بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: ورود شبانه و غیرمنتظره نخست وزیر ژاپن به ایران، بمباران سنگین غزه توسط اسرائیل و پاسخ حماس، واکنش خطیبزاده به ادعای کشته شدن یک تبعه مستشار نظامی ایران در یمن، هشدار یونیسف درباره فاجعه جدید در لبنان و دیدار «عبدالله» و «کرزی» با رهبران طالبان، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ورود شبانه و غیرمنتظره وزیر خارجه ژاپن به ایران
سفارت ژاپن به دنبال اعلام رسانههای این کشور مبنی بر سفر توشیمیتسو موته گی وزیر خارجه ژاپن به ایران، از ورود وی به تهران خبر داد.
شب گذشته، صفحه توئیر سفارت ژاپن در تهران نوشت: موتهگی در جریان سفر خود به کشورهای خاورمیانه وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.
سفارت ژاپن در ادامه افزود که موتهگی امروز با مقامات ایرانی ملاقات و در خصوص روابط دوجانبه، مسائل خاورمیانه و موارد دیگر گفتوگو خواهند کرد.
وی همچنین قرار است با دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و حسین امیرعبداللهیان، نامزد پیشنهادی وزیر برای وزارت امور خارجه که اکنون دستیار ارشد رئیس مجلس شورای اسلامی است، گفت وگو کند.
توشیمیتسو موتهگی، وزیر امور خارجه ژاپن در آستانه سفر به ایران و در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا، روابط تهران و توکیو را دوستانه، دیرینه و تغییرناپذیر نامید.
بمباران سنگین غزه توسط اسرائیل و پاسخ حماس
بامداد امروز یکشنبه، جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی نواحی مختلف نوار غزه را هدف قرار دادند.
به گزارش القدس العربی، منابع فلسطینی اعلام کردند که جنگندههای اسرائیلی بامداد امروز پس از تظاهرات مرزی فلسطینیان طی شب گذشته ـ که برای نخستین بار از زمان توقف راهپیماییهای بازگشت در پایان سال ۲۰۱۹ برگزار و به زخمی شدن بیش از ۴۰ فلسطینی و یک سرباز اسرائیلی منجر شد ـ به نوار غزه حمله کردند.
در این حملات، سه پایگاه متعلق به جناحهای مقاومت فلسطین در مرکز و غرب نوار غزه از جمله پایگاه "عرین" در شمال اردوگاه النصیرات در مرکز، پایگاهی در منطقه نتسریم در جنوب غرب و یک پایگاه در اردوگاه الشاطی در غرب غزه هدف گرفته شد.
همچنین یک زمین کشاورزی در شمال اردوگاه النصیرات در مرکز شهر غزه نیز بمباران شد.
علاوه بر این جنگندههای اسرائیلی ۹ موشک به سمت منطقه مجاور نیروگاه تولید برق در النصیرات واقع در مرکز نوار غزه شلیک کردند.
سخنگوی ارتش اسرائیل مدعی شد که جنگندههای ارتش به چهار انبار سلاح متعلق به حماس در غزه حمله کردند.
وی در توییتی نوشت که این حملات در پاسخ به "اقدامات خشونت آمیزی که در شمال نوار غزه رخ داده و شامل عملیات تیراندازی از داخل غزه بود که منجر به زخمی شدن یک نیروی مرزبان شد.
پاسخ مقاومت
در پی این حملات، منابع محلی در نوار غزه اعلام کردند که پدافند هوایی مقاومت فلسطین به سمت هواپیماهای جنگی اسرائیلی در شمال این باریکه آتش گشود.
به گفته منابع عبری گلوله ضدهوایی مقاومت به ساختمانی در شهرک سدیروت در مجاورت این باریکه اصابت کرده و خساراتی در پی داشته است.
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل هم گزارش داد که یک شهرک نشین در سدیروت مجروح شده است.
شبکه عبری زبان "کان" اعلام کرد که صدای انفجارهای ناشی از حملات جنگندههای اسرائیلی به نوار غزه در شهرکهای نتیفوت و اسدود شنیده شده است.
احتمال درگیری مجدد در غزه
"یواو زیتون" تحلیلگر نظامی روزنامه یدیعوت آحارونوت تاکید کرده که پس از گذشت سه ماه از جنگ یازده روزه، احتمالا در آستانه درگیری مجدد با غزه قرار داریم.
در این راستا، خبرنگار روزنامه هاآرتص اعلام کرد که مصر و سازمان ملل برای توقف درگیری در غزه مداخله کرده و در تلاش برای جلوگیری از کشیده شدن اوضاع به سمت جنگی دیگر هستند.
در همین راستا، شبکه الحره از توقف بمباران رژیم صهیونیستی و درگیری بین دو طرف پس از میانجیگری فوری مصرو سازمان ملل خبر داد.
آماده باش ارتش اسرائیل
شنبه شب ارتش اسرائیل از تقویت نیروهای خود در مرز نوار غزه خبر داد.
ارتش در بیانیهای اعلام کرد: "بر اساس ارزیابی وضعیت امنیتی، تصمیم گرفته که یگان غزه را با نیروهای اضافی تقویت کند."
همزمان روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت گزارش داد، ارتش اسرائیل با پیش بینی شلیک موشک توسط گروههای فلسطینی در غزه، وضعیت آمادگی را در گنبد آهنین افزایش داد.
