوان یک قطب لجستیک جهانی است که سه قاره را به یکدیگر پیوند میدهد.
استراتژی آغاز شده توسط ولیعهد سعودی همچنین به دنبال ارتقای کلیه خدمات و وسایل حمل و نقل، تقویت سیستم خدمات لجستیک و موارد حمل و نقل مدرن برای حمایت از روند توسعه جامع در عربستان است.
ولیعهد سعودی معتقد است، این استراتژی به ارتقای تواناییهای انسانی و فنی در بخش حمل و نقل و خدمات لجستیک در عربستان کمک کرده و ارتباط با اقتصاد جهانی را تقویت میکند.
محمد بن سلمان تأکید کرد که این استراتژی به عربستان این امکان را میدهد، از موقعیت جغرافیایی خود که میان سه قاره است، برای متنوع سازی اقتصاد خود سرمایه گذاری کند.
وی همچنین گفت، این استراتژی در توسعه زیرساختها، راه اندازی چندین سیستم عامل و مناطق لجستیکی در عربستان، اجرای سیستمهای عامل پیشرفته و تقویت مشارکتهای مؤثر میان سیستم دولت و بخش خصوصی برای دستیابی به چهار هدف اصلی متمرکز است.
محمد بن سلمان همچنین تصریح کرد که این استراتژی باعث پیشرفت پادشاهی در زمینه حمل و نقل هوایی برای رسیدن به رتبه پنجم در جهان و افزایش مقصد پروازهای آن به بیش از ۲۵۰ مقصد بینالمللی میشود و به بخشهایی مانند حج، عمره و جهانگردی خدمات ارائه میدهد تا به اهداف ملی خود برسد.
خروج تمامی نیروهای آلمان از افغانستان بعد از ۲۰ سال
آلمان روز سهشنبه رسما آخرین گروه از نیروهای باقیماندهاش را از افغانستان خارج کرد و به قریب به ۲۰ سال حضور نظامیاش در این کشور خاورمیانه پایان داد.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، خروج نیروهای آلمانی توسط آنگرت کرامپ-کارن باوئر، وزیر دفاع آلمان و نیروهای مسلح آلمان اعلام شد.
نیروهای مسلح آلمان در بیانیهای اعلام کرد: آخرین گروه از نیروهای آلمانی روز سهشنبه ساعت ۲۱:۲۴ به وقت محلی رسما افغانستان را ترک کردند و قرار است پیش از فرود در آلمان در روز چهارشنبه، توقفی در تفلیس داشته باشند.
برآوردها حاکی است، این عملیات روز سهشنبه شامل خروج بالغ بر ۶۰۰ نیروی آلمانی بوده است. به علاوه در بیانیه نیروهای مسلح آلمان آمده است که مقامات نظامی در حال حاضر تلاش میکنند تا نزدیک به ۸۰۰ کانتینر از تجهیزات را که شامل ۱۲۰ خودرو و شش هلیکوپتر است، منتقل کنند.
آنگرت کرامپ ـ کارن باوئر در بیانیهای گفت: این پایان یک فصل تاریخی است؛ تلاش فشردهای که ما را به چالش کشید و به ما شکل و فرم داد.
انتظار میرود که این نیروهای آلمانی پس از ورود به کشور به عنوان بخشی از تلاشها برای جلوگیری از شیوع گونه دلتای ویروس کرونا، دو هفته قرنطینه شوند.
از زمان آغاز حضور نظامی حدودا ۲۰ ساله آلمان در افغانستان، این کشور اروپایی پس از آمریکا دومین لشکر بزرگ نیروها را داشت به طوری که حدود ۱۶۰ هزار نیرو در این منطقه مستقر کرده بود. بسیاری از این نیروهای مستقر، بیش از یک دوره نظامی خدمت کردند؛ حدود ۵۹ سرباز آلمانی در افغانستان کشته شدند. ماموریت آلمان در افغانستان مرگبارترین عملیات نظامی از زمان جنگ جهانی دوم و همچنین پر هزینهترین عملیات نظامی بود چرا که ۱۵ میلیارد دلار برای مالیاتدهندگان آلمانی هزینه داشت.
پیشتر گزارش ها حاکی از آن بودند که مقامات آلمانی قصد دارند تا چهارم ژوئیه (۱۳ تیرماه) سال جاری میلادی، روند خروج نیروهایشان را تکمیل کنند. در آن زمان گزارش شده بود که حدود ۱۱۰۰ سرباز آلمانی همچنان در افغانستان هستند.
این تحولات جدید در حالی صورت میگیرد که آمریکا در اواسط روند خروج نیروهای خود از افغانستان است. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی، مصادف با بیستمین سالروز حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی را به عنوان ضربالاجل و هدف پایان این روند تعیین کرده است.
کشته شدن ۶ هزار نیروی طالبان در درگیری های افغانستان
شبکه طلوع نیوز افغانستان روز چهارشنبه به نقل از سخنگوی نهادهای امنیتی اضافه کرد ۳۳ تن از افراد کشته شده طالبان پاکستانی بودند. این در حالی است که طالبان این آمار را رد کرده است.
"اجمل عمر شینواری"، سخنگوی نهادهای امنیتی با بیان اینکه رئیس ستاد ارتش در حال برنامه ریزی برای پس گیری مناطق از دست رفته است، گفت: همه نیروهای امنیتی برای مقابله با طالبان در آماده باش به سر می برند.
وی با اشاره به کاهش حمایت هوایی نیروهای آمریکایی افزود در یک ماه گذشته نیروی هوایی حملات زیادی علیه مراکز و تجمعات طالبان انجام داده است.
