حذف ربا نیازمند مدل سازی اقتصادی است

نماینده شیراز و زرقان در مجلس و استاد اقتصاد دانشگاه معتقد است که برای حذف ربا از اقتصاد کشور، نیاز به مدل سازی در عرصه های مختلف اقتصادی داریم.
کد خبر: ۱۰۷۳۵۸۷
|
۱۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۵ 02 September 2021
|
5164 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، جعفر قادری شامگاه چهارشنبه ۱۰ شهریور در سلسله نشست های گفتمان سازی بانک داری اسلامی(نه به ربا) در بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری با بیان اینکه حذف ربا از جامعه باید همراه با مدل سازی اقتصادی باشد، افزود: با انجام این مدل سازی ها در انجام پروژه های مختلف، باید برای حذف ربا برنامه ریزی کنیم.

او مدل سازی اقتصادی برای حذف ربا را وظیفه حوزه و دانشگاه و کارشناسان تخصصی دانست و گفت: مدل سازی کار نمایندگان مجلس نیست بلکه این مدل ها باید در نشست های تخصصی تهیه شده و به مجلس بیاید تا به تصویب قانونی برسد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: ما اگر امروز در مباحث اقتصادی عقب هستیم به دلیل عدم مدل سازی است لذا در چهارچوب اقتصاد اسلامی باید مدل ها را تعریف کنیم.

قادری با اشاره به مخاطرات بانک ربوی نیز خاطرنشان کرد: شرایط تورمی کشور به گونه ای است که حتی سپرده گذاران نیز در نهایت ضرر می کنند و کل فعالیت ها را به تعطیلی می کشاند و حتی دولت نیز با نرخ تورم خود را اداره می کند.

این نماینده مجلس همچنین گفت: امروز غربی ها در بحث بانک، قواعد اسلامی را در حذف ربا کاملا اجرا می کنند چراکه آنجا نرخ بهره صفر است و پروژه های اقتصادی خود را نیز به صورت برد برد با بخش خصوصی تعریف می کنند.

او در عین حال اظهار داشت: اگر مدل سازی را تعریف نکنیم، حتی اگر نرخ بهره صفر شود، مردم پول هایشان به سمت خرید خانه، سکه و ... می برند اما با مدل سازی اقتصادی سرمایه ها به سمت پروژه های عام المنفعه سوق پیدا می کند.

قادری با بیان اینکه حوزه های اقتصادی با یکدیگر مرتبط است و نمی توان جزیزه ای در مورد آن تصمیم گرفت، افزود: برای حذف ربا از بانک و دیگر عرصه ها، باید اقتصاد کشور را کامل دیدتا به یک تصمیم کارشناسی رسید.

نماینده شیراز و زرقان در مجلس افزود: امروز بانک تسهیلات بالای ۲۵درصد می دهد به طوری که سپرده گذار نیز ضرر می کند و تنها کسانی که تسهیلات می گیرند، سود می برند چراکه نرخ تورم ۴۰درصد است.

جعفر قادری خاطرنشان کرد: همه این مسائل را باید در کنار هم دید تا یک مدل اقتصاد اسلامی تعریف کنیم و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، ربا نیز در جامعه ریشه کن نخواهد شد.

ربا نه عقلی است نه عرفی نه شرعی!

یک فعال اقتصادی نیز با بیان اینکه هیچ گونه استدلالی برای ترویج ربا در بانک داری وجود ندارد به عواقب نافرجام ترویج ربا در جامعه اشاره و اضافه کرد: امروز بانک های ما در حالی اسیر ربا هستند که این امر نه عقلی است نه عرفی نه شرعی.

انوری‌نژاد با بیان اینکه ربا کاری کرده که مردم را مجبور به کار خلاف کرده است، افزود: امروز ربا از طریق وام های بانکی به تمام خانه ها راه یافته است و از عواقب آن باید ترسید چراکه بهره و ربای بانکی در هر جامعه ای باشد، آن جامعه محکوم به سقوط است.

این فعال اقتصادی تولید با پول ربا را غیرممکن دانست و گفت: کشوری که می خواهد با پول ربا وارد عرصه رقابت شود هنوز وارد نشده، به کشورهای دیگر که بهره بانکی آنها صفر درصد است، باخته است.

انوری نژاد اضافه کرد: واقعا یک نفر باید بگوید که وام بانکی با بهره 30درصد چه نام دارد؟ آیا عقلی است؟ آیا عرفی است و یا شرعی است؟ معلوم است که هیچ کدام از این ها نیست.

این فعال اقتصادی بر حذف فوری ربا از جامعه تاکید کرد و گفت: این مشکل در مملکت ما باید آنی و فوری حل شود یعنی مسوولان ارشد کشور به یکباره اعلام کنند که سود و بهره بانکی صفر است و گرنه با طرح دادن و اقدام عملی نکردن، برداشتن ربا امکان ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
پارادوکس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
جم کنید. بعد 42 سال هنوز دارید مدل ارئه میکنید؟
مگه عمر یه نفر چه قدر که با سعی و خطای شماها هنوز که هنوز بعد از نزدیک به نیم قرن هی از طرح صحبت میکنید.
چرا الکی خودتون مچل میکنید؟ چیزی به نام بانکداری اسلامی وجود نداره.یه چیز انتزاعی و تخیلی که 42 سال به دنبال اونید که ماحصل شده بانکداری ربوی .
یکم از این منیت کاذبتون دست بردارید و از مدلهای جهانی موفق الگو برداری کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
بانکداری اسلامی پارادوکس است.
ناشناس
|
Korea (Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
ربا دو سوته قابل حذفه
دو سوته.. عجب داستانی داریم از دست شماها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