کیوسک بین الملل تابناک: بازداشت ۲۰۷ مقام مسئول در عربستان سعودی به اتهام فساد، حمله سایبری بزرگ به شرکتهای دولتی و خصوصی اسرائیل، رزمایش مشترک روسیه و چین در مناطق هم مرز با سینکیانگ، تصرف شهر فراه در مرز ایران توسط طالبان و وقوع انفجار در یک کشتی تجاری در بندر لاذقیه سوریهT از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بازداشت ۲۰۷ مقام مسئول در عربستان سعودی به اتهام فساد
هیأت نظارت و مبارزه با فساد در عربستان سعودی از بازداشت ۲۰۷ سعودی از جمله شماری از کارمندان وزارتخانههای دفاع و کشور به اتهام رشوه، سوءاستفاده از جایگاه شغلی و قدرت و کلاهبرداری خبر داد.
این هیأت طی پستی در صفحه رسمیاش در توئیتر اعلام کرد، ۸۷۸ اقدام و مأموریت نظارتی در ماه ذی الحجه (آخرین ماه هجری قمری) انجام داده است که طی آن، ۴۶۱ متهم در پروندههای اداری و جنایی بازپرسی شدند.
در ادامه این پست آمده است: «۲۰۷ شهروند و مقیم سعودی از جمله شماری از کارمندان در وزارتخانههای دفاع، کشور، گارد ملی، بهداشت، دادگستری، امور شهرداری و روستایی و اسکان، محیط زیست، آبها و کشاورزی، آموزش و پرورش، بازرگانی، منابع انسانی و توسعه اجتماعی و اطلاعرسانی بازداشت شدند.»
به ادعای هیأت مذکور، این افراد به اتهام رشوه، سوءاستفاده از جایگاه شغلی و قدرت نفود و کلاهبرداری دستگیر شدهاند که پس از تکمیل پرونده به دستگاه قضایی ارجاع داده خواهند شد.
مقامهای سعودی در سالهای اخیر طی چندین نوبت، مخالفان در این کشور را به علت آنچه آن را مقابله با فساد اعلام نمودهاند، بازداشت کردهاند.
«سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان در سیزدهم آبان ماه سال ۱۳۹۶ دستور تشکیل سازمان مبارزه با فساد به ریاست پسرش محمدبن سلمان ولیعهد این کشور را صادر کرد و به دنبال آن دهها تن از شاهزادگان و مسئولان فعلی و پیشین سعودی بازداشت شدند.
حمله سایبری بزرگ به شرکتهای دولتی و خصوصی اسرائیل
روزنامه صهیونیستی «هآرتص» به نقل از شرکت امنیت شبکه «فایر آی» (FireEye) مدعی شد، دهها وبسایت وابسته به شرکتهای «دولتی» و خصوصی این رژیم مورد حمله سایبری قرار گرفتهاند و این حمله توسط چین انجام شده است.
در این گزارش آمده، هدف از این حملات که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده و تا دو سال ادامه داشته، کسب اطلاعات درباره شرکتهای مذکور بوده است.
هآرتص به نقل از شرکت فایر ای نوشت، این بزرگترین و گستردهترین حمله سایبری علیه وبسایتهای صهیونیستی است که تا کنون رصد شده است.
بنا به گزارش شرکت فایر آی، «حملات سایبری چین» شرکتهای دریانوردی و کشتیهای صهیونیستی، شرکتهای فناوریهای پیشرفته، ارتباطات، موسسات امنیتی و دانشگاهی، شرکتهای تکنولوژی را هدف گرفته است.
این شرکت تأکید کرد، هکرها دنبال سرقت اطلاعات و اسرار تجاری بوده اند و حمله سایبری مذکور بر هک ایمیل، سرقت اسناد محرمانه و مانند آن متمرکز بوده است. هکرها همچنین نام کاربری و رمزهای عبور را سرقت کردهاند تا برای هدف گرفتن این سازمانها در آینده یا دسترسی به خدمات دیگر از طریق این سازمانها، استفاده کنند.
یکی از پژوهشگران شرکت فایر آی مدعی شده، این حملات سایبری چین به مناقصههای بزرگ زیرساختی در فلسطین اشغالی مانند بندرها یا قطارها مربوط میشود که چینیها در آن مشارکت دارند. چین قصد ایجاد یک خط زمینی و دریایی در دورتادور جهان را دارد.
حدود یک سال پیش، رسانههای صهیونیستی از حمله سایبری به سرورهای دهها شرکت حمل و نقل و لجستیکی رژیم اسرائیل خبر دادند. به نوشته روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» قربانیان این حمله گسترده سایبری واردکنندگان تجهیزات نظامی حساس و شرکتهای لجستیکی و وارداتی بودند.
