وزیر علوم:

در دیپلماسی علمی از کشورهای همسایه غافل نشویم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در این دوره حمایت ویژه ای از دیپلماسی علمی خواهیم داشت و در بودجه سال آینده تلاش می شود ردیف ویژه ای برای تحقق مرجعیت علمی و دیپلماسی قرار گیرد.
کد خبر: ۱۰۷۳۰۲۹
|
۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰ 30 August 2021
|
4942 بازدید
|
۳

 

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دکتر محمدعلی زلفی‌گل که روز دوشنبه به صورت مجازی در مراسم گشایش پنجاه و دومین کنفرانس ریاضی ایران به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان صحبت می کرد افزود: وقتی از مجله ای بین‌المللی حمایت کنیم و آن مجله تحت نمایه پایگاه های معتبر بین المللی قرار گیرد دانشمندان کشورهای دیگر هم در این مجلات ما حضور خواهند یافت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: اگر توان و درایت حمایت ویژه از انجمن های علمی کشور را داشته باشیم می توانیم مجلات علمی خود را تحت نمایه های بین المللی در بیاوریم و شرایطی را ایجاد کنیم تا آنها در زمین ما بازی کنند.

وی در ادامه با اشاره به توانمندی ها و دیپلماسی موفق دانشمندان ریاضی ایران در عرصه جهانی افزود: با این دیپلماسی علمی که در بین دانشمندان رشته ریاضی و سایر کشورها وجود دارد خوشبختانه تحققق این هدف دست یافتنی است و انجمن و دانشمندان ریاضی ما می توانند الگو برای سایر رشته ها باشند.

وزیر علوم گفت: تلاش خواهیم کرد در آیین‌نامه ها ارتقا، ترفیع و نظام سنجشی و انگیزشی امتیازات ویژه ای را برای کسانی که در زمینه دیپلماسی علمی فعالیت می کنند قائل شویم و شرایطی را ایجاد خواهیم کرد تا حداقل هر عضو هیات علمی با یک گروه تحقیقاتی بین المللی مشارکت علمی داشته باشد.

زلفی‌گل در ادامه از بزرگان عرصه دانش ریاضی کشور درخواست کرد که دانشجویان را تشویق کنند تا در مشارکت بین المللی نقش آفرینی داشته باشند و افزود: برای تحقق بیشتر دیپلماسی علمی، در دانشگاه ها باید آیین نامه هایی تدوین شود تا این مهم به تعاملات علمی و بین المللی سرعت ببخشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: معتقدم علم زمانی اثربخش خواهد بود و ارزش پیدا می کند که به دانش بشری تبدیل شود و تعاملات دهنده و گیرنده داشته باشد.

وی با بیان اینکه مشکلی که در دیپلماسی علمی فعلی کشور وجود دارد این است که نظام سنجشی و انگیزشی ما دانشمندان را بیشتر با کشورهای پیشرفته ترغیب می کند تاکید کرد: اما ما نباید در قبال کشورهای همسایه نیز بی تفاوت باشیم و باید با کشورهای همسایه که بیش از ۶۳۰ میلیون جمعیت دارند، تعامل علمی دهنده و گیرنده داشته باشیم و در سیاست گذاری ها برنامه های این مهم دیده خواهد شد.

زلفی‌گل تصریح کرد: تعامل علمی با کشورهای همسایه به این دلیل مهم است که تعاملات دانشی و کالایی سبب می شود جنگ، درگیری و ناملایمات بین این کشورها صورت نگیرد و منافع آنها به هم گره بخورد؛ در دیپلماسی علمی کشورهای همسایه را به خاطر امنیت و پیشرفت خودمان دریابیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه خوشبختانه رشته ریاضی در رتبه بندی سایماگو (گروهی پژوهشی در دانشگاه گرانادا در اسپانیا) رتبه عالی دارد افزود: ایران در ریاضی کاربردی در سایماگو رتبه ۱۶ و در محاسبات ریاضی رتبه ۱۲ را دارد.

وی خاطرنشان کرد: سال آینده سال علوم پایه است و انتظارم از انجمن علوم ریاضی این است که در سال آینده سرآمد باشد؛ ما هم در وزارت علوم در حد مقدورات حمایت های ویژه ای خواهیم داشت.

زلفی گل گفت: نکته جالبی در دیپلماسی علمی دانشمندان، دانش پژوهان و دانشجویان علم ریاضی قابل رویت است که دیپلماسی علمی آنان کاملا منطقی، جامع الاطراف و متوازن است.

به گفته وی براساس آمار پایگاه استنادی علوم جهان تاکنون در رشته ریاضی ۶۳ هزار و ۷۷۶ سند علمی منتشر شده؛ آثار علمی منتشر شده از این تعداد دانشمند باورنکردی است.

وی با بیان اینکه بسیاری از مقالات در رشته ریاضی در مجلات باکیفیت منتشر شده است تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه های کشور با تعداد سندهایی که در ابعاد بین المللی در این رشته منتشر کرده‌اند باعث افتخار هستند که در صدر آنها دانشگاه امیرکبیر با ۴ هزار و ۷۷۱ سند علمی و بعد دانشگاه آزاد، دانشگاه شریف و علم و صنعت قرار دارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه زحمت دانشمندان ریاضی باید سرلوحه برای دیگر رشته ها قرار گیرد و نکته مهم آنها دیپلماسی علمی است گفت: باور نکردنی است که در حوزه اسناد علمی منتشر شده در رشته ریاضی با انواع و اقسام کشورهای جهان مشارکت علمی شایسته ای و حدود ۲ هزار مقاله علمی مشترک با کاندا،چین و انگلستان داشته ایم.

زلفی گل افزود: در رشته ریاضی هم به صورت دهنده و گیرنده در کشورهای همسایه ارتباطات و دیپلماسی علمی خوبی وجود دارد.

وزیر علوم در ادامه به مشکل توزیع نامتوازن استعدادها در کشور اشاره کرد و گفت: تمایل دانشجویان و داوطلبان برای ورود به رشته های علوم پایه کاهش یافته و این می تواند در آینده بسیار زیان بار باشد.

وی تاکید کرد: در برنامه ای که به مجلس شورای اسلامی ارائه شد این مهم را گنجاندیم و در مراجع ذیصلاح نیز پیگیری می شود زیرا تقویت علوم پایه و علوم انسانی نیاز به برنامه فرابخشی دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
وقتی می خواهیم یک اشتباه را توجیه کنیم شروع به کلمه سازی می کنیم طرف آداب دیپلماتیک را بلد نیست یا نمی خواهد رعایت کند صحبت از دیپلماسی علمی به میان می آوریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
آقای دکتر زلفی گل با داشتن کلی سفیر علمی مگر نیاز به دیپلماسی علمی هم دیگر هست. باتوجه به اینکه حقوق اعضاء هیأت علمی یک شانزدهم اکثر کشورها و حتی یک پنجم کشورهای ضعیف و فقیر هست مشاالله همه‌ی ایشان دارند سفیر علمی می‌شوند دیگر خیلی نیاز به دیپلماسی علمی نیست. البته در ایران وضعیت حقوق تمام اقشار نامناسب است ولی برای اعضا هیأت علمی این مسئله متأسفانه منجبر به مهاجرت گسترده و عدم جذب و بازگشت نیروهای علمی است که یعنی نابودی علمی دانشگاه‌ها. آن هم نه در دراز مدت بلکه در یک بازه‌ی دو سه ساله.
fatemeh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
امیدوارم موفق باشید.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