با آرد ایرمیک و خواص آن بیشتر آشنا شوید

حتما در طول زندگی خود انواع آرد با مدل های مختلف و ویژگی های متفاوت دیده اید و می دانید که هر کدام از این آردها کاربرد خاص خود را داشته و در مورد خاص مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله می خواهیم شما را با یکی دیگر از انواع آرد به نام آرد آرمیک آشنا کنیم تا ابتدا بدانید آرد ایرمیک چیه و بعد با خواص آرد ایرمیک آشنا شوید.
کد خبر: ۱۰۷۰۲۳۷
|
۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۷ 16 August 2021
|
25041 بازدید
با آرد ایرمیک و خواص آن بیشتر آشنا شوید
 
به گزارش «تابناک»، اگر اسم آرد ایرمیک را شنیده باشید امکان دارد نام آرد آرمیک سمولینا را هم شنیده باشید.

در واقع آرد ایرمیک همان آرد سمولینا شناخته می‌شود و نام این دو را می‌توان جایگزین یکدیگر کرد. کلمه‌ی ایرمیک کلمه‌ای ترکی (استانبولی) است که آن را به فارسی همان سمولینا ترجمه کرده اند. اگرچه آرد ایرمیک و سمولینا خیلی به هم نزدیک هستند و ویژگی‌های مشترک بسیار دارند، اما تفاوت‌هایی بین این دو نوع آرد وجود دارد که آن‌ها را نیز نمی‌توان نادیده گرفت.

حالا با هم ببینیم آرد ایرمیک چیه و چطور به دست می‌آید. آرد ایرمیک آردی به رنگ آرد معمولی، کمی تیره‌تر و طلایی‌تر است که در واقع میانی‌ترین قسمت آرد گندم می‌باشد و البته خیلی سخت می‌توان آن را از قسمت‌های دیگر آن جدا کرد.

به همین دلیل از هر ۱۰۰ تن گندم تنها حدود ۵ کیلو آرد ایرمیک حاصل می‌شود. ایرمیک خالص‌ترین گندمی است که می‌توان تهیه کرد و به همین دلیل مصرف این گندم خالص برای افراد در تمام سنین به ویژه کودکان در حال رشد بسیار توصیه می‌شود.

حال که دانستیم آرد ایرمیک یا سمولینا چیست شاید برای شما نیز سوال باشد که آیا این دو آرد یکی هستند یا با هم تفاوت دارند. همان طور که پیش‌تر اشاره کردیم آرد ایرمیک سبوس ندارد و این ویژگی دقیقا عمده‌ترین تفاوت آرد ایرمیک با آرد سمولینا است. چون آرد‌های سمولینا میزان مشخصی سبوس دارند در نتیجه کاربرد این دو آرد با هم متفاوت است.

با توجه به این ویژگی و البته سخت بودن به دست آوردن آرد ایرمیک از گندم، قیمت آرد ایرمیک نسبت به آرد سمولینا بیشتر بوده و به دلیل همین به صرفه نبودن کارخانه‌های صنایع غذایی مختلف از جمله کارخانه‌های ماکارونی ترجیح می‌دهند به جای آرد ایرمیک از آرد سمولینا در ترکیبات ماکارونی خود استفاده کنند. زیرا می‌دانند مصرف کنندگان نیز حاضر نیستند مبلغ زیادی برای خرید یک بسته ماکارونی با آرد ایرمیک بدهند.
 
با توجه به توضیحاتی که دادیم باید گفت که اگرچه اغلب افراد آرد ایرمیک و آرد سمولینا را یکی می‌دانند، اما از لحاظ تغذیه‌ای و ارزش غذایی میان این دو آرد تفاوت وجود دارد. در نتیجه به دلیل اصلی‌ترین تفاوت این دو یعنی سبوس جایگزین آرد ایرمیک سمولینا نیست و باید به دنبال سایر آرد‌های بدون سبوس بود.
 