رزمایش مشترک روسیه و چین در مناطق هم مرز با سینکیانگ
نیروهای ارتش چین و روسیه در یک رزمایش مشترک در شمالغرب چین و با هدف تقویت روابط بین دو کشور در میان بی ثباتی شدید در افغانستان شرکت کردهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در این رزمایش که تا روز جمعه ادامه دارد، نیروهای زمینی و هوایی روسیه و چین در منطقه خودمختار " هوئی نینگشیا" شرکت دارند.
این منطقه هم مرز با سینکیانگ است که محل سکونت بیش از یک میلیون مسلمان اویغور محسوب میشود.
سینکیانگ یک مرز مشترک با افغانستان دارد و پکن نگران این است که اگر طالبان کنترل افغانستان را به دست بگیرد، ممکن است خشونتها به سینکیانگ نیز رخنه کند.
در حالیکه روسیه و چین، بخشی از یک ائتلاف رسمی تلقی نمیشوند، در مقابل آمریکا و متحدانش سیاست واحدی در پیش گرفته اند.
خبرگزاری شینهوا گزارش کرد که این رزمایش روز دوشنبه آغاز شده و "لی زوچنگ"، از اعضای کمیسیون مرکزی ارتش حزب حاکم چین رهبری آن را بر عهده دارد.
این خبرگزاری رسمی چین در گزارشی آورده است: این رزمایش با هدف تقویت و تعمیق عملیات مقابله با تروریسم بین ارتشهای چین و روسیه و نشان دادن تشخیص دقیق و تقویت حفاظت مشترک بینالمللی، ثبات و امنیت منطقهای است.
تصرف شهر فراه در مرز ایران توسط طالبان
منابع امنیتی اعلام کردند، گروه طالبان بعدازظهر امروز سه شنبه، شهر فراه در مرز افغانستان با ایران را پس از درگیری شدید تصرف کردند.
منابع محلی در فراه با تایید سقوط این شهر گفتند که نیروهای دولتی از این شهر عقب نشینی کردند؛ شهر فراه مرکز هفتمین استان افغانستان است که طی سه روز گذشته از کنترل نیروهای دولتی افغانستان خارج شده و در اختیار طالبان قرار می گیرد.
فاروق خالد حضرتی؛ سخنگوی فرماندهی پلیس صبح امروز اعلام کرد، در این درگیری ۸۰ تن از جنگجویان طالبان کشته شدند؛ فراه در غرب کشور، یکی از ناامنترین ولایات شمرده میشود. طالبان تمامی ده ولسوالی فراه را در کنترل دارند.
طالبان شب گذشته به شهرهای فیضآباد (مرکز بدخشان، پلخمری) مرکز بغلان و مزار شریف مرکز ولایت بلخ حمله کردند. به گفته منابع این حمله دفع شده است.
پیش از این، مراکز استان های نیمروز، جوزجان، قندوز، سرپل، تخار و سمنگان به دست طالبان افتاده بود.
وقوع انفجار در یک کشتی تجاری در بندر لاذقیه سوریه
برخی منابع خبری سه شنبه بعدازظهر به وقت تهران از وقوع انفجار و آتش سوزی در یک فروند کشتی تجاری در بندر «لاذقیه» در سوریه خبر دادند.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» از جراحت دو تن در جریان این حادثه خبر داده است. فرمانده آتش نشانی لاذقیه نیز از مهار آتش سوزی در این کشتی تجاری خبر داده است؛ لاذقیه پنجمین شهر بزرگ سوریه به شمار میرود. شهر لاذقیه در شمال شهر «طرطوس» و در شمال غرب شهرهای «حمص» و «حماه» قرار دارد.
پایگاه تانکر ترکرز که تردد کشتیها را رصد میکند، گفته کشتی سانحهدیده در لاذقیه، «ویزدم» نام دارد. روزنامه صهیونیستی جروزالمپست نوشته، چنانچه کشتی سانحهدیده ویزدم باشد، نخستین بار نیست که دچار سانحه میشود، چون در ماه آوریل هم در آن آتشسوزی اتفاق افتاده بود. با این حال، هنوز هیچ منبع رسمی درباره حادثه مذکور و جزئیات آن اظهارنظر نکرده و صحت گزارشهای منتشره در منابع رسانهای بینالمللی مستقلاً قابل تأیید نیست.
روزنامه «تایمز اسرائیل» نیز در این باره نوشت، این انفجار در بندر لاذقیه در حالی رخ داده که «ایال هولاتا» مشاور امنیت اسرائیل و «میر بن شبت» نفر قبلی عهده دار این سمت در مسکو برای دیدار با همتای روس خود «نیکلای پاتروشف» حضور دارند.
به نوشته این منبع خبری، اگر اسرائیل پشت این حمله باشد، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه احتمالاً از این مساله عصبانی خواهد شد. روسیه در تلاش برای بازسازی و ایجاد ثبات در سوریه است و عملیات اسرائیل در یکی از دو بندر اصلی سوریه، مستقیم با منافع مسکو در تضاد است.