تحقیقات اولیه در یک مطالعه آزمایشی در کالج سلطنتی لندن، اتوآنتیبادیهای مشترکی را در میان افراد دارای نشانههای کووید طولانی شناسایی کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از یک مستندِ شبکه خبری بیبیسی، بر اساس این یافته پزشکان در انگلیس وعده داده اند که ظرف شش ماه آینده یک آزمایش ساده خون برای شناسایی بیماران مبتلا به "کووید طولانی" در دسترس خواهد بود.
در حالی که پادتنها مسئول مبارزه با بیماری و حمله به عوامل خارجی در بدن هستند، آتوآنتیبادیها، پادتنهایی هستند که به اشتباه به بافتها یا اندامهای خود بدن حمله میکنند و موجب التهاب، آسیب یا اختلال در عملکرد آنها میشوند که اغلب خستگی مفرط و نشانههای دیگر را به بار میآورد.
متخصصان کالج سلطنتی لندن با مقایسه خون دهها بیمار مبتلا به این بیماری دریافته اند که در خون بیمارانی که به سرعت از کووید-۱۹ بهبود یافتهاند یا بیمارانی که هرگز به ویروس مبتلا نشدهاند، اتوآنتیبادی وجود ندارد.
این اتوآنتیبادیها در بیمارانی یافت شدند که قبلا نتیجه آزمایششان به کووید-۱۹ مثبت درآمده بود و نشانههای کووید طولانی از جمله خستگی، تنگی نفس، درد عضلانی، سردرد، فراموشی، بیخوابی و سرگیجه را در مدت ۱۲ هفته یا بیشتر گزارش کرده بودند.
پرفسور دنی آلتان از کالج سلطنتی لندن، سرپرستی این کار تحقیقاتی را بر عهده داشت.
وی می گوید: بسیار خوشبین هستم و امیدوارم که ظرف شش ماه به یک آزمایش خون ساده دست یابیم که میتوانید از پزشک عمومی خود بگیرید و فکر میکنم این امر میتواند برای افرادی که نتوانستهاند پزشک خود را متقاعد کنند یا به مراقبتهای ویژه دسترسی یابند، خبر مهمی باشد، زیرا دیگر مسئله حرف من و حرف شما نیست، بلکه آزمایش تشخیص است که حرف اول را میزند.
او همچنین درباره شمار موارد ابتلا به کووید ناشی از لغو مقررات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی که قرار است از روز ۱۹ ژوئیه اجرایی شود، ابراز نگرانی کرد.
به گزارش ایندیپندنت، هرگونه عفونت ویروس کرونا (نه فقط در مورد کسانی که بستری شدهاند) خطر ایجاد کووید طولانی را به همراه دارد، و تحقیقات نشان داده است که از هر هشت نفری که جواب آزمایش آنها مثبت درآمده، یک نفر دستکم ۱۲ هفته به نشانههای کووید طولانی مبتلا شده است. شناسایی و تایید موارد کووید طولانی اولین گام در جهت فهم بهتر ویژگیهای این ویروس و درمان آن در طولانیمدت است.