کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ در اسلو نروژ چهار طلایی شد.
به گزارش تابناک ورزشی، شاگردان محمد بنا برگ دیگری از تاریخ پرافتخار کشتی ایران را در نروژ نوشتند و با کسب چهار نشان طلا در ۱۰ وزن به همراه دو برنز ارزنده، نتیجه ای بی سابقه را رقم زدند.
تیم ایران با این شش نشان جهانی، در اسلو قهرمان مدالی رقابتها شد اما از نظر امتیازی بعد از روسیه به مقام دوم رسید.
دلخانی به اولین طلای جهانیاش رسید
میثم دلخانی نماینده وزن ۶۳ کیلوگرم ایران در دیدار فینال مقابل لری ابولادزه از گرجستان به روی تشک رفت و در پایان در یک مبارزه سخت و نفسگیر با نتیجه ۵ بر ۴ به برتری رسید و با شایستگی بر سکوی نخست جهان ایستاد.
تایم نخست این مبارزه با نتیجه ۳ بر یک به سود میثم دلخانی به پایان رسید. دلخانی پیش از این در دور مقدماتی وزن ۶۳ کیلوگرم که روز گذشته (شنبه) برگزار شد، در دور نخست استراحت کرد، سپس با نتیجه ۹ بر صفر دنیز منیکسه از آلمان را مغلوب کرد و در دومین مبارزه نیز برابر لنور تمیروف دارنده مدال برنز جهان از اوکراین با نتیجه ۳ بر ۳ به برتری رسید و راهی نیمه نهایی شد. وی در این مرحله نیز مقابل طالح ممدوف دارنده مدال های نقره و برنز اروپا از آذربایجان به روی تشک رفت و در پایان در مدت زمان کمتر از ۲ دقیقه با نتیجه ۹ بر صفر به برتری رسید و راهی فینال شد.
گرایی طلای توکیو را در اسلو تکرار کرد
کشتی گیر ارزنده شیرازی، تنها دو ماه بعداز قهرمانی در المپیک، به مدال طلای جهان هم رسید تا یک شاهکار بزرگ ثبت کند.
در ادامه رقابت های ۳ وزن پایانی کشتی فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۲۱ که در اسلو پایتخت نروژ برگزار شد، محمدرضا گرایی دارنده مدال طلای المپیک توکیو و آخرین نماینده کشتی فرنگی ایران در رقابت های جهانی نروژ، در دیدار نهایی وزن ۶۷ کیلوگرم، برابر نظیر عبدالله یف از روسیه به روی تشک رفت و در پایان با نتیجه ۵ بر ۲ به برتری رسید و چهارمین و آخرین مدال طلای ایران در این رقابت ها را بر گردن آویخت.
سه دقیقه نخست این مبارزه با نتیجه یک بر صفر به سود گرایی که به دلیل کم کاری حریف داده شد، به پایان رسید. گرایی در تایم دوم با اجرای فن کمر که چند بار کشتی گیر روس در تایم نخست مانع آن شده بود، موفق به کسب ۴ امتیاز دیگر شد تا ۵ بر صفر جلو بیفتد. کشتی گیر روس در ادامه موفق به خاک کردن گرایی شد و ۲ امتیاز گرفت و در این مبارزه در نهایت با برتری ۵ بر ۲ گرایی به پایان رسید.
گرایی پیش از این در دور اول استراحت کرد، سپس تسوچیکا شیمویامادا قهرمان آسیا از ژاپن را ضربه فنی کرد و در ادامه نیز مقابل حسرت جعفراف از آذربایجان ۱۱ بر صفر پیروز شد. وی سپس در مرحله نیمه نهایی مقابل راماز زویدزه دارنده مدال های طلای جوانان جهان و نقره زیر ۲۳ سال جهان از گرجستان در حالی که تا ثانیه پایانی مبارزه ۶ بر ۴ عقب بود، در نهایت با نتیجه ۷ بر ۶ به برتری رسید و راهی فینال شد.
به این ترتیب، تیم ملی کشتی فرنگی ایران در پایان رقابت های جهانی نروژ، با کسب ۴ مدال طلا توسط میثم دلخانی در ۶۳، محمدرضا گرایی در ۶۷، محمدهادی ساروی در ۹۷ و علی اکبر یوسفی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم و ۲ مدال برنز محمدعلی گرایی در ۷۷ و پژمان پشتام در وزن ۸۲ کیلوگرم، پس از روسیه بر سکوی نایب قهرمانی جهان ایستاد.
محمدرضا مختاری در ۷۲ کیلوگرم پنجم شد و سجاد عباس پور در ۵۵، مهرداد مردانی در ۶۰ و رامین طاهری در وزن ۸۷ کیلوگرم نیز از دور رقابت ها کنار رفتند.
