بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: گزارش کرملین از گفت وگوی تلفنی رئیسی و پوتین، حمله هوایی به نقطهای در مرز سوریه و عراق، نشست مجازی وزیر خارجه آمریکا با سه کشور عربی و اسرائیل، توئیت غریب آبادی درباره اقدامات امنیتی در تأسیسات هستهای ایران و درخواست روسیه برای بازگشت هرچه سریع تر همه طرفها به اجرای کامل برجام، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
گزارش کرملین از گفت وگوی تلفنی رئیسی و پوتین
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روسیه در گزارشی از گفت وگوی تلفنی آیت الله سید ابراهیم رئیسی و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری ایران و روسیه اعلام کرد، در این تماس تلفنی درباره موضوعات مقابله با کرونا و برجام گفت وگو شد.
به گزارش مسکو، در این گزارش سخنگوی کاخ کرملین آمده است: با توجه به شرکت رئیس جمهوری اسلامی ایران به عنوان ناظر در اجلاس سازمان همکاری شانگهای که در ۱۷ سپتامبر (جمعه ۲۶شهریور)در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار می شود، موضوعاتی در چارچوب این سازمان نیز مورد بحث قرار گرفت.
بنا بر این گزارش، در این گفت و گوی تلفنی، دو طرف تمایل خود را برای تقویت روابط در زمینه های مختلف مورد تأکید قرار دادند و به طور خاص، توسعه روابط تجاری و اقتصادی و همکاری مستحکم در مبارزه با کرونا مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی دولت، رییس جمهوری اسلامی ایران در این تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» گفت: توسعه و تعمیق همکاریهای دو کشور را در همه ابعاد دنبال میکنیم.
آیت الله رئیسی همچنین با تاکید بر ضرورت تداوم همکاریهای دو کشور در زمینه مقابله با کرونا از جمله در زمینه تولید واکسن مشترک، اظهار کرد: این همکاریها باید تا ریشه کن شدن کامل این بیماری عالمگیر با قوت ادامه یابد.
سخنگوی کرملین پیشتر گفته بود، دیدارهای دو جانبه ای که پوتین از جمله با رئیس جمهوری ایران قرار بود در تاجیکستان انجام دهد، به فرصت های بعدی موکول شد.
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، روز سه شنبه در گزارشی اعلام کرد: ولادیمیر پوتین به خاطر شناسایی موارد بیماری کووید-۱۹ در میان اطرافیانش باید اصول قرنطینه کرونایی را رعایت کند.
در گزارش کرملین آمده بود: پوتین امروز در جریان گفت و گوی تلفنی با امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان، این موضوع را به وی اعلام کرد.
با توجه به این مساله، پوتین در نشست شورای سران پیمان امنیت دسته جمعی ـ که این هفته در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار می شود ـ و نشست شورای سران سازمان همکاری شانگهای و نشست مشترک سران کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری شانگهای، مجازی شرکت می کند.
حمله هوایی به نقطه ای در مرز سوریه و عراق
رسانه ها از حمله هوایی به یک منطقه مرزی بین سوریه و عراق خبر دادند.
شبکه خبری المیادین، بامداد چهارشنبه از بغداد گزارش داد که به نقطه ای در نوار مرزی عراق و سوریه حمله هوایی صورت گرفته است. در این حمله دو دستگاه خودرو هدف قرار گرفت اما تلفات انسانی نداشت.
شبکه خبری سومریه نیوز نیز با اعلام این خبر گزارش داد، در این حمله دو خودرو در نوار مرزی عراق و سوریه هدف قرار گرفت.
رسانه عراقی افزود: خسارات صرفا مادی بوده و این حمله هیچ گونه تلفات انسانی نداشته است. همچنین یک رسانه سعودی در این باره گزارش داد که حمله یاشده از سوی جنگنده های آمریکا صورت گرفته است.
نشست مجازی وزیر خارجه آمریکا با سه کشور عربی و اسرائیل
وزیر خارجه آمریکا در سالگرد امضای توافق سازش با وزیران خارجه امارات، بحرین، مغرب و رژیم صهیونیستی نشست مجازی برگزار می کند.
آنتونی بلینکن با "یائیر لاپید" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، "عبدالله بن زاید آل نهیان" وزیر خارجه امارات، "عبداللطیف بن راشد الزیانی" وزیر خارجه بحرین و "ناصر بوریطه" وزیر خارجه مغرب در سالگرد امضای توافق سازش میان اعراب و اسرائیل، این نشست مجازی را روز جمعه برگزار خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیامی به مناسبت نخستین سالروز امضای توافق سازش برای عادیسازی روابط اسرائیل و کشورهای عربی، بر حمایت قاطع واشنگتن از این توافق تاکید کرد.
ند پرایس، خواستار همکاری اسرائیل و کشورهای منطقه برای ایجاد صلح بین اسرائیل و فلسطین شد.
قرارداد سازش میان امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۲۰ (۲۵ شهریور ۱۳۹۹) رسما در حضور دونالد ترامپ، رییس جمهوری پیشین آمریکا امضا شد و این دو کشور کوچک عرب حاشیه خلیج فارس، رابطه چندین ساله غیرعلنی خود را با صهیونیست ها آشکار و رسمی کردند.
از توافق نامه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به نام "توافق ابراهیم"، در کشورهای عربی و اسلامی از آن به عنوان "توافق شرم" یاد میشود.
مغرب پس از امارات و بحرین، روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرده است.
توئیت غریب آبادی درباره اقدامات امنیتی در تأسیسات هستهای ایران
«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین و همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه در توئیتی نوشت: اقدامات امنیتی در تأسیسات هستهای ایران، منطقی و معقول تشدید و محکم شدند و بازرسان آژانس هم به تدریج خود را با قواعد و مقررات جدید وفق دادهاند.
گفتنی است، برخی رسانهها مدعی تشدید اقدامات امنیتی در خصوص بازرسان آژانس در تأسیسات هستهای ایران شده بودند.
درخواست روسیه برای بازگشت هرچه سریع تر همه طرفها به اجرای کامل برجام
«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین اتریش گفت که دیدار مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، تاثیر ثبات ساز بموقع و عملی داشته است.
وی که در نشست مجازی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی صحبت میکرد، افزود: «شورای حکام باید دیدار مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران را در نظر داشته باشد. این دیدار به حذف شکاف ارتباطی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی کمک و مذاکرات با دولت جدید ایران را ایجاد کرده و در این دیدارها بر قصد تهران برای ادامه این مذاکرات تاکید شد.»
اولیانوف در ادامه سخنانش اضافه کرد: سفر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران گواه این واقعیت بود که مذاکره و دیپلماسی میتواند پیچیدهترین مسائل را حل کند.
وی با هشدار در این باره که جایگزین مذاکره بسیار خطرناک است، گفت: به همین دلیل است که روسیه از برنامه جامع اقدام مشترک حمایت میکند و بازگشت هر چه سریعتر تمامی طرفها به اجرای کامل آن را خواستار است.