به گزارش تابناک، به نقل از سایت روزنامه العربی الجدید، طالبان بعد از سیطره بر افغانستان رویکردهای خود را برای مرحله آتی اعلام میکند و همه میخواهند بدانند مهمترین شخصیتهای طالبان که افغانستان را اداره خواهند کرد چه کسانی هستند.
طالبان بعد از سیطره بر افغانستان رویکردهای خود را برای مرحله آتی اعلام میکند و همه میخواهند بدانند مهمترین شخصیتهای طالبان که افغانستان را اداره خواهند کرد چه کسانی هستند و آیا اینها نقش رسمی در اداره کشور طی این مرحله دارند یا خیر.
طی روزهای گذشته تعدادی از رهبران طالبان شناخته شدند که از جمله مهمترین آنها در زمینه نظامی و امنیتی ملا عبدالقیوم ذاکر است که از جمله اولین کسانی بود که وارد کابل شد و از کاخ ریاست جمهوری اداره امور امنیتی و نظامی را برعهده گرفته است. اما سرنوشت دیگر رهبران مهم طالبان نامشخص است.
۱.ملاذاکر
حسین سعید، از شخصیتهای آکادمیک نزدیک به طالبان اعلام کرد که ملاذاکر از موسسان طالبان و نزدیکان ملاعمر، موسس طالبان و از قویترین شخصیتهای آن است. وی ملاذاکر را به منزله وزیر دفاع دانست که نفوذ زیادی در محافل طالبان و قبایل جنوب دارد و تمام امور امنیتی را اداره میکند. رهبران دیگری مثل عبدالرحمان منصور، حاکم طالبان در کابل، برادر سیف الاسلام منصور، از مهمترین رهبران طالبان و پسر نصرالله منصور، فرمانده جهادی علیه شوروی است که از قبیله پشتونها هستند.
۲.مولوی غالب
از رهبران غیرمشهور طالبان است اما نقش مهمی دارد و مسئولیت عملیات کابل قبل از سیطره طالبان بر آن را برعهده داشت او در حال حاضر ریاست پلیس طالبان را برعهده دارد و مسئول امنیت کابل است. مولوی فتح الله نیز در کنار او به عنوان رئیس سازمان اطلاعات نظامی فعالیت میکند.
۳.عبدالحق اخوند
وی از مسئولان طالبان است که بعد از سیطره بر کابل امور را اداره میکنند هرچند که خیلی معروف نیستند. او مسئول کمیته بهداشت طالبان است و درحال حاضر به وحید مجروح، وزیر بهداشت دولت اشرف غنی کمک میکند. طالبان از مجروح خواسته بودند به فعالیتش ادامه بدهد.
۴.ملا سخاءالله
وی امور آموزشی و تربیت را اداره میکند و در حال حاضر فعالیتش به درخواست از دانشگاههای دولتی و خصوصی و مدارس دولتی و خصوصی برای عدم توقف فعالیشان محدود میشود.
۵.ذبیح الله مجاهد
وی سخنگوی طالبان و از رهبران مشهور این گروه است که در حال حاضر در کابل است. او با نقشش در دفاع از تصمیمات سیاسی و نظامی طالبان شناخته شده است اما اخیرا برای اولین بار در مقابل رسانهها ظاهر شد.
۶.امیر خان متقی
از نظر سیاسی پروندههای طالبان با رسیدن امیر خان متقی، عضو دفتر سیاسی طالبان به کابل آغاز شد. او با حامد کرزای، رئیس جمهور سابق افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی ملی و قلب الدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی درباره پرونده دولت انتقالی و موضع طالبان گفتوگو کرد. یک منبع در طالبان اعلام کرد که او احتمالا پست وزارت رسانه و برهنگ را برعهده بگیرد.
۷.عبدالغنی برادر
وی رئیس دفتر سیاسی طالبان و از موسسان طالبان است.
۸.هیبه الله اخوند
وی مه ۲۰۱۶ به عنوان رهبر طالبان در جریان انتقال سریع قدرت بعد از چند روز از مرگ اختر محمد منصور در حمله پهپادی آمریکا در پاکستان تعیین شد.
۹.سراج الدین حقانی
وی پسر جلال الدین حقانی، از مشهورترین رهبران جهاد علیه شوروی و مردم دوم طالبان و رهبر شبکه قدرتمند حقانی است. واشنگتن شبکه حقانی را که پدر وی آن را تأسیس کرده تروریستی و از خطرناکترین گروههایی میداند که با نیروهای آمریکایی و ناتو در دو دهه گذشته در افغانستان جنگیده اند.
۱۰.ملایعقوب
وی پسر ملا محمد عمر و رئیس کمیته نظامی است که نفوذ زیادی در طالبان دارد. وی رویکردهای استراتژیک جنگ علیه دولت افغانستان را تعیین میکرد. همچنان نقشی که وی در داخل طالبان بازی میکند مبهم است. برخی معتقدند که تعیین او در سال ۲۰۲۰ به عنوان رئیس کمیته نظامی صرفا یک اقدام نمادین بود.