حملات اسرائیل پس از آن صورت گرفت که یک نظامی این رژیم به ضرب گلوله یک شهروند فلسطینی به شدت زخمی شد. این نظامی صهیونیست در جریان فعالیتهای فلسطینیان در سالروز به آتش کشیدن مسجدالأقصی توسط اسرائیل هدف قرار گرفته شد.
در پی درگیریهای شب گذشته، وزارت بهداشت غزه در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که از میان ۴۰ مجروح فلسطینی ، ۲۲ تن کودک هستند، در حالی که وضعیت دو تن وخیم توصیف شده است ، یکی از آنها یک پسر ۱۳ ساله با گلوله به سر است.
منابع فلسطینی اعلام کردند که ارتش اسرائیل از گلولههای زنده استفاده و گاز اشک آور به سمت تظاهرکنندگان در نزدیکی حصار امنیتی در شرق غزه شلیک کرد.
واکنش خطیبزاده به ادعای کشته شدن یک تبعه مستشار نظامی ایران در یمن
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهارات یک عضو دولت مستعفی هادی مبنی بر کشته شدن یک تبعه ایرانی در یمن را از اساس کذب خواند و اظهار داشت: هیچ مستشار نظامی ایرانی در یمن حضور ندارد که در بمباران متجاوزان به یمن کشته شده باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه افزود: اینگونه اظهارات بی پایه، واقعیت صحنه یمن را نسبت به حملات ناجوانمردانه ائتلاف خودخوانده علیه مردم مظلوم یمن و پایمردی آنان در رویارویی با تجاوز تغییر نمیدهد.
خطیبزاده در پایان اضافه کرد: با کمال تاسف شاهدیم افرادی که خود را یمنی میدانند، متجاوزان را به ظلم ناشی از محاصره و جنگ علیه مردم کشور خود تشویق و همراهی میکنند.
لازم به ذکر است «معمر الاریانی»، عضو دولت مستعفی هادی مدعی شده است که در حمله هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به استان مأرب، یک مستشار نظامی ایرانی و ۹ تن دیگه کشته شدهاند.
جمهوری اسلامی ایران که بعد از تهاجم نظامی ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی به یمن در فروردین ماه ۱۳۹۴، پیشنهادی چهار مادهای را ارائه کرد، در این سالها از تلاش برای حل و فصل سیاسی این بحران دست نکشید. ایران همواره در این مدت از کشورهای جنگ طلب خواسته که به جنگ و محاصره یمن پایان داده و راه حل مسالمت آمیز را مدنظر قرار بدهند.
هشدار یونیسف درباره فاجعه جدید در لبنان
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز شنبه در بیانیهای درباره کمبود شدید آب طی روزهای آینده در لبنان و شدیدتر شدن بحران این کشور هشدار داد.
در این بیانیه آمده است که در صورت عدم اتخاذ اقدامات فوری، بیش از چهار میلیون تن در سراسر لبنان که بیشتر آنها از کودکان و خانوادههای آسیبپذیر هستند، در معرض خطر کمبود شدید آب یا قطعی کامل آب شُرب قرار دارند.
طبق گزارش شبکه اسکای نیوز، در این بیانیه آمده است که یونیسف در ماه گذشته نیز هشدار داده بود که بیش از ۷۱ درصد ساکنان لبنان ممکن است در تابستان جاری از دسترسی به آب محروم باشند و این وضعیت ادامه داشته و در حال حاضر نیز ارائه خدمات ضروری از جمله آبرسانی، شبکه فاضلاب، انرژی و بهداشت عمومی با فشار زیادی مواجه است.
در بیانیه یونیسف همچنین آمده است که مراکز حیاتی همانند بیمارستانها و مراکز بهداشتی به دلیل کمبود برق برای تأمین آب شُرب مورد نیاز با مشکل جدی مواجه هستند.
یونیسف هشدار داد، چنانچه چهار میلیون نفر مجبور شوند برای تأمین آب مایحتاج خود به منابع نامطمئن متوسل شوند، در آن صورت بهداشت و نظافت عمومی در معرض خطر قرار میگیرد و چه بسا بیماریهایی که از طریق آب منتقل میشوند و حتی شمار ابتلا به کرونا افزایش مییابد.
در این بیانیه آمده است که تنها راه مقابله با بحران آب در لبنان، تأمین انرژی لازم برای استمرار ارائه خدمات آبرسانی است.
دیدار «عبدالله» و «کرزی» با رهبران طالبان
«عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی و «حامد کرزی» رئیس جمهور پیشین افغانستان با رهبران سیاسی طالبان در کابل دیدار کردند تا وضعیت موجود را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
عبدالله درباره این دیدار در فیسبوک خود نوشت: در این دیدار با شهاب الدین دلاور، عبدالسلام حنفی، خیرالله خیرخواه و عبدالرحمان فیدا حضور داشتند.
به گفته عبدالله، برخی رهبران قبایل و دیگر شخصیتهای سیاسی نیز در این نشست حضور داشتند و در مورد وضعیت کنونی افغانستان در این دیدار بحث و تبادل نظر شد.
وی گفت، مسائلی از قبیل «امنیت مردم، فرایند سیاسی فراگیر، موضوع پرچم و توجه به ارزشهای ملی» مورد بررسی قرار گرفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.