کیوسک بین الملل تابناک: اعتراض شدید سفارت ایران در باکو در پی تعرض شبانه به حریم آن، همکاری بحرین و اسرائیل برای مقابله با پهپادهای ایرانی، پرواز ۲۵ هواپیمای جنگی چین بر فراز حریم هوایی تایوان، واکنش تند یک رسانه آذری به اقدامات تحریک آمیز سفیر اسراییل در جمهوری آذربایجان و رایزنی ایران و روسیه در مورد همکاری در حوزه امنیت اطلاعات از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
اعتراض شدید سفارت ایران در باکو در پی تعرض شبانه به حریم آن
سید عباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان امروز (جمعه) گفت: در پی تعرض و بی احترامی عدهای به سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو در نیمه شب گذشته (پنجشنبه شب) و اعتراض شدید و پیگیریهای رسمی، پلیس دیپلماتیک و وزارت کشور جمهوری آذربایجان چهار متعرض به سفارت جمهوری اسلامی ایران را شناسایی، بازداشت و بازجویی کرد.
سفیر ایران در باکو تاکید کرد که سفارت جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری موضوع تا حصول نتیجه و تنبیه خاطیان است.
به گزارش فارس، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان اخیرا اظهاراتی را درباره برگزاری مانور ایران در مرزهای شمال غربی مطرح کرد که واکنش وزیر امور خارجه و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را به همراه داشت.
امیرعبداللهیان اظهارات الهام علیاف را تاسف برانگیز خواند و گفت: ایران حضور و فعالیت رژیم صهیونیستی علیه امنیت ملی خود را تحمل نمیکند و در این رابطه هر اقدامی که لازم باشد، انجام میدهد.
همکاری بحرین و اسرائیل برای مقابله با پهپادهای ایرانی
روزنامه عبریزبان «هاآرتص»، امروز (جمعه)، خبر داد که تلآویو و منامه در پی همکاری برای مقابله با پهپادهای ایرانی هستند.
پایگاه خبری «عرب۴۸» به نقل از هاآرتص گزارش داد که «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در جریان سفر روز گذشته خود به بحرین با مقامات این کشور درباره مقابله با پهپادهای ایرانی گفتوگو کرده است.
یک منبع سیاسی آگاه در این ارتباط به هاآرتص خبر داد: «ایران آن دسته توانمندیهای رزمیاش را توسعه میدهد که هدایتگری ندارند؛ مثل پرندههای بدونسرنشین؛ اما تنها این نیست! این مسئله همه را اینجا نگران کرده است. برای همه آشکار است که ما چه توانمندیهایی را [برای بررسی] بر روی میز قرار میدهیم».
«نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در جریان سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل علنا به این مسئله اشاره کرد و گفت که ایران از «اسکادرانی از پهپادهای کشنده بدون سرنشین» استفاده میکند.
هاآرتص همچنین خبر داد که لاپید در جریان سفر روز گذشته خود به بحرین در کنار دیدار با «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین و «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد این کشور، به همراه «عبداللطیف الزیانی» همتای بحرینیاش از ناو آمریکایی «پرل هاربر» دیدن کرده است و «برد کوپر» فرمانده ناوگان پنجم آمریکا نیز به استقبال آنها آمده است.
مطابق با این گزارش، در کنار مسائل اقتصادی، بخش عظیمی از گفتوگوهای شاه بحرین و وزیر خارجه تلآویو به مسائل امنیتی از جمله پرونده ایران اختصاص یافته است.
منبع سیاسی مذکور با اشاره به اینکه شاه بحرین معمولا با میهمانی در سطح وزیر خارجه دیدار نمیکند، افزود که دیدار روز گذشته شاه و ولیعهد بحرین با لاپید حاکی از آن بود که بحرین به گسترش روابط خود با تلآویو تمایل دارد.
در بخش دیگری از این گزارش به اظهارت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در کنفرانس مطبوعاتی دیروز پرداخته شده که او با اشاره ضمنی به ایران گفت: «فرصتهای ما مشترک است. تهدیدهای ما نیز مشترک است و [این تهدیدات] از ما دور نیستند».