خواص آرد ایرمیک

شاید بتوان گفت فروش آرد ایرمیک امروزه در ترکیه بیشتر از سایر مناطق در دنیا است. ترک‌ها یک دسر به نام ایرمیک دارند که نوعی حلوا مخصوص به خودشان است. حال ببینیم خواص آرد ایرمیک چیست. باید گفت که اگرچه آرد ایرمیک با سمولینا تفاوت دارد، اما می‌توان خواص آرد ایرمیک را مشابه خواص آرد سمولینا دانست. در واقع آرد ایرمیک از آرد‌های غنی شده‌ای است که حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های بسیار می‌باشد. این آرد سرشار از پروتئین و فیبر بوده، هضم آن آسان است و خوردن آن بین وعده‌های غذایی احساس سیر بودن را افزایش می‌دهد.
 
در نتیجه اگر رژیم دارید با توجه به این ویژگی و بدون سبوس بدون آرد ایرمیک می‌توانید آن را به برنامه‌ی غذایی خود اضافه کنید. از ویتامین‌های موجود در آرد ایرمیک می‌توان به ویتامین‌های گروه B و وتیامین و فولات اشاره کرد که همگی می‌توانند به تبدیل غذا به انرژی و سوخت برای بدن کمک کنند. همچنین این آرد منبع خوبی از آهن و منیزیم است. این مواد معدنی به تولید گلوبول‌های قرمز، سلامت قلب و کنترل فشار خون کمک می‌کنند.
 

کاربرد ایرمیک چیست؟

 
حال که خواص آرد ایرمیک را دانستید شاید برایتان این سوال پیش بیاید که حالا کاربرد ایرمیک چیست. آرد ایرمیک نیز مانند سمولینا سرشار از پروتئین است و به دلیل بافت سخت و کششی که دارد می‌تواند ساختار بسیاری از نان ها، ماکارونی و سایر کالا‌های پختنی را تشکیل دهد. شما می‌توانید به راحتی چند قاشق چایخوری از آن را به خمیر نان اضافه کنید. آن را با شیر داغ، عسل و عصاره وانیل مخلوط کرده تا یک پودینگ خوشمزه و دسر غلات داشته باشید.
 
می‌توانید از آرد ایرمیک برای غلظت خورشت و یا سوپ خود استفاده کنید. درست کردن سس با آرد ایرمیک نیز علاوه بر طعم عالی غلظت آن را نیز بیشتر می‌کند. حتما برای تهیه سس سفید لازانیا از آرد ایرمیک استفاده کنید. می‌توانید قبل از سرخ کردن سیب زمینی مقداری آرد ایرمیک روی آن‌ها بپاشید تا سیب زمینی‌ها ترد شوند.

با مصرف آرد ایرمیک می‌توانید در کنار کاربرد‌های آشپزی آن، وزن خود را مدیریت کرده و به سلامت قلب و گوارش خود کمک کنید. اگرچه اطلاعات بیشتری از آرد ایرمیک در دست نیست، اما این آرد بسیار مشابه آرد سمولینا بوده و با توجه به فرایند تهیه این آرد و ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد استفاده از این آرد توصیه می‌شود.
 
اگرچه خرید آرد ایرمیک در ایران تقریبا غیر ممکن است و نمی‌توان آن را از هر فروشگاهی تهیه کرد، اما می‌توانید با خرید آرد سمولینا این آرد را جایگزین آرد ایرمیک کرده و از خواص آن بهره‌مند شوید. در مقاله‌های دیگر شما را با انواع کیک و دسر که می‌توان با آرد ایرمیک درست کرد آشنا می‌کنیم تا با کاربرد آرد ایرمیک بیشتر آشنا شوید.
 


مضرات آرد ایرمیک

لازم است قبل از افزودن آرد ایرمیک به برنامه غذایی خود فاکتور‌هایی را در مورد مصرف کردن آن در نظر بگیرید. این آرد نیز مانند آرد سمولینا به دلیل داشتن گلوتن و پروتئین زیاد می‌تواند برای افراد مبتلا به سلیاک و کسانی که به گلوتن حساست دارند مضر باشد.

