برنج، مشهورترین محصول منطقه رامْجـِرد شهرستان مرودشت از دیر باز تا کنون بوده است. فصل نشا برنج در استان فارس از اردیبشهت ماه آغاز و تا اواسط تیر ماه ادامه دارد. هرچند که از سالهای گذشته تاکنون بسیاری بر ممنوعیت کشت برنج در استان فارس تاکید داشتند و کمبود آب در فارس باعث شده تا مسئولان دست به دامان تأمین آب از خلیج فارس شوند، اما تصمیمات مجلس با برداشتن این قانون باعث شد که داستان خشکسالی و خالی شدن سفرههای زیرزمینی در استان فارس همچنان ادامه دار باشد. در حال حاضر تنها کشت برنج در استانهای شمالی و استانهایی مانند خوزستان و ... مجاز است. از این رو کشت برنج در دیگر استانها ممنوع است.
بارندگیهای مناسب در سالهای ۹۷ و ۹۸ باعث شده تا معدل بارش باران در استان فارس افزایش یابد. این مهم سبب شد تا اقدام به رها سازی آب انجام بپزیرد و مسئولان ترجیح دادند از کشت برنج در مزارع استان جلوگیری نکنند. در دو سال گذشته کشاورزان در شهرستانهای کازرون، نور آباد و برخی مناطق در شهرستان مرودشت به صورت پراکنده و نقطهای اقدام به کشت برنج میکردند، اما نباید فراموش کرد که موضوعات اقتصادی و معیشت هم از اولویت برخوردار است. شهر رامْجـِرد در مرکز بخش درودزن شهرستان مرودشت استان فارس واقع شده است. /محمدرضا دهداری
من اهل اون منطقه هستم. کشاورزان چون الگوی کشت ندارن و بی اعتماد به دستگاههای مسوول، حاضرن سنتی کار کنن ولی به روشهای نوین رو نیارن. ضمن این که ارگان های مسوول در زبان مسوول هستن و در عمل بی مسوولیت در مقابل آموزش کشاورزان سنتی و افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب.
یه عده از آب بی حد و مرز استفاده می کنن و عده ای دیگر از کشاورزان در بی آبی یا کم آبی. آمایش سرزمینی اسمش فقط تو کتابهاس. متاسفم برای نسل های آینده که آب و خاک رو از ما تحویل خواهند گرفت.
هیج برنامه مدونی نیست و کشاورز مجبوره برای درامد بیشتر خودش اینکار رو انجام بده
بسیاری از مردم مناطق شرقی و مرکزی کشور آب خوردن ندارند ولی در استانهایی نظیر فارس،اصفهان،چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و یا حتی خراسان برنج کاشته می شود.آخه چه اصراری به برنج کاری دارید؟برنج کاری شما به تشنگی هم وطنان شما ارجح است؟
خب سراغ محصولات دیگر که کمتر آب میخواهد بروید و یا اینکه الگوی کشت اصلاح شود.مقصر اصلی وزارت جهادکشاورزی است که ممنوعیت کشت برنج را در مناطق مرکزی با جدیت دنبال نمیکند.90 درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی مصرف و در واقع اتلاف می شود در حالی که کل مصرف شهری و روستایی 3درصد است!!!