روح الله احمدزی، سخنگوی وزارت دفاع ملی نیز گفت که در یک ماه گذشته نیروی هوایی افغانستان ۴۹۱ حمله به مواضع طالبان در فاریاب، بغلان، هلمند، میدان وردک، ننگرهار و لغمان انجام داده است.
درخواست ۷۳ نماینده کنگره آمریکا از بایدن برای لغو رسمی طرح "معامله قرن"
جمعی از اعضای کنگره آمریکا از رئیس جمهوری این کشور خواستند از سیاستهای ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی عدول کرده و لغو طرح معامله قرن را رسما اعلام کند.
به نقل از خبرگزاری معا فلسطین، ۷۳ عضو کنگره آمریکا با امضای نامهای که بتی مککولوم آن را روز سهشنبه به کاخ سفید تحویل داد، خطاب به جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور، او را به لغو سیاستهای مختلف دولت قبلی در نادیده گرفتن حقوق فلسطینیها تشویق کرده و از او خواستند به سیاست سابق این کشور در مورد درگیری و اختلافات میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی از جمله سیاست حمایت از راهحل دو کشوری بازگردد.
آنها در ادامه از دولت بایدن خواستند از طرح پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق این کشور برای خاورمیانه موسوم به معامله قرن رسما خارج شود و هر چه سریعتر کنسولگری آمریکا در قدس را برای خدمت به فلسطینیها افتتاح کند.
در این نامه با اشاره به اینکه سیاستهای دولت ترامپ دو طرف فلسطینی و اسرائیلی را از راهحل دو کشوری دور کرده و آنها را به سوی برخی بحرانها سوق داد و همچنین موجب شکلگیری درگیریهای اخیر و گسترش شهرکسازیها در قدس اشغالی و حمله هوایی به نوار غزه شدند، آمده است: آغاز این خشونت، یادآوری دردناکی برای این موضوع است که درگیریهای دو طرف فلسطینی و اسرائیلی، هیچ راهحل نظامی نداشته و تنها میتوان آن را از طریق دیپلماتیک و راهحل دو کشوری مذاکراتی که ضامن حقوق شهروندی، سیاسی، سلامت و تعیین سرنوشت برای هر دو طرف باشد، برطرف کرد.
همچنین آنها بایدن را تشویق کردند بر خلاف سیاستهای دولت قبلی در مورد درگیریهای فلسطینی-اسرائیلی عمل کند از جمله اینکه به وزارت خارجه و گمرک آمریکا دستور دهد شهرکهای اسرائیلی را بر خلاف قوانین بینالمللی بدانند. همچنین شخص رئیس جمهوری با انتشار بیانیهای مخالفت کاخ سفید با اخراج ظالمانه خانوادههای فلسطینی از قدس شرقی و تمامی مناطق فلسطینی را اعلام کند و همینطور بایدن به نهادهای آمریکایی دستور دهد در تمامی اسناد دولت آمریکا به این نکته اشاره کنند که کرانه باختری و نوار غزه مناطقی اشغالی هستند و همچنین تمامی کمکهای سابق به فلسطینیها که تعلیق شدند، فورا از سر گرفته شوند.
در ادامه این نامه تاکید شد، وزارت خارجه آمریکا باید موضعگیریهایی هماهنگ شامل محکومیتهای علنی و جدی موارد نقض حقوق بشر فلسطینیها را در پیش بگیرد.
همچنین آنها با تاکید بر اینکه باید گامهای بیشتری برای کمک به دو طرف درگیری در حفظ امکان رسیدن به راهحل دو کشوری برداشته شوند، اظهار کردند: بر این باوریم که گام اول آمریکا باید ازسرگیری سریع موضعگیریهای سیاسی این کشور باشد که افقهای صلح را دوباره باز میکنند.
رایزنی وزرای خارجه آمریکا، فرانسه و عربستان درباره لبنان
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از نشست با همتای فرانسوی و سعودی برای بررسی پرونده لبنان در حاشیه نشستهای جاری در ایتالیا خبر داد.
وی طی پستی در توئیتر نوشت: بحث مهمی با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی و «جان ایو لودریان»، درباره لزوم اینکه رهبران سیاسی لبنان، باید یک رهبری واقعی را با اجرای اصلاحاتی که به طول انجامیده، برای تحقق ثبات اقتصادی و تامین کمکهایی که مردم لبنان به شدت به آن نیاز دارند، نشان دهد، انجام دادیم.
وزرای امور خارجه کشورهای عضو ائتلاف بین المللی به نام ضد داعش، برای مشارکت در چندین نشست، از جمله اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو ائتلاف بین المللی و نشست گروه G20، در ایتالیا هستند.
دیشب وزیر امور خارجه عربستان سعودی، دیداری دوجانبه با همتای آمریکایی درباره ایران نیز داشت. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، در این دیدار وزرای خارجه عربستان سعودی و آمریکا جنبههای همکاری استراتژیک بین دو کشور و راههای حمایت و تقویت آن را در زمینههای مختلف برای تأمین منافع مشترک بررسی کردند.
بر اساس این گزارش، دو طرف درباره تقویت هماهنگی مشترک بین دو کشور برای جلوگیری از آنچه مداخلات تخریبی ایران در منطقه خواندند، گفتوگو و راههای توقف حمایت ایران از انصارالله و دیگر گروههایی که آنها را «گروههای تروریستی افراط گرا و تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی» میدانند، بررسی کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.