بهرغم آنکه دو وزیر در جریان این نشست مطبوعاتی به مستقیما به ایران اشارهای نکردند؛ اما هاآرتص به نقل از یک مقام بحرینی نوشت: «کسی بیشتر از ما از ایران رنج نمیبرد».
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، چهارشنبه، اعلام کرد که وزیر خارجه این رژیم به دعوت همتای بحرینیاش، روز پنجشنبه، به منامه سفر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی پس از ورود به بحرین و دیدار با مقامات ارشد این کشور از جمله ولیعهد و شاه بحرین، سفارت این رژیم را رسما در منامه افتتاح کرد.
همزمان با ورود لاپید به بحرین و دیدار او با مقامات ارشد این کشور، مردم بحرین در بخشهای مختلفی از منامه دست به تظاهرات زدند.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و همتای بحرینی او چند توافقنامه راهبردی در زمینههای مختلف امضاء کردند و همچنین یک خط هوایی میان دو طرف افتتاح شد که در طول هفته، دو پرواز انجام خواهد داد.
مطابق با بیانیه وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی، دو پرواز مذکور توسط شرکت هواپیمایی «گلف ایر» بحرین صورت خواهد گرفت.
بحرین در سپتامبر سال۲۰۲۰ با وساطت دولت وقت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، توافقنامه عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر قدس موسوم به «آبراهام» را امضاء و رسما با تلآویو روابط دیپلماتیک برقرار کرد.
پرواز ۲۵ هواپیمای جنگی چین بر فراز حریم هوایی تایوان
بیست و پنج فروند هواپیمای جنگی چینی روز جمعه وارد حریم هوایی جزیره تایوان شدند.
روزنامه «واشنگتن پست» پرواز این بیست و پنج هواپیمای جنگی را قدرتنمایی چین علیه تایوان به مناسبت روز ملی چین توصیف کرد.
به نوشته این روزنامه، هجده فروند جنگنده «جی-۱۶» و دو بمبافکن «اچ-۶» در میان هواپیماهایی بودند که بر فراز حریم هوایی تایوان به پرواز درآمدند.
ارتش تایوان در بیانیهای اعلام کرد در پاسخ به این اقدام چین، نیروهای گشت هوایی خود را مستقر کرده و هواپیماهای چینی را بر روی سیستم دفاع هوایی رهگیری کرده است.
این قدرتنمایی هوایی چین، تنها یک هفته پس از آن انجام شده است که بیست و چهار فروند جت چینی وارد حریم هوایی تایوان شدند.
چندی قبل نیز تایوان مدعی شد چهار فروند هواپیمای نظامی چینی وارد منطقه شناسایی پدافند هوایی جزیره شدند.
پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی میکند. با این حال آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است و پکن بارها به این مسئله اعتراض کرده است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمیشناسند.
دفتر امور تایوان در دولت چین امروز (جمعه) در بیانیه انتقادی مفصلی، وزیر خارجه تایوان را مانند «مگسی پر سروصدا» توصیف کرد که درباره استقلال این کشور دروغ میگوید.
این اظهارات دولت پکن علیه وزیر خارجه تایوان در حالی مطرح شده که چند روز پیش «چیو کو-چنگ» وزیر دفاع تایوان گفته بود برای افزایش قدرت بازدارندگی مؤثر در برابر حمله احتمالی چین، به تسلیحات دوربرد نیاز دارند و باید سامانههای پدافندی خود را متحرک کنند.
واکنش تند یک رسانه آذری به اقدامات تحریک آمیز سفیر اسراییل در جمهوری آذربایجان
پربیننده ترین پایگاه خبری Musavat.com باکو به اقدامات تحریک آمیز " جورج دیک " سفیر رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان واکنش نشان داد.
برخی رسانه های باکو امروز (جمعه) گزارش دادند، سفیر رژیم اسراییل در جریان سفر اخیر به منطقه یهودی نشین " قیرمیزی قصبه " واقع در شهرستان "قوبا " در ۱۶۸ کیلومتری شمال شرق باکو و دیدار با ساکنان این منطقه اظهار داشت، در سال ۲۰۱۹ میلادی تفاهم نامه بین موسسه امداد و توسعه اسرائیل و موسسه توسعه بین المللی آمریکا (USAID) امضا شد. بر اساس این تفاهم نامه، درباره همکاری فیمابین در سطح بین المللی است.
