هجوم پناهجویان افغان به پاکستان

همزمان با تشدید اوضاع در افغانستان ناشی از خروج غیرمسوولانه نظامیان آمریکایی و ناتو، پاکستان نگران پناهجویانی است که به سمت مرز‌های این کشور سرازیر خواهند شد و اسلام‌آباد تصمیم دارد برای مدیریت این چالش راهکار‌هایی را اعمال نماید.
کد خبر: ۱۰۶۲۳۳۲
|
۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۸ 06 July 2021
|
8610 بازدید
|
۴
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، پایگاه خبری روزنامه انگلیسی زبان «داون» روز سه‌شنبه نوشت: دولت اسلام‌آباد بیم آن دارد که بدتر شدن اوضاع در افغانستان باعث سرازیر شدن موج جدید پناهجویان افغان به سمت مرز‌های پاکستان شود، در عین حال مقامات این کشور مخالف هرگونه باز نگه داشتن مرز‌ها در چنین شرایطی هستند.

امروز نیز گزارش منابع رسمی پاکستان از بسته شدن مرز «تورخم» به عنوان گذرگاه مرزی این کشور با افغانستان حکایت دارد. نابسامانی‌های اخیر در افغانستان که همزمان با طرح خروج نظامیان آمریکا وارد مرحله جدیدی شده، اسلام‌آباد را به بررسی جدی نحوه مواجهه با موج جدید پناهجویان از افغانستان و لزوم کنترل این بحران ملزم کرده است.

وزیر کشور پاکستان به سایت خبری داون گفت که این کشور هیچ برنامه‌ای برای گشودن مرز‌ها برای پناهجویان ندارد و آژانس‌های امدادی بین المللی می‌توانند در آن سوی مرز افغانستان به این افراد کمک کنند.

«شیخ رشید احمد» هشدار داد که اگر شرایط در کشور همسایه نامساعد باشد ما برای کنترل و نظارت دقیق، اقدام به تاسیس شهرک‌هایی در نقطه صفر مرزی برای اسکان پناهجویان خواهیم کرد و از حرکت آنان به داخل کشور جلوگیری می‌کنیم.

روزنامه داون به نقل از یک منبع آگاه دولتی نوشت: عمران‌خان نخست وزیر پاکستان در تماس تلفنی اخیر با رئیس جمهوری منتخب ایران، موضوع پناهجویان و راهکار‌های موثر برای پیگیری این بحران را مطرح کرده است.

این منبع آگاه افزود: تهران و اسلام‌آباد توافق کردند که برای تدوین یک راهکار مشترک با یکدیگر همکاری کنند و علاوه بر آن یک تیم بلندپایه از پاکستان متشکل از مقامات وزارت کشور، نهاد‌های امنیتی و نهاد‌های مجری قانون نیز برای بررسی شیوه کنترل و مدیریت پناهجویان در مناطق مرزی، به ایران سفر خواهد کرد.

یک مقام امنیتی پاکستان نیز گفت: گشایش مرز‌های پاکستان به روی موج جدید پناهجویان از افغانستان ممکن است به آن دسته از عناصر داخلی که برای پشتیبانی از طالبان درصدد پیوستن به درگیری‌ها در افغانستان هستند کمک کند، به همین دلیل ما برای جلوگیری از هرگونه خشونت و افراط گرایی تصمیمی برای بازگشایی مرز‌های خود نداریم.

براساس آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در پاکستان، حدود سه میلیون پناهجوی افغانستانی در پاکستان زندگی می‌کنند که از این تعداد ۱.۴ میلیون نفر کارت ثبت نام دارند. حدود ۸۵۰ هزار نفر نیز دارای کارت شهروندی افغانستان هستند. این در حالی است که نیم میلیون پناهنده ثبت نشده در مناطق عمدتا دور افتاده زندگی می‌کنند.

روزنامه اردو زبان «اوصاف» چاپ اسلام‌آباد در سرمقاله امروز خود با عنوان «نگرانی ایران و پاکستان در قبال پناهجویان افغان» نوشت: تهران و اسلام‌آباد با وضعیت مشابهی روبرو هستند. هر دو کشور معتقدند که ایالات متحده با بی‌مسئولیتی در حال عقب نشینی است و این امر بار دیگر جنگ داخلی در افغانستان را شعله ور خواهد ساخت.

در این سرمقاله آمده است: نیاز به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای ایران و پاکستان برای پرداختن به معضل پناهجویان است. هرگونه صلح پایدار و استقرار دولت سیاسی در افغانستان در راستای تامین منافع هر سه کشور همسایه تفسیر می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
آخرش نفهمیدم حضور آمریکا بی ثبات کننده منطقه هست یا غیبتش. کسانی که میگفتن عامل بی ثباتی در منطقه نیروهایی آمریکایی هستن بسم الله این گوی این میدان.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
ای بابا. تکلیفتون با خودتون معلوم نیست. یعنی چی که خروج غیرمسوولانه نظامیان آمریکایی و ناتو. اگر بمونن میگید چرا موندن و حالا که رفتن میگید چرا رفتن؟ جریان عروس و رقص بلد نبودن و کج بودن اتاقه دیگه؟؟؟ خخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
بمانند و با طالبان بجنگند به نازم به ایران
ناشناس
|
Turkey
|
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
پاکستان حالا طالبان رو تقویت کنه.حقشه که پناهندگان افغان روی سرشو آوار بشن.کارمای رفتارهای خودشون
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