روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجوگر جست و جو می شود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری در جریان ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آنها هستند. در بسته خبری پیش روی به مهم ترین مفاهیم جست و جو شده و بیان دیگر ترندهای گوگل در هفته چهارم اردیبهشت اشاره شده است.
به گزارش «تابناک»، در بازه زمانی مورد اشاره مفاهیم و عبارت هایی چون «اکسپوی دبی»، «فتحعلی اویسی»، «کارت واکسن دیجیتال»، «جنگال»، «ارژنگ امیرفضلی»، «بهناز طاهرخانی»، «آیا ایران با آذربایجان وارد جنگ میشود؟» و... از مهم ترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دوبی که به دلیل همه گیری کرونا عقب افتاده بود اکنون شروع به کار کرده است و به همین دلیل به یکی از ترندهای گوگل در ایران تبدیل شده است. جالب اینکه سازمان دهندگان می گویند این بزرگترین گردهمایی جهانی از زمان شروع همه گیری خواهد بود.
بیش از ۱۹۰ کشور جلوه هایی از فرهنگ و نوآوری های خود را در تالارهایی با معماری چشمگیر در محوطه ای به وسعت ۴۳۸ هکتار نمایش می دهند.
توضیح بیشتر اینکه تخمین زده می شود که دولت دوبی ۷ میلیارد دلار برای این رویداد خرج کرده باشد. دوبی امیدوار است با جذب ۲۵ میلیون بازدیدکننده طی شش ماه آینده به این نمایشگاه، به رونق بخش گردشگری و سرمایه گذاری امارات کمک کند. سازماندهندگان این نمایشگاه می گویند از فروش بلیت آن "به وجد آمده اند" اما تحلیلگران بر این باورند که به دلیل ادامه محدودیت سفر در جهان، دوبی برای تحقق این هدف تقلا خواهد کرد.
شهروندان همه کشورها می توانند به امارات متحده عربی سفر کنند به شرطی که با یکی از واکسن های کووید-۱۹ - که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی باشد - کاملا واکسینه شده باشند.
همچنین برای ورود به نمایشگاه همه بازدیدکنندگان ۱۸ سال به بالا باید برگه اثبات واکسیناسیون یا تست "پی سی آر" منفی همراه داشته باشند.
گفتنی است، در این اکسپو طرح پاویون ایران با عنوان یکی از طرح های برتر اکسپوی دوبی مطرح شده و توجه بسیاری از ایرانیان را به سوی خود جذب کرده است.
بیشتر بخوانید
فتحعلی اویسی یکی از بازیگران قدیمی و طنزپرداز و محبوب سینما و تلویزیون ایران است که گفته می شود، در حال حاضر وضعیت سلامتی او ناپایدار است.
انتشار برخی اخبار پیرامون وضعیت سلامتی او در فضای مجازی و رسانه ها نام او را به یکی از ترندهای گوگل تبدیل کرده است و بسیاری نگران سلامتی او هستند.
با اینکه برخی رسانه ها از به کما رفتن اویسی خبر دادند، هسمر وی در گفت و گو با رسانه ها گفت: همسرم به هیچوجه به کما نرفته و تنها دلیل مراجعه او به بیمارستان به دلیل مشکل قلبی است که چندین سال با آن درگیر است.
همسر اویسی همچنین گفته است که همسرش چند روز را در آی سی یو سپری کرد و در حال حاضر خوشبختانه به بخش عمومی منتقل شده است.
بیشتر بخوانید
وزارت بهداشت و درمان اخیراً ساز و کاری را طراحی کرده است تا کسانی که دو دوز واکسن ویروس کرونای خود را زده اند بتوانند کارت واکسن دیجیتال بگیرند و به واسطه همین واکسن، بسیاری از محدودیت ها در قبال آنها مرتفع شود.
انتشار خبر مرتبط به این کارت حالا عبارت کارت واکسن دیجیتال را به یکی از ترندهای گوگل تبدیل کرده است.
توضیح بیشتر اینکه در اطلاعیه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در این باره آمده است: از هماکنون تمامی افرادی که یک یا دو نوبت واکسن زدهاند، میتوانند در سامانه salamat.gov.ir کارت واکسن دیجیتال فارسی خود را رایگان دریافت کنند. براساس این اطلاعیه، برخی محدودیتها در زمینه مسافرت، حضور در اماکن آموزشی و ورزشی و محدودیتهای مشاغل و اصناف به زودی برای دارندگان کارت واکسن دیجیتال فارسی برداشته خواهد شد. لازم به ذکر است، افرادی که مسافرت خارج از کشور دارند، میتوانند از طریق همین سامانه کارت واکسن دیجیتال انگلیسی خود را رایگان دریافت کنند.
در پایان این اطلاعیه تاکید شده است که افراد در صورت مشاهده هر گونه اشکال در تاریخ یا نوع واکسن یا عدم ثبت یک یا دو نوبت واکسن، فرم «گزارش خطا در کارت واکسن دیجیتال» را تکمیل کنند.
منظور از عبارت جنگال همان جنگ الکترونیک است که در واقع امروزه به یکی از بخش های مهم و جدایی ناپذیر جنگ های نظامی بدل شده است.
در رزمایش فاتحان خیبر که در شمال غرب کشور و توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، یکی از بخش های فعال این رزمایش واحد جنگال بوده است که همین موضوع این واژه را به ترند گوگل تبدیل کرد.
توضیح در مورد جنگال اینکه جنگال یک اصطلاح نظامی است که از آن برای نخستین بار در سال ۱۹۰۴ استفاده شد و بیانگر کاربرد الکترونیک و امواج الکترومغناطیس در نبردهای نظامی است.
