کیوسک بین الملل تابناک: برگزاری رزمایش دریایی میان ایران، روسیه و چین، قرارداد جدید روسیه برای تحویل اس-۴۰۰ به ترکیه، گزارش رسانه آمریکایی از تلاش اسرائیل برای متوقف کردن مذاکرات هسته ای، نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی با موضوع افغانستان و دیدارهای ضد چینی معاون بایدن با مقامات سنگاپور، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
برگزاری رزمایش دریایی میان ایران، روسیه و چین
سفیر روسیه در تهران از برگزاری رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در بازه زمانی بین اواخر ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ در آبهای خلیج فارس خبر داد.
" لوان جاگاریان" در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: در اواخر سال جاری میلادی یا آغاز سال آینده میلادی، این رزمایش مشترک دریایی در خلیج فارس برگزار خواهد شد. کشتی های جنگی روسیه، ایران و چین در این رزمایش حضور خواهند داشت. هدف اصلی این رزمایش، تمرین اقدامات برای تضمین امنیت دریانوردی بین المللی و مقابله با راهزنیهای دریایی است.
خبرگزاری اسپوتنیک همچنین به نقل از سفیر روسیه در تهران گزارش داد که روسیه از درخواست ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای حمایت می کند.
لوان جاگاریان گفت: مسکو از درخواست تهران برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای حمایت می کند.
وی افزود: مسکو و تهران مواضع نزدیک و مشابهی در برخی مسائل بین المللی و منطقه ای دارند. با توجه به اجلاس سازمان همکاری شانگهای ـ که قرار است در ماه سپتامبر سال جاری در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شود ـ می خواهم تاکید کنم که روسیه از درخواست ایران برای عضویت کامل در این سازمان حمایت می کند.
سفیر روسیه در تهران همچنین خاطرنشان کرد که روسیه و ایران در خصوص تسلیحات مذاکره می کنند. پس از لغو تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران، تهران و مسکو مذاکراتی در خصوص طیف وسیعی از تسلیحات انجام می دهند.
سفیر روسیه در ایران افزود: همکاری های نظامی-فنی با ایران دارای سابقه طولانی است و با قدمتی بیش از ۵۰ سال است. این همکاری با رعایت دقیق تعهدات بین المللی روسیه در زمینه تجارت سلاح و متقابل سودمند در حال افزایش است.
وی گفت: با لغو محدودیت تحریمی، طرف روسی در حال مذاکره سازنده با شرکای ایرانی در خصوص طیف وسیعی از تسلیحات است.
قرارداد جدید روسیه برای تحویل اس-۴۰۰ به ترکیه
مدیر عامل یک شرکت تسلیحاتی روسیه روز دوشنبه گفت که قرارداد جدیدی با ترکیه در زمینه تحویل سامانه موشکی میان برد و بلند برد هوایی «اس-۴۰۰ » ساخت روسیه به زودی امضا میشود.
به گزارش خبرگزاری «تاس» «آلکساندر میخایف» مدیرعامل شرکت تسلیحاتی «روسوبرون» گفت: «رایزنیها ادامه دارد و در آخرین مرحله است. ما به زودی رسمی شدن قرارداد با شرکای خود را آغاز خواهیم کرد.»
وی گفت: موفقیتهای خاصی در نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی ۲۰۲۱ «آیدف» که در ماه اوت در ترکیه برگزار شد، به دست آمد.
مسکو و آنکارا سال ۲۰۱۷ قراردادی مبنی بر تحویل سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ به ترکیه امضا کردند و بدین ترتیب، این کشور، اولین عضو ناتو بود که این سامانه موشکی پدافند هوایی را از روسیه خریداری کرد. تصمیم آنکارا برای خرید سامانه ساخت روسیه خشم آمریکا و ناتو را برانگیخت. واشنگتن تاکنون از تلاشهای خود برای ترغیب ترکیه در عدم خرید سامانه دفاع هوایی روسیه دست نکشیده است.
سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ جدیدترین سامانه موشکی زمین به هوا با برد بلند و متوسط است که در سال ۲۰۰۷ به بهره برداری رسید. این سامانه موشکی برای نابودی هواپیماها، کروز و بالستیک طراحی شده است. اس- ۴۰۰ میتواند در فاصله ۴۰۰ کیلومتری و ارتفاعی تا ۳۰ کیلومتری با اهداف مختلف درگیر شود.
دستیابی ترکیه به این سامانه ساخت روسیه، یاعث ایجاد گسست جدی در روابط با واشنگتن شد. آمریکا مدعی است که این سامانه دفاع موشکی زمین به هوا با فناوری ناتو ناسازگار و تهدیدی برای این ائتلاف است. ایالات متحده نیز در مقابل از حضور ترکیه در برنامه ساخت جنگنده اف-۳۵ واکنش نشان داد و علاوه بر این، تحریمهایی را بر برخی شرکتهای ترکیه اعمال کرد. حضور نظامیان آمریکایی در پایگاه نظامی «اینجرلیک» و همکاریهای دفاعی دو کشور در ناتو روابط نظامی و سیاسی میان واشنگتن و آنکارا را پیچیدهتر کرده است.
«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه چندی قبل گفت که یافتن راه حلی برای استقرار سامانههای موشکی اس-۴۰۰ ساخت روسیه در ترکیه همیشه امکان پذیر است و آنکارا آماده رفع نگرانیهای موجود در این زمینه است.
وزیر دفاع ترکیه افزود: «محافظت از کشورمان و ۸۴ میلیون شهروند برابر هرگونه تهدید هوایی، هدف اصلی ترکیه در دستیابی به این سامانهها بود.»
گزارش رسانه آمریکایی از تلاش اسرائیل برای متوقف کردن مذاکرات هسته ای
وبگاه «بلومبرگ» امروز (دوشنبه) در گزارشی به قلم «پائول والاس» خبر داد «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سفری که به واشنگتن دارد تلاش میکند تا «جو بایدن» را از احیای توافق هستهای ایران منصرف کند.
در حالی که مقامهای آمریکایی مشغول بررسی گزینههای پیش روی خود برای احیای برجام بعد از نتیجهبخش نبودن مذاکرات چند ماهه با ایران هستند، بنت و تیم صهیونیستهای همراه او سعی دارند با فشار بر مقامهای دولت بایدن، واشنگتن را به توقف مذاکرات هستهای با ایران مجاب کنند.
بنت نیز روز گذشته (یکشنبه) در صفحه توئیتر خود مدعی شده بود: «برنامهای منظم به دولت آمریکا ارائه میکنیم که طی دو ماه گذشته تدوین کردهایم. این برنامه، فعالیتهای اتمی ایران و ستیزهجوییهای منطقهای این کشور را محدود میکند».
مذاکرات وین درباره برجام از فروردینماه سال ۱۴۰۰ با هدف بازگرداندن آمریکا به توافق هستهای برجام و مجاب کردن ایران به متوقف کردن اقداماتش در جهت کاستن از تعهدات برجامی خود آغاز شد. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده با توجه به خروج آمریکا از برجام با نمایندگان این کشور گفتوگو نمیکند. آمریکاییها از طریق سایر طرفهای حاضر در مذاکرات، از مواضع ایران مطلع میشوند.
به نوشته بلومبرگ، وی قرار است در فاصله کوتاهی بعد از بازگشت از آمریکا، با «آنگلا مرکل» صدراعظم و «عبدالفتاح السیسی» دیداری داشته باشد که یکی از محورهای گفتوگو، ایران و نتایج رایزنیها با مقامهای آمریکایی خواهد بود.
ششمین دور این مذاکرات، از روز ۲۲ خردادماه آغاز شد و تا روز یکشنبه ۳۰ خردادماه ادامه داشت. «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین در آن زمان گفت ملاک ایران رسیدن به یک توافق خوب است. او درباره روند مذاکرات گفت: «به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی مسیر باقیمانده ساده نخواهد بود.»
