بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: کشته شدن ۴۵۰ تن از نیروهای طالبان در درگیری با جبهه مقاومت پنجشیر، حمله جنگندههای ترکیه به شمال عراق، سفر رییس پنتاگون به چهار کشور حوزه خلیج فارس، تحریم چهار شخص ایرانی از سوی آمریکا و تاکید آمریکا بر حفظ کانالهای ارتباطی با طالبان، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کشته شدن ۴۵۰ تن از نیروهای طالبان در درگیری با جبهه مقاومت پنجشیر
سخنگوی نیروهای جبهه مقاومت افغانستان به رهبری احمد مسعود جمعه شب اعلام کرد، در درگیری های مقاومت با طالبان ۴۵۰ تن از نیروهای طالبان کشته و ۱۳۰ تن اسیر شدند.
فهیم دشتی در پیام توییتری نوشت: در نتیجه حمله شبانه هشت هزار نیروی طالبان با ۳۵۰ خودروی نظامی پس از چهار ساعت درگیری به عقب رانده شدند.
سخنگوی نیروهای جبهه مقاومت در ادامه نوشت: آنها متحمل تلفات سنگینی شدند، زیرا ۴۵۰ تروریست از بین رفتند و ۱۳۰ نفر دیگر اسیر شدند.
دشتی تاکید کرد که نیروهای مقاومت به ولایت های بدخشان، کاپیسا و بغلان نزدیک می شوند.
به دنبال ادامه دار بودن روند درگیری ها، حامد کرزی رییس جمهوری پیشین افغانستان، روز جمعه طالبان و مقاومت در منطقه پنجشیر را به گفت و گو و مذاکره تشویق کرده است.
کرزی در پیام توییتری نوشت: متأسفانه به رغم تلاش اصلاح طلبان [سیاستمداران افغان] در روزهای اخیر، دشمنی ها و عملیات نظامی در پنجشیر آغاز شد که نگرانی های عمیقی را برانگیخته است و من فکر نمی کنم که پیامدهای آنها به نفع کشور و مردم باشد.
کرزی در ادامه نوشت: من از هر دو طرف می خواهم بپذیرند که جنگ نه تنها راه حل نیست بلکه زخم های رنج دیده افغانستان را تازه تر می کند و بدبختی به همراه دارد.
رییس جمهوری پیشین افغانستان همچنین ابراز امیدواری کرد که طرفین به دشمنی ها پایان دهند و برای رسیدن به صلح و خوشبختی کامل وارد گفتوگوی صریح شوند.
حمله جنگندههای ترکیه به شمال عراق
منابع خبری عراقی بامداد شنبه از حمله دوباره جنگندههای ترکیهای به شمال آن کشور خبر دادند.
به گزارش کانال خبری صابرین نیوز وابسته به نیروهای مقاومت، دو منطقه در نینوای اول در جنوب شرق در شهرستان مخمور هدف قرار گرقته است.
بر اساس این گزارش در حمله نخست اردوگاه خانواده ایزدی ها بمباران شده است. در حمله دوم نیز شهرستان سنجار در غرب شهر موصل و در نزدیکی منطقه بارا هدف قرار گرفته شده است.
صابرین نیوز به شمار کشته و زخمیهای احتمالی این حملات اشارهای نکرده است.
جنگنده های ترکیه ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) نیز مناطق حوالی سیدکان در شمال اربیل را بمباران کردند و بر اساس آنچه اعلام شد، سایت های حزب کارگران کردستان (پ ک ک) هدف قرار گرفت.
ترکیه میگوید، اهداف این حملات نابودی سلاح ها، سایت ها و پناهگاه های حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) است که ضد آنکارا هستند و دلیل آن تامین امنیت مرزهایش با عراق و نیز جلوگیری از نفوذ عناصر مهاجم به داخل کشورش است.
اما در مقابل مسئولان اقلیم کردستان عراق، بعضی حملات را به عنوان غیرنظامیان اعلام می کنند.
سفر رییس پنتاگون به چهار کشور حوزه خلیج فارس
جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: لوید آستین، روز یکشنبه به چهار کشور حوزه خلیج فارس از جمله عربستان، قطر، بحرین و کویت سفر خواهد کرد.
به گزارش سعودی گزت، کربی در کنفرانس مطبوعاتی جمعه شب اعلام کرد که آستین در این سفر با شرکای منطقه ای ملاقات خواهد کرد و از آنها برای همکاری در خروج آمریکایی ها، افغان ها و سایرین از افغانستان از ایالات متحده تشکر می کند.
طبق بیانیه پنتاگون، وزیر دفاع همچنین بر روابط دفاعی قوی آمریکا در منطقه را دوباره تأیید می کند.
براساس این گزارش، آستین همچنین با نیروهای آمریکایی و کارکنان دولت ملاقات می کند تا از آنها به دلیل مهارت و حرفه ای که در تخلیه انجام دادند تشکر کند.
وزارت امور خارجه امریکا نیز اعلام کرد که رییس دستگاه دیپلماسی دولت بایدن، آنتونی بلینکن از ۵ تا ۸ سپتامبر (۱۴-۱۷ شهریور) به دوحه پایتخت قطر و پایگاه هوایی رامشتاین آلمان سفر می کند تا از شرکای ایالا متحده برای انجام کارهای مهم در مورد افغانستان تشکر کند.
طبق بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، بلینکن در این سفر بر مشارکت های آمریکا برای ارتقای صلح، امنیت و عزت انسانی مجدداً تأکید می کند.