کشتی فرنگی ایران آخرین بار در مسابقات جهانی ۲۰۱۴ ازبکستان توسط حمید سوریان به مدال طلا رسیده بود و در این دوره با کسب ۴ مدال طلا و ۲ برنز بهترین نتیجه مدالی تاریخ کشتی فرنگی ایران در ادوار مسابقات جهانی را به دست آورد.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رقابت های جهانی ۲۰۱۴ ازبکستان با یک مدال طلای حمید سوریان، یک نقره امید نوروزی و ۲ برنز افشین بیابانگرد و قاسم رضایی برای نخستین بار بر سکوی نخست جهان ایستاد.
اسامی نفرات مدال آور ۳ وزن پایانی کشتی فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۲۱ به شرح زیر است؛
وزن ۶۳ کیلوگرم
۱- میثم دلخانی (ایران) ۲- لری ابولادزه (گرجستان) ۳- لنور تمیروف (اوکراین) و کنسوکه شیمیزو (ژاپن)
وزن ۶۷ کیلوگرم
۱- محمدرضا گرایی (ایران) ۲- نظیر عبدالله یف (روسیه) ۳- المات کبیسپایف(قزاقستان) و راماز زویدزه(گرجستان)
وزن ۸۷ کیلوگرم
۱- زورابی داتوناشویلی(صربستان) ۲- کایریل ماسکویچ(بلاروس) ۳- آرکادیوز کولینیز(لهستان) و لاشا گوبادزه(گرجستان)
رده بندی نفرات برتر کشتی فرنگی ۲۰۲۱ قهرمانی جهان به شرح زیر است:
۵۵ کیلوگرم: ۱- کن ماتسویی (ژاپن) ۲- امین صفرشایف (روسیه) ۳- الدانیز عزیزلی (آذربایجان) و نوگزاری تسورتسومیا (گرجستان) ۱۱- سجاد عباس پور (ایران)
۶۰ کیلوگرم: ۱- ویکتور چیوبانو (مولداوی) ۲- ژولامان شارشنبکوف (قرقیزستان) ۳- استپان ماریانیان (روسیه) و موراد ممدوف (آذربایجان) ۸- مهرداد مردانی (ایران)
۶۳ کیلوگرم: ۱- میثم دلخانی (ایرانی) ۲- لری آبولادزه (گرجستان) ۳- کنسوکه شیمیزو (ژاپن) و لنور تمیروف (اوکراین)
۶۷ کیلوگرم: ۱- محمدرضا گرایی (ایران) ۲- نظیر عبداله یف (روسیه) ۳- راماز زوئیدزه (گرجستان) و آلمات کبیسپایف (قزاقستان)
۷۲ کیلوگرم: ۱- مالخاز آمویان (ارمنستان) ۲- سرگئی کوتوزوف (روسیه) ۳- گئورگ ساهاکیان (ارمنستان) و کریستوپاس اسیوا (لیتوانی) ۵- محمدرضا مختاری (ایران)
۷۷ کیلوگرم: ۱- رومن ولاسوف (روسیه) ۲- سانان سلیمان اف (آذربایجان) ۳- محمدعلی گرایی (ایران) و رولاند شوارز (آلمان)
۸۲ کیلوگرم: ۱- رفیق حسین اف (آذربایجان) ۲- برهان آکبوداک (ترکیه) ۳- پژمان پشتام (ایران) و آدلان آکیف (روسیه)
۸۷ کیلوگرم: ۱- زورابی داتوناشویلی (صربستان) ۲- کایریل ماسکویچ (بلاروس) ۳- لاشا گوبادزه (گرجستان) و آرکادیوز کولینیچ (لهستان) ... ۱۳- رامین طاهری (ایران)
۹۷ کیلوگرم: ۱- محمدهادی ساروی (ایران) ۲- الکس زوکه (مجارستان) ۳- آرتور سارگسیان (روسیه) و تریسی هانکوک (آمریکا)
۱۳۰ کیلوگرم: ۱- علی اکبر یوسفی (ایران) ۲- زورابی گدخوری (روسیه) ۳- یاکوبی کاجایا (گرجسان) و اسکار مارویک (نروژ)
رده بندی تیمی این مسابقات به شرح زیر است:
۱- روسیه ۱۵۲ امتیاز ۲- ایران ۱۴۶ امتیاز ۳- آذربایجان ۱۰۷ امتیاز ۴- گرجستان ۹۲ امتیاز ۵- ترکیه ۶۶ امتیاز ۶- مجارستان ۶۰ امتیاز ۷- ژاپن ۵۴ امتیاز ۸- ارمنستان ۴۹ امتیاز ۹- لهستان ۴۶ امتیاز ۱۰- بلاروس ۴۰ امتیاز
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.