ارز دیجیتال باثبات و یا به اصطلاح استیبل کوین تتر، اولین رمز ارزی است که به منظور مبارزه با نوسانات بازار ارزهای دیجیتال و تسهیل روند ترید برای کاربران توسعه یافت. به دلیل کاربرد فراوان این ارز دیجیتال، تتر هم اکنون در چندین بلاکچین مختلف از جمله اتریوم و ترون عرضه می شود که در این مقاله به بررسی تفاوت های این دو خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
با فراگیری ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی های امن، ورود این تکنولوژی به مسیر اصلی بازار و همچنین افزایش استفاده روزانه از این دارایی ها، استیبل کوین ها به یکی از مهمترین عضوهای این صنعت تبدیل شده اند. با استفاده از استیبل کوین ها، روند معاملات تسهیل و تسریع شده و این استیبل کوین ها هستند که در تشخیص سلامت حوزه ارزهای دیجیتال، به عنوان یک ابزار اجتناب ناپذیر به کار می روند.
استیبل کوین ها نوعی از ارزهای دیجیتال هستند که با هدف مقابله با نوسانات بازار ارزهای دیجیتال توسعه یافته اند. استیبل کوین ها همچنین به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش دارایی های دیجیتال به کار می روند.
این دسته از ارزهای دیجیتال عموما برای ثابت نگه داشتن قیمت خود، به یک دارایی خاص مانند طلا و یا ارزهای فیات وابسته بوده و از این رو، عرضه آن ها محدود است.
از دیدگاه بازارهای سنتی، استیبل کوین ها از طریق یک "دارایی خاص" حمایت می شوند. بنابراین واضح است که برخلاف سایر ارزهای دیجیتال که قیمتشان بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود، استیبل کوین ها قیمتی ثابت را ارائه می دهند.
تقسیم بندی استیبل کوین ها معمولا بر اساس نوع پشتوانه آن ها صورت می گیرد. استیبل کوین ها از نظر نوع پشتوانه، به چهار دسته تقسیم می شوند.
یکی از رایج ترین انواع ارزهای دیجیتال با ارزش ثابت، استیبل کوین ها با پشتوانه ارزهای فیات هستند. این دسته از دارایی های ثابت به دلیل در دسترس بودن ارزهای فیات و اعتماد عموم به آنها، بیشترین استفاده را در بازار ارزهای دیجیتال دارند.
این دسته از ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت، توسط کالاهایی که قابل تبدیل به پول هستند پشتیبانی می شوند. یکی از متداول ترین این کالا ها، فلز گرانبهای طلا است. فلزهای گرانبها مانند طلا به دلیل قابلیت ذخیره ارزش، نسبت به سایر دارایی ها ارزش خود را به خوبی حفظ می کنند.
این گروه از استیبل کوین ها توسط دیگر رمز ارزها پشتیبانی می شوند. به طور معمول، ارزهای دیجیتال پشتوانه استیبل کوین ها، ارزهایی با سرمایه های زیاد، مانند بیت کوین و اتریوم هستند. با این حال پشتیبانی شدن یک استیبل کوین توسط دارایی های دیجیتال، در این بازه زمانی کمی غیر منطقی است چرا که ارزهای دیجیتال به خودی خود نوسانات بی شماری را متحمل هستند و هدف از توسعه استیبل کوین ها، کاهش نوسانات بازار است.
این دسته از استیبل کوین ها توسط هیچ دارایی ای پشتیبانی نمی شود و در نتیجه رویکرد آن ها درست مانند چاپ پول توسط بانک های مرکزی است.
ارز دیجیتال تتر، یک استیبل کوین و یا یک رمز ارز با ارزش ثابت یک دلار است که با هدف تسهیل ترید ارزهای دیجیتال به بازار عرضه شد.
رمز ارز تتر با نام اختصاری USDT بی شک یکی از پرطرفدارترین استیبل کوین ها در بازار ارزهای دیجیتال است. حال به دلیل محبوبیت این استیبل کوین و همچنین افزایش روزانه حجم معاملات این ارز، بلاکچین های مختلف شروع به صدور تترهای مخصوص به خود کرده و در نتیجه انواع مختلفی از تتر به بازار عرضه شد.
کمپانی ارائه دهنده تتر که tether limited نام دارد، در ابتدای فعالیت خود اعلام کرد که پشتوانه استیبل کوین تتر دلار آمریکا بوده و این ارز تماما توسط بانک مرکزی آمریکا پشتیبانی می شود. چندی بعد رسانه های خبری به این اعلامیه کمپانی tether limited واکنش نشان داده و اظهار کردند که این ارز دیجیتال ربطی به ارز فیات دلار نداشته و دولت ایالات متحده آمریکا به هیچ عنوان از آن حمایت نمی کند.
