تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون بورس سبزپوش به تعطیلات شش روزه رفت، ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ سهام آمریکا سقوط کرد، قیمت سکه چقدر شد؟ قیمت نفت خام کاهش یافت، سهم اوپک در بازار نفت دو برابر میشود، واردات نفت هند به پایینترین سطح ۹ ماهه رسید و پنجمین صعود متوالی دلار در بازار جهانی را در بر دارد.
به نقل از سیانبیسی، سهام آسیا اقیانوسیه در معاملات امروز، سهشنبه، تحت تأثیر سقوط سنگین سهام آمریکا در معاملات دیشب، افت کردند. نگرانی از افزایش تعداد مبتلایان به کرونای دلتا در آمریکا و جهان باعث شد تا بازارهای والاستریت و بازارهای مالی جهان افت کنند. جامعترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه اماسسیآی بدون سهام ژاپن ۰.۹۷ درصد سقوط کرد و نیکی ژاپن ۰.۸۹ درصد افت کرد. کامپوزیت شانگهای چین ۰.۵۰ درصد افت کرد، در حالی که هانگسنگ در هنگکنگ با سقوط ۱.۱۹ درصدی روبه رو شد. ایاساکس استرالیا ۰.۶۹ درصد پایین آمد و کوسپی کرهجنوبی ۰.۸۱ درصد افت کرد.
به نقل از سیانبیسی، سهام آمریکا در معاملات دیشب (بامداد سهشنبه به وقت تهران) تحت تأثیر وحشت از بازگشت دوباره ویروس کرونا سقوط کردند و بدترین سقوط از ماه اکتبر به ثبت رسید. با شیوع گونه کرونای دلتا در آمریکا و گسترش سریع آن در بین افراد واکسینه نشده که نرخ ابتلای روزانه آن به بیش از ۲۶ هزار نفر میرسد وحشت از رکود مجدد اقتصاد این کشور باعث شد بازارها سقوط کنند. میانگین صنعتی داو جونز ۷۲۵.۸۱ واحد یا ۲.۰۹ درصد سقوط کرد و به ۳۳٫۹۶۲.۰۴ واحد بازگشت. اساندپی ۱.۵۹ درصد سقوط کرد و به ۴٫۲۵۸.۴۹ واحد رسید، در حالی که کامپوزیت نزدک ۱.۰۶ درصد از ارزش خود را از دست داد و در ۱۴٫۲۷۴.۹۸ واحد بسته شد. نرخ ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا حالا به بیش از دو برابر ماه گذشته رسیده است. سهام شرکتهایی مانند ایرلاینها که مستقیم از بازگشایی اقتصاد سود میبرند با بدترین سقوط روبه رو شدند.
قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه تحت تاثیر کاهش بازده اوراق خزانه آمریکا و نگرانی ها نسبت به افزایش بی وقفه موارد ابتلا به نوع دلتای ویروس کرونا افزایش یافت؛ اما دلار قویتر، رشد قیمت این فلز ارزشمند را محدود کرد. به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد افزایش، به ۱۸۱۷ دلار و ۲۷ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته به ۱۷۹۴ دلار و شش سنت نزول کرده بود که پایین ترین قیمت در یک هفته اخیر بود. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۴ درصد افزایش، به ۱۸۱۶ دلار و ۷۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته با ۰.۳ درصد کاهش، در ۱۸۰۹ دلار و ۲۰ سنت بسته شد. به گفته استفن اینس، از شرکای شرکت مدیریت دارایی اس پی آی، بازار طلا از بازده فوق العاده پایین حمایت یافته است، ولی طلا با دلار برای تقاضا برای دارایی امن رقابت می کند؛ بنابراین، روند صعودی محدودی در کوتاه مدت خواهد داشت. بازده اوراق خزانه ده ساله آمریکا نزدیک به پایین ترین حد پنج ماه اخیر ایستاد. بازده پایین تر هزینه نگهداری از طلا که دارایی بدون بازدهی است را کاهش می دهد.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر در گفتوگو با ایبِنا اظهار کرد: تعطیلی اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا فقط برای دو استان تهران و البرز است و فعالیت واحدهای صنفی در دیگر شهرهای کشور بلامانع است. از سوی دیگر قیمت انس جهانی و نرخ ارز هم به صورت لحظه ای مشخص و در نتیجه قیمت ها در جریان است. محمد کشتی آرای افزود: هم اکنون، هر قطعه سکه طرح جدید ۱۰ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان، سکه طرح قدیم و ۱۰ میلیون ۳۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۵ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و سکه گرمی نیز دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان فروخته میشود. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون ۴۷ هزار و ۸۰۰ تومان و هر مثقال طلا ۴ میلیون و ۵۳۲ هزار تومان به فروش میرسد. نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تاکید کرد: با تعطیلی شش روزه استان های تهران و البرز هرچند داد و ستدها کم خواهد شد، ولی تاثیری بر روند قیمت ها و بازار نخواهد داشت.