بلینکن همچنین قرار است در این سفر با کارکنان وزارت امور خارجه، که با وزارت دفاع و سایر ادارات و آژانس ها برای خروج شهروندان آمریکایی و افغانهای آسیب پذیر همکاری داشته اند، ملاقات کند.
تحریم چهار شخص ایرانی از سوی آمریکا
وزارت خزانهداری آمریکا بر پایه ادعاهای اثباتنشده، چهار فرد ایرانی را به بهانه «تلاش برای ربودن یک فعال ایرانی-آمریکایی» در فهرست تحریمها قرار داد.
خزانهداری آمریکا در بیانیهای مدعی شده، این چهار شخص مأموران وزارت اطلاعات ایران هستند و تلاش کردهاند یک شهروند آمریکا را در خاک ایالات متحده هدف قرار دهند.
«علیرضا شاهواروقی فراهانی»، «محمود خاضعین»، «امید نوری»، «کیا صادقی» چهار فردی هستند که وزارت خزانهداری آمریکا آنها را به بهانه ارتباط با وزارت اطلاعات و امنیت ایران و بر اساس ادعاهای مطرح در بالا در فهرست SDN قرار داده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است: «ایالات متحده آمریکا به پاسخگو کردن دولتهای مستبد که به روشهای سرکوب برونمرزی اعم از هدف قرار دادن مخالفان، روزنامهنگاران یا رهبران مخالفان روی میآورند، ادامه خواهد داد. این اقدامات، نظم بینالمللی قانونمحور را تهدید کرده و امنیت و صلح جمعی را به خطر میاندازند.»
دولت آمریکا گفته در نتیجه این تحریمها تمامی داراییهای این اشخاص در خاک آمریکا بایستی مسدود شده و به دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری معرفی شوند.
علاوه بر این، تمامی اشخاص آمریکایی از انجام هر گونه معامله که به داراییها یا منافع تحت تملک این اشخاص مربوط شود منع میشوند.
خزانهداری آمریکا همچنین تصریح کرده آن دسته از افراد غیرآمریکایی هم که وارد برخی مبادلات معین با این افراد شوند، خودشان را در معرض خطر تحریم از سوی آمریکا قرار میدهند. هر نهاد خارجی که آگاهانه اقدام به تسهیل تراکنشهای این افراد کند نیز مشمول تحریمهای احتمالی واشنگتن خواهد شد.
وزارت دادگستری آمریکا تیرماه سال جاری در بیانیهای مدعی شد، «افبیآی» تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ربودن «یک فعال» را در خاک آمریکا خنثی کرده است. تهران، این ادعای واشنگتن را «مضحک» خواند و آن را در راستای تلاش واشنگتن برای «احیای ناامیدانه مهرههای سوخته و بیارزش شده خود» توصیف کرد.
«محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه وقت ایران با اشاره به دست داشتن عوامل آمریکایی در ترور رئیسجمهور هائیتی و تلاشی مشابه علیه رئیسجمهور ونزوئلا نوشت: «افراد مسلح وابسته به آمریکا برای ترور رهبران در ونزوئلا و هائیتی در خاک آمریکا طرحریزی میکنند، در حالی که دولت آمریکا فعالانه روابط مجرمانه خود را با متهم کردن دیگران به عملیاتِ آدمربایی که به وضوح مضحکانه و کودکانه ساخته شده، مخفی میکند. پیش از متهم کردن دیگران به وضعیت خودتان بپردازید.»
تاکید آمریکا بر حفظ کانالهای ارتباطی با طالبان
شامگاه جمعه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفت، هیات دیپلماتیک آمریکا در دوحه فعالیت خود را آغاز کرده و در ارتباط با شهروندان آمریکایی است که همچنان در افغانستان هستند.
وی که در کنفرانس خبری درباره افغانستان صحبت میکرد، افزود: با افغانستانیهایی که در معرض خطر قرار داشته و همچنین شرکای خارجی ما در افغانستان در ارتباط هستیم. در دوحه با مقامهای قطری دیدار و از آنها برای خدماتی که در روند تخلیه افراد ارائه دادند قدردانی خواهم کرد.
بلینکن اضافه کرد: «هفته آینده کنفرانسی در سطح وزیران درباره افغانستان با حضور بیست کشور برگزار خواهد شد.»
وی گفت: «کانالهای ارتباطی با طالبان را درباره موضوعات مهم نظیر اجازه دادن برای خروج از افغانستان برای کسانی که خواستار آن هستند، حفظ میکنیم.»
وزیر خارجه آمریکا افزود: با شرکای قطری و ترک خود برای کمک به آغاز مجدد فعالیت فرودگاه کابل در سریعترین زمان ممکن همکاری میکنیم. وزارت خزانهداری آمریکا مجوزهایی را برای نهادهای دولتی برای ادامه ارائه کمکهای ضروری به افغانستانیها صادر کرده است.
وزیر خارجه آمریکا گفت: گزارشهای مختلفی را درباره تشکیل دولت افغانستان دریافت کردیم اما تا کنون چیز نهایی در این باره دیده نشده است. از دولت آتی افغانستان انتظار داریم به تعهدات خود در خصوص آزادی سفر عمل کرده و افغانستان به مکانی برای تروریسم تبدیل نشود.
وی ادامه داد: «دائم با شهروندان آمریکایی که همچنان در افغانستان بوده و به دنبال خروج از این کشور هستند، در ارتباط هستیم و اغلب افغانستانیهایی که از این کشور خارج شدند در خطر قرار داشتند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.