جنگ الکترونیک میتواند کاربرد تهاجمی یا دفاعی داشته باشد. کاربرد تهاجمی جنگال زمانی مورد تأکید قرار میگیرد که از آن برای از کار انداختن تجهیزات الکترونیکی دشمن استفاده شود، اما در مقابل برای حفاظت از تسلیحات مانند ناوها و جنگندهها از سوی حملات موشکی و راداری، بر روی کاربرد دفاعی جنگ الکترونیکی تأکید میشود.
امروزه بهدلیل اهمیت بسیار بالای جنگال و بهرهمندی از دانش و فناوری نوین در این حوزه، تجهیزات مرتبط با جنگ الکترونیک بر روی هواپیماهای جنگی، ناوها و ناوشکنها و نیز سامانههای پدافندی و موشکی نصب شده است. کاربردهای جنگ الکترونیک آنچنان توسعه یافته که قابلیتهایی مانند هدایت نفرات و موشکها از طریق دستگاههای الکترونیکی به حوزه جنگال اضافه شده است.
یگانهای جنگال که در نیروهای نظامی تشکیل میشوند، تلاش میکنند تا هرگونه تحرک هر فرستندهای را کشف، صدای هر گویندهای را ضبط و هرگونه سامانه الکترونیکی تهدیدآمیز را نابود کنند.
بیشتر بخوانید
ارژنگ امیرفضلی یکی از بازیگران طنزپرداز کشور است که اخیراً و به واسطه گریم زنانه او که در رسانه ها و شبکه های مجازی منتشر شده است، نامش ترند گوگل شده است.
رژنگ امیرفضلی فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۶۷ در تئاتر با نمایش تجربهای بر مسلم ابن عقیل به کارگردانی محمود عزیزی شروع کرد و کار خود را در تلویزیون با برنامهٔ «نوروز ۷۲» به کارگردانی داریوش کاردان، همراه با مهران مدیری و حمید لولایی آغاز کرد.
او اخیراً تصویری از خود با گریم زنانه در اینستاگرام منتشر کرده است.
بهناز طاهرخانی متولد ۲۲ مهٔ ۱۹۹۵ و بازیکن فوتبال تیم ملی زنان ایران است.
اخیراً سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا نام بهناز طاهرخانی را در بین ستاره های فوتبال زنان آسیا قرار داده و از کاپیتان تیم ملی فوتبال بانوان ایران تمجید کرده است.
تیم ملی فوتبال زنان ایران موفق شد برای اولین بار جواز حضور در جام ملتهای آسیا را به دست بیاورد و به همین خاطر سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا در معرفی ستارههای انتخابی این دوره به تمجید از یکی از بازیکنان ایران پرداخت و درباره بهناز طاهرخوانی نوشت: ایران ماجرای بزرگ دور مقدماتی جام ملتهای آسیا را رقم زد که با غلبه بر اردن، بهعنوان صدرنشین گروه G و برای اولین بار راهی مرحله نهایی مسابقات شد. در بسیاری از بخشها بهناز طاهرخانی، کاپیتان ایران ستاره اصلی تیمش بود.
این بازیکن در برتری ۵ بر صفر مقابل بنگلادش توانست دو پنالتی را تبدیل به گل کند و اولین پنالتی ایران مقابل اردن را نیز تبدیل به گل کرد و بازی های موثری را ارائه داد. طاهرخانی خود را یک رهبر واقعی در زمین نشان داد تا به موفقیت بزرگ ایران کمک کند.
حالا و به واسطه این اتفاق نام بهناز طاهرخانی به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید
اخیراً و در پی برخی لفاظی ها و اقدامات مغایر با حسن همجواری که از سوی همسایه شمال غربی یعنی جمهوری آذربایجان رخ داده است، تنش ها میان ایران و این کشور به ویژه در شبکه های اجتماعی و میان عامه مردم بالا گرفته است.
آغاز بحران کنونی به چند هفته قبل بازمی گردد که مقامات مسئول جمهوری آذربایجان شروع به اذیت و آزار رانندگان ایرانی کردند که قصد داشتند از مسیر زمینی به کشور ارمنستان بروند و دو راننده ایرانی را نیز بازداشت کردند.
به نظر می رسد، مقامات جمهوری آذربایجان مصمم هستند مسیر دسترسی ایران به خاک ارمنستان از طریق زمین را به واسطه دستاورد و نتایج جنگ سال گذشته قره باغ قطع و بدین ترتیب با حمایت های ترکیه و رژیم صهیونیستی کشور ترکیه را از طریق زمین به خاک خودشان متصل کنند.
این اتفاق سبب خواهد شد تا ایران یکی از امن ترین و نزدیک ترین مسیرهای دسترسی به اروپا و نیز مسیر دسترسی دائمی به خاک ارمنستان را از دست بدهد و در شمال غرب کشور به نوعی برای هر گونه ارتباط با اروپا و کشورهای گرجستان و ارمنستان نیازمند کسب اجازه از ترکیه و آذربایجان باشد.
اتفاقی که به نوعی تغییر در وضعیت ژئوپلیتیک قفقاز علیه منافع ملی ایران تلقی می شود و مسئولان نظامی ایرانی نیز تأکید دارند که به هیچ وجه اجازه آن را نمی دهند؛ واکنش هایی که رزمایش فاتحان خیبر را نیز در همان راستا می توان تفسیر کرد.
مع الوصف و به واسطه همین تحولات حالا سوال آیا ایران با آذربایجان وارد جنگ میشود؟ توسط کاربران به صورت مکرر در گوگل پرسیده می شود.
هر چند پاسخ به این سوال را باید زبان مسئولان نظامی و سیاسی کشور گرفت، جمهوری آذربایجان اساساً در سطح و جایگاهی نیست که بتواند در مقابل نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران به هماوردی نظامی بایستد.
بیشتر بخوانید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.