قیمت نفت خام در معاملات دوشنبه شب با وحشت از بازگشت گسترده ویروس کرونا و افت تقاضای نفت در آینده با سقوط سنگین ۷ درصدی روبه رو شد و قیمتها به پایینترین سطح دو ماهه بازگشت. قیمت نفت خام در معاملات امروز سهشنبه، با رشد اندکی تثبیت شد. سقوط دیشب قیمتها در حالی اتفاق افتاد که اعضای اوپک پلاس به تازگی در مورد بالا بردن تولید نفت خود به توافق رسیدهاند. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچمارک بینالمللی قیمت نفت، پس از سقوط ۷ درصدی دیشب، تا ساعت ۹:۱۷ به وقت امروز، ۰.۰۶ درصد رشد کرد و در ۶۸.۶۶ دلار تثبیت شد. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا هم تا این لحظه ۰.۱۵ درصد رشد کرد و به ۶۶.۵۲ دلار رسید. کرونای دلتا در حدود ۱۰۰ کشور جهان گسترش یافته و هر روز نگرانی از وضع قرنطینههای جدید در سراسر جهان که میتواند تقاضای نفت خام را پایین بیاورد، در حال افزایش است.
لئونید فدون، نایب رییس امور توسعه استراتژیک لوک اویل گفت: اوپک سهم خود در بازار نفت را می تواند همین طور افزایش دهد. سیاست های اقلیمی همچنان روی بازارهای نفت تاثیر می گذارد و انتظار می رود بازار نفت کوچک شود و در چنین وضعیتی سهم کشورهای اوپک از بازار جهانی نفت از ۳۰ درصد فعلی به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت. این مقام لوک اویل زمان وقوع چنین اتفاقی را مشخص نکرد و گفت: فعالیت های لوک اویل تغییری پیدا نخواهد کرد. در کل هیچ محدودیتی روی فعالیت های شرکتمان تحت هر گونه سناریویی را پیش بینی نمی کنیم. حتی در سناریوی رادیکال آژانس بین المللی انرژی که بر اساس آن عرضه نفت ۳۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد، اوپک سهم بازار خود را افزایش خواهد داد، به گونه ای که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد بازار تحت کنترل اوپک خواهد بود.
به نقل از راشاتودی، دادههای تجاری نشان میدهد محدودیتهای قرنطینهای جدیدی که برای مقابله با شیوع کرونا وضع شده، در ماه گذشته باعث شده تا واردات نفت خام سومین مصرفکننده بزرگ نفت جهان با سقوط شدیدی همراه شود. این کشور در ماه ژوئن ۳.۹ میلیون بشکه در روز نفت خام وارد کرد که این میزان نشاندهنده سقوطی ۷ درصدی نسبت به ماه گذشته است. تقاضای سوخت هند در ماههای فوریه و مارس با رشد ثابتی روبه رو شد؛ اما سپس با موج دوم کرونا و وضع محدودیتهای قرنطینهای سختگیرانه در ماههای آوریل و می با سقوط سنگینی همراه بود. این شرایط باعث شد تا پالایشگاههای هند نتوانند محصولات خود را بفروشند و در نتیجه ذخایر انبارهای آنها بالا رفت.
منابع آگاه به رویترز خبر دادند با توجه به بالا بودن سطح ذخایر انبارهای پالایشگاههای هند، واردات نفت خام توسط این پالایشگاهها افت کرده است. همچنین این منابع تاکید کردند که به علت حاشیه سود پایین، بازار صادرات این پالایشگاهها ضعیف بوده است. با این حال طبق دادههایی که از پهلوگیری نفتکشها به دست آمده با وجود افت واردات نفت نسبت به ماه گذشته، واردات نفت هنوز نسبت به سال گذشته (قرنطینه اول کرونا) ۲۲ درصد بالاتر است. عراق و به دنبال آن عربستان سعودی و امارات متحده عربی همچنان به عنوان تامینکنندگان اصلی نفت خام هند به حساب میآیند. سهم واردات نفت خام هند از خاورمیانه از کل واردات نفت خام این کشور در ماه ژوئن به ۵۹ درصد رسید. این در حالی است که این میزان در ماه گذشته ۵۳ درصد بود.