در ادامه طرز تهیه یک نوع حلوا ایرمیک ترکی و دسر ایرمیک را برای شما اورده ایم:

طرز تهیه حلوای ایرمیک یا حلوای سمولینا دسر سبک و خوشمزه ترکیه‌ای

حلوای ایرمیک با آرد سمولینا که نوعی آرد دانه درشت سنتی ترکیه هست تهیه میشه و بسیار سبک و خوشمزس. طرز تهیه حلوای ایرمیک بسیار ساده هست را در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی ببینید.

آماده سازی: ۱۵ دقیقه
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه

مواد اولیه برای پخت حلوای ایرمیک:

شیر ۲ لیوان
کره مارگارین ۳۵۰ گرم
شکر ۲ پیمانه
آرد سمولینا ۳ پیمانه
آب ۲ لیوان

طرز تهیه حلوای ایرمیک ترکی
ابتدا در یک قابلمه آب و شکر رو میجوشونیم و در یک قابلمه‌ی جداگانه شیر رو می‌جوشونیم.
در یک ظرف دیگر هم ابتدا آرد رو به همراه روغن تفت میدیم تا تقریبا قهوه‌ای بشه (حدود ۱۵ دقیقه)

در این مرحله به آرامی و کم کم شربت آب و شکر را به آرد اضافه کرده و هم میزنیم (حدود ۵ دقیقه)

سپس خیلی آرام آرام شیر را به مواد اضافه می‌کنیم و هم میزنیم.

خوب که مخلوط شد شعله رو کم می‌کنیم و میگذاریم تا شیر حسابی به خورد مواد بره.

** البته فراموش نکنید که گاهی مواد رو هم بزنید.

نمونه‌های تزیین حلوای ایرمیک

می‌تونید حلوای ایرمیک را در قالب بریزید.

تفاوت آرد ایرمیک با آرد سمولینا چیست؟

ایرمیک در واقع میانی‌ترین قسمت گندم هست که در هر ۱۰۰ تن گندم ۵ کیلو آرد ایرمیک به دست میاد. ایرمیک به زبان فارسی میشه خالص‌ترین جوانه گندمی که هیچ سبوسی نداره.

عمده‌ترین تفاوت ایرمیک با سمولینا همین هست که ایرمیک سبوس نداره و خالصه. ولی آرد سمولینا به نسبت مشخصی سبوس دارند به همین خاطر است که ایرمیک یا همان جوانه گندم خالص برای رشد کودکان در سن رشد خیلی توصیه میشه.

علت استفاده نکردن کارخانجات ماکارونی از آرد ایرمیک به صرفه نبودن اون هست، چون کسی حاضر نمیشه ۲۰ هزار تومن به ۱ بسته ماکارونی ۵۰۰ گرمی بده.

البته جا داره این توضیح رو اضافه کنم که اکثرا” این دو آرد رو یکی می‌دونن و بجای هم استفاده می‌کنن، ولی از لحاظ علم تغذیه این تفاوت بین ایرمیک و سمولینا وجود داره.

دسر ایرمیک
مواد لازم

۴ لیوان شیر (۱ لیتر)
۱ لیوان ایرمیک
۳/۴ لیوان شکر
۱ قاشق چایخوری وانیل
۱ بسته بیسکویت پتی بور

مراحل
شیر وشکر وایرمیک رو با هم مخلوط کنید روی حرارت بذارید ومدام هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه.
بعد وانیل رو افزوده واز روی حرارت بردارید.
داخل ظرف سلفون یا نایلون فریزر بکشید و نصف مواد و داخلش بریزید بعد یک ردیف بیسکویت روی دسر بریزید و بقیه مواد را روش بریزید داخل یخچال بگذارید بعد از اینکه خودشو گرفت من روش ژله را طبق دستور روش درست کردم و روش ریختم.
میتونید بعد از اینکه خودش را گرفت از داخل ظرف برگردونید و با شکلات آب شده تزیین کنید..

نکته:
بعد اینکه دسر خنک شد روی دسرتون رو سلفون بکشید تا بوی یخچال نگیره
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