مدیریت تولید و مصرف حاملهای انرژی در این روزهای گرم سال و خاموشیهای گاه و بیگاه برق، برای بسیاری از افراد جامعه روشن شده است.
به گزارش
تابناک اقتصادی؛ مدیریت مصرف انرژی موضوعی بسیار مهم است که فرصتها و تهدیدات پیش روی کشور قرار میدهد و روند سیاست گذاری در حوزه انرژی در کشورهای مختلف دنیا نیز بر ضرورت آن تاکید مینماید. در نتیجه غفلتی که در حوزه سیاست گذاری در حوزه برق کشور صورت گرفته، کشور در این روزهای سال به مشکل برق خورده است که به نظر میرسد باید با سیاست گذاری علمی و استفاده از الگوهای صحیح مصرف، جلوی این موضوع را گرفت.
در این رابطه مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق به مصاحبه با خبرنگار تابناک اقتصادی پرداخت و اظهار داشت: قیمت متوسط فروشمان به ازای هر کیلو وات ساعت، در حال حاضر ۹۶ تومان است، ولی قیمت تمام شده آن ۲۱۵ تومان است. طی سالهای اخیر، مشترکین خانگی برق به سه دسته کم مصرف، خوش مصرف و پر مصرف تقسیم شده اند. دسته اول از تخفیف ۱۰۰ درصدی پرداخت هزینه بابت مصرف برق برخوردار است. دسته دوم سالانه به شکل پلکانی ۷.۵ درصد افزایش هزینه دارند و نرخ دسته سوم، متوسط نرخ خرید تضمینی انرژیهای تجدیدپذیر است.
رجبی مشهدی در ادامه افزود: با وجود این، نمیتوان انکار کرد که اگر مصرف کنندهای بیشتر مصرف کند، یارانه انرژی بیشتری نصیبش میشود. این یکی از ایرادات وارد به تعرفه پلکانی حال حاضر در کشور است که سهم یارانه انرژی را برای افراد پرمصرف، بیشتر کرده است؛ بنابراین، به نظر میرسد اگر بخواهیم برای این موضوع فکر و چارهای بیندیشیم، باید اصلاحاتی برای تعرفه افراد پرمصرف لحاظ و آن را به قیمت واقعی برق نزدیکتر کنیم تا یارانه انرژی با حداکثر میزان عدالت، به افراد مختلف جامعه برسد.
رجبی مشهدی با اشاره به طرح «برق امید» گفت: در طرحی که مدتی پیش از هیات وزیران به ما ابلاغ شد، هدف، کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق در بخش خانگی بود. این ۱۰ درصد میتواند برای صادرات و یا تامین برق صنایع مورد استفاده قرار گیرد؛ بنابراین، کاهش مصرف برق از طریق اصلاح تعرفهها، میتواند زمینه ساز صادرات و البته درآمد زایی ارزی برای کشور باشد.
صادرات برق به عراق صفر است
وی ادامه داد: هم اکنون به واسطه شرایط کشور، میزان صادرات به کشور عراق صفر است و ما در حال حاضر به صورت جزئی، یعنی کمتر از ۱۰۰ مگاوات به کشورهای پاکستان و افغانستان برق صادر میکنیم. میزان واردت نیز ۵۰۰ مگاوات است که البته بعد از عبور از این دوره پر مصرف، تعادلی در زمینه صادرات و واردات برق انجام خواهد گرفت که بهبود شرایط آب و هوایی را میطلبد.
رجبی مشهد در پایان گفت: یکی از مواردی که دولت بعد باید به آن توجه کند، بحث بهینه سازی مصرف انرژی است که اهمیت بسیاری دارد، چون با همین انرژی میتوان به تولید برق پرداخت. متاسفانه به دلیل محدودیتهایی که در زمستان و تابستان ایجاد میشود، این موضوع با مشکل مواجه میشود که بهترین راه جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، تلاش برای مصرف بهینه و اصلاح تعرفهها به صورت پلکانی است که در قانون بودجه امسال هم به آن توجه شده است.