نخستوزیر رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه نیز ضمن بیان اینکه ایران موضوع اصلی دیدار وی با رئیسجمهور آمریکاست، گفت ایران اکنون به پیشرفتهترین حالت خود در غنیسازی اورانیوم رسیده است.
نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی با موضوع افغانستان
امروز روسای جمهور کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در چارچوب یک اجلاس آنلاین گرد هم میآیند.
امروز نشست شورای سران کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی تحت ریاست «امامعلی رحمان» رئیس جمهور این کشور برگزار میشود.
در جریان این نشست بررسی وضعیت در افغانستان و تاثیر آن به امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برنامه ریزی شده است.
رئیس جمهور روسیه در اجلاسی با اعضای حزب «روسیه واحد» برخی موضوعات دستور کار نشست امروز سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را اعلام کرد که پیشنهاد غرب برای استقرار موقت پناهجویان افغانستانی در کشورهای آسیای مرکزی تا دریافت ویزای ایالات متحده و اروپا از آن جمله است.
وی استقرار پناهجویان افغان بدون روادید در کشورهای آسیای مرکزی و امتناع آنها از ورود به آمریکا را ناعادلانه خواند و گفت که در این مورد در نشست سران امنیت جمعی تصمیم گیری خواهد شد.
پوتین همچنین خاطرنشان کرد که وضعیت در افغانستان ارتباط مستقیم با امنیت در فدراسیون روسیه دارد. ما نمیخواهیم که شبه نظامیان در لباس پناهجویان افغان در کشورهای ما حضور یابد.
دیدارهای ضد چینی معاون بایدن با مقامات سنگاپور
«کامالا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا که به سنگاپور سفر کرده، بامداد امروز (دوشنبه به وقت تهران) با مقامات این کشور دیدار و رایزنی کرد.
محور گفتوگوهای هریس با سران ارشد سنگاپور در اولین روز سفر کاری به جنوب شرق آسیا، مقابله با تهدیدات سایبری، کمبود منابع در مقابله با همهگیری «کووید۱۹» و دیگر حوزههای همکاری واشنگتن با این کشور اعلام شده است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وی در جریان این سفر که با هدف مقابله با نفوذ اقتصادی و سیاسی روزافزون چین در منطقه شرق آسیا انجام شده، امروز با «لی هسین لونگ» نخستوزیر و «هالیما یاکوب» رئیسجمهور سنگاپور دیدار کرد.
بر این اساس، جزئیات دیدارهای معاون رئیسجمهور آمریکا با مسئولان ارشد سنگاپور توسط مقامهای آمریکایی به رسانهها اعلام شده و قرار است هریس تا ساعاتی دیگر با نخستوزیر این کشور نشست خبری داشته باشد.
در ادامه برنامههای هریس در سنگاپور، بازدید از پایگاه نظامی آمریکا در این کشور موسوم به «پایگاه دریایی چانگ» و دیدار با خدمه شناور رزمی «یو.اس.اس تولسا» نیز نوشته شده است.
یک مقام آمریکایی در اینباره به «رویترز» گفت: «واشنگتن و سنگاپور به مقابله با چالشهای امنیتی مشترک در منطقه متعهد هستند اما آمریکا از کشورها نمیخواهد که بین واشنگتن و چین، یکی را انتخاب کنند.»
وی که خواست نامش فاش نشود، درباره همکاری واشنگتن با سنگاپور برای مقابله با چین در شرق آسیا توضیح داد: «ما در تلاش هستیم این شراکتها را بهمنظور دلایل مثبت که در خدمت منافع مشترک ما هستند، توسعه دهیم... ما همچنین گفتهایم، همزمان با اینکه مدافع آزادی ناوبری در دریای جنوبی چین هستیم، به دنبال تقابل و درگیری نیز نیستیم.»
مقصد بعدی معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر به شرق آسیا، ویتنام خواهد بود و این در حالی است که نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، موجب نگرانی متحدان واشنگتن درخصوص پایبندی به تعهداتش شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.