کیوسک بین الملل تابناک: اعزام تانک های چین به مرز با هند همزمان با تشدید تنش ها، هشدار شدید الحن چین به آمریکا درباره تایوان، آغاز رزمایش نظامی جمهوری آذربایجان در دریای خزر، افشای هدایای تقلبی عربستان به ترامپ و مذاکرات روسیه و افغانستان درباره به رسمیت شناختن طالبان از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
اعزام تانک های چین به مرز با هند همزمان با تشدید تنش ها
رسانهها دوشنبه گزارش دادند همزمان با شکست مذاکرات چین