ارزش دلار برای پنجمین روز متوالی افزایش پیدا کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۸۴۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۹ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
به نقل از سیانبیسی، قیمت بیتکوین، مهمترین رمزارز جهان، برای اولین بار از ۲۲ ژوئن تا کنون به زیر ۳۰ هزار دلار سقوط کرد و قیمت همه رمزارزهای دیگر را پایین کشید. به این ترتیب، طبق دادههای کوین مارکت کپ حدود ۹۰ میلیارد دلار از بازار رمزارزها تنها ظرف ۲۴ ساعت نابود شد. قیمت بیتکوین ۶ درصد سقوط کرد، قیمت اتروم ۸ درصد پایین آمد و اکسپیآر بیش از همه سقوط کرد و ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داد.
شرکت بازرگانی دولتی ایران در اطلاعیهای در خصوص قیمت نان، با استناد به مصوبه کارگروه ملی ساماندهی گندم آرد و نان اعلام کرد، آنالیز تعیین و ابلاغ قیمت نان، منطقهای در اختیار استانداران قرار گرفته بود. در بخش دیگر از این اطلاعیه با بیان اینکه تعیین قیمت نان در دستور کار ستاد اقتصادی دولت قرار دارد، افزایش قیمت نان قبل از تصویب در ستاد اقتصادی دولت را ممنوع اعلام کرده است.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به گسترش موج پنجم شیوع کرونا و افزایش آمار مبتلایان در استانهای تهران و البرز و اعلام تعطیلی ۶ روزه برای این دو استان، فهرست مشاغل مجاز به فعالیت در تعطیلات شش روزه استانهای تهران و البرز به استناد ابلاغیه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام شد.
بر اساس مصوبه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا صرفا ۹ گروه صنفی به شرح ذیل طی مدت شش روز تعطیلی اضطراری از تاریخ سه شنبه ۲۹ تیرماه تا پایان روز یکشنبه ۳ مرداد در استانهای تهران و البرز مجاز به فعالیت میباشند:
۱- نانواییها
۲- سوپرمارکت و بقالی
۳- فروش محصولات لبنی
۴- فروش محصولات پروتئینی (صرفا فروشندگان مرغ، گوشت و ماهی)
۵- فروشگاههای زنجیرهای (صرفا بخش سوپرمارکتی، اقلام خوراکی، آشامیدنی و پروتئینی و بهداشتی)
۶- فروشندگان ملزومات پزشکی و دامپزشکی
۷- آژانسهای تاکسی تلفنی
۸- فروشندگان میوه و تربار
۹- مراکز طبخ غذا، رستوران و فست فودها (صرفا بیرونبر)
لازم به ذکر است این محدودیتها فقط شامل استانهای تهران و البرز میباشد و سایر صنوف در این دو استان به مدت ۶ روز تعطیل میباشند.
خودروهای محبوب زیادی در جهان وجود دارند که از تولید نسل اول آن ها چندین دهه می گذرد. در ادامه با پرتولیدترین خودروهای جهان آشنا می شوید.
۱- تویوتا کرولا
این خودرو از سال ۱۹۷۴ تاکنون در خط تولید قرارداشته و تاکنون بیش از ۴۴ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است. در مجموع ۱۲ نسل کرونا توسط تویوتا تولید و به بازار معرفی شده است.
۲- فولکس واگن گلف
محبوب ترین خودروی فولکس واگن که تاکنون بیش از ۳۵ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است.
۳- فورد سری اف
از سال ۱۹۴۸ تاکنون روی خط تولید فورد بوده و تاکنون بیش از ۳۴ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است.
۴- فولکس واگن بیتل
خودروی محبوب آلمانی که نسل اول آن در سال ۱۹۳۸ معرفی شد. تاکنون بیش از ۲۱.۵ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است.
۵- لادا کلاسیک
این خودرو آخرین بار در سال ۲۰۱۲ از کارخانه خارج و تاکنون بیش از ۱۷.۷ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است.
۶- فورد مدل تی
یکی از قدیمی ترین خودروهای موجود در بازار که نسل اول آن در سال ۱۹۰۸ عرضه و تاکنون بیش از ۱۶.۵ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است.
۷- شورلت ایمپالا
این خودرو در بازه زمانی ۱۹۵۸ تا ۱۹۹۶ یکی از پرچمداران شورلت بود و در مجموع بیش از ۱۳ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است. این خودرو همچنین نخستین خودرویی بود که فروش آن در آمریکا از یک میلیون دستگاه گذشت.
۸- فولکس واگن تایپ ۲
این خودرو به شدت در میان هیپی ها محبوب بود و اولین نسل آن در دهه ۱۹۵۰ وارد خط تولید شد. در مجموع پنج نسل از این خودرو عرضه و تاکنون بیش از ۱۲ میلیون دستگاه از این خودرو تولید شده است.