حمایت نشدن تتر توسط دولت آمریکا به این دلیل بحث برانگیز بود که در صورتی که تتر توسط دلار آمریکا پشتیبانی نمی شد، پس از نظر عرضه نیز تفاوتی با فیات نداشت. به عبارت دیگر، در صورتی که ادعای تتر، مبنی بر این که تعداد تترهای موجود در بازار، برابر دلارهای چاپ شده است، درست نباشد، بدین معنی است که ارز تتر دارای عرضه نامحدود است و چون این ارز قابل استخراج نیست، پس از هوا تولید شده و به فروش می رسد.
حال با این وجود که ارز پایدار تتر مخالفان خود را دارد، همچنان یکی از پرطرفدارترین و پراستفاده ترین ارزهای دیجیتال به شمار رفته و بسیاری از تاجران بین المللی این ارز را جایگزین دلارهای مبادلاتی خود کرده اند.
حجم معاملات روزانه تتر، از زمان شروع فعالیت این پروژه تاکنون هرروز درحال افزایش بوده است. در ابتدای فعالیت این استیبل کوین در سال 2016، تتر در مقام 30 کوین مارکت کپ قرار داشت. در سال 2017، این ارز به رتبه 25 دست یافت و افزایش روز افزون استفاده از آن باعث شد که رتبه تتر در کوین مارکت کپ به سومین ارز برتر ارتقا یابد.
دلار USDT-ERC20 تتر ارائه شده بر بستر اتریوم است. آدرس عمومی این نوع از تتر از شبکه بلاکچین صادر شده و واریز و برداشت این ارز نیز در بلاکچین اتریوم صورت می گیرد. پروتکل مورد استفاده این نوع از تتر، ERC-20 است.
آدرس تترهای بلاکچین اتریوم و یا همان USDT-ERC20 با عبارت 0x آغاز می شود.
به طور کلی هر کیف پولی که توکن های erc20 بلاکچین اتریوم را ساپورت می کند، تتر erc20 را نیز حمایت می کند.
به منظور خرید ارز دیجیتال تتر erc20، کاربران مقیم ایران قادرند تا با مراجعه به پلتفرم معاملاتی موربیت، این ارز را به امن ترین شکل و به صرفه ترین کارمزد دریافت کنند.
دلار USDT-TRC20 نوعی از تتر است که بر روی بلاکچین ترون توسعه یافته است. آدرس سپرده گذاری تتر TRC-20 آدرس شبکه ترون است و واریز و برداشت های این ارز نیز بر بستر بلاکچین ترون صورت می گیرد. پروتکل مورد استفاده این تتر TRC-20 است.
آدرس تترهای بلاکچین ترون و یا همان USDT-TRC20 با عبارت TX آغاز می شوند.
به منظور خرید تتر trc20 ، کاربران مقیم ایران قادرند تا با مراجعه به پلتفرم معاملاتی موربیت، این ارز را به امن ترین شکل و به صرفه ترین کارمزد دریافت کنند.
به طور کلی، تتر بلاکچین بیت کوین و یا همان USDT-OMNI از همه انواع تترها قدیمی تر و پر مصرف تر است، با این حال از آنجایی که مبادلات با ارز دیجیتال تتر ممکن است به صورت روزانه صورت بگیرد، مشکلاتی چون هزینه کارمزد و همچنین سرعت پایین تراکنش ها، استفاده روزمره این ارز در بلاکچین بیت کوین را محدود کرد.
بلاکچین اتریوم با هدف برطرف کردن این مشکلات، تتر را بر روی پروتکل ERC-20 ارائه داد. مزیت این پروتکل بر پروتکل اومنی، سرعت بالاتر تراکنش ها و هزینه به صرفه تر کارمزد بود. با این حال باز هم هزینه کارمزد های دریافتی توسط شبکه اتریوم، برای مصرف روزانه تتر ERC20 کمی زیاد است.
با وجود موارد یاد شده، تتر ارائه شده در بلاکچین ترون و یا همان USDT-TRC20 ارائه دهنده سرعت بالای تراکنش ها و همچنین کارمزد رایگان است. تنها مشکل این نوع از تتر این است که تترTRC20 توسط بسیاری از کیف پول ها حمایت نمی شود.
انتهای رپرتاژ آگهی/