وی با اشاره به این که اسرائیل و آمریکا همچنین در منطقه " قیرمیزی قصبه " شهرستان قوبا، منطقه ای که بزرگترین جامعه یهودی در جهان اسلام ساکن است، همکاری خواهند کرد و ساختمانی در این منطقه در همکاری با USAID مرمت می شود و به مرکز فرهنگ و میراث یهودیان تبدیل می شود، افزود: هر کسی که از این مرکز دیدن کند می تواند با زندگی واقعی یهودیان آشنا شود. این امر برای نشان دادن تحمل پذیری بین یهودیان و مسلمانان در این کشور مهم است.
پایگاه خبری Musavat.com در واکنش به این اظهارات نوشت : سفیر اسرائیل در آذربایجان فراتر از اختیارات خود عمل کرده است و نیز علاوه بر این وی به گونه ای رفتار کرده که برای آذربایجان بسیار مضر است.
این منبع خبری با اشاره به این که اقدام سفیر ظاهرا یک عمل معمولی است، هیچ اشکالی ندارد اما اینطور هم نیست، افزود : سفیر جورج دیک به خوبی می داند که در شرایط فعلی چنین رفتار و اظهار نظر فقط احساسات را درکشور همسایه (ایران) تشدید می کند، تنش ها را افزایش می دهد و در نتیجه به روابط حساس ایران و آذربایجان آسیب می رساند.
این گزارش افزود : به عبارت دیگر سفیر اسراییل با آگاهی از تنش در روابط ایران و آذربایجان و حساسیت همسایه ما نسبت به موضوعاتی که خط قرمز اعلام شده است، ممکن است عمدی بیانیه ای داده باشد که اوضاع را بیشتر آشفته کند که این یک رفتار فراتر از اختیارات وی بوده و به آذربایجان آسیب می رساند.
در ادامه این گزارش امده است : سفیر اسرائیل بهتر است در قالب اختیارات خود اقدام کند نباید برنامه ای در مورد چگونگی ملتهب کردن بیشتر دولت و جامعه ایران و نیز قشر متدین آذربایجان در پیش گرفته باشد. سفیر اسرائیل نمی تواند برنامه ای برای همکاری با هیچ کشور ثالثی در آذربایجان، به ویژه با آمریکا ، تهیه کند و نمی تواند آن را به صورت نسنجیده اعلام کند! اینجا آذربایجان است و دولت آذربایجان تصمیم می گیرد با چه کسی همکاری کند.
این منبع خبری افزود : ما به عنوان دولت آذربایجان با ایران با استثنای برخی نکات در یک شرایط روابط تاریخی و دوستانه و حسن همجواری و مساعدت متقابل قرار داریم و هیچ نیروی خارجی نمی تواند مانع این روند شود. آذربایجان هرگز اجازه نداده و نخواهد داد که خاک این کشور علیه همسایگان و دوستانش مورد استفاده قرار گیرد.
بنا به این گزارش، جناب سفیر بهتر است چنین تحریکات ارزان تر را در جاهای دیگر انجام دهد. ما چنین اقداماتی را که به آذربایجان، دولت و جامعه آن آسیب می رساند محکوم می کنیم و از عموم مردم می خواهیم که نسبت به این اقدام واکنش نشان دهند.
رایزنی ایران و روسیه در مورد همکاری در حوزه امنیت اطلاعات
«رضا نجفی» سرپرست معاونت امور حقوقی و بین المللی و مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی در سفر به روسیه با «آندری کروتسکیخ»، نماینده ویژه رئیس جمهور فدراسیون روسیه در امور همکاری های بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار همکاری های دوجانبه و بین المللی بر اساس موافقتنامه همکاری اطلاعات ایران و روسیه مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
این موافقتنامه در زمستان سال گذشته در مسکو به امضای وزرای امور خارجه ایران و روسیه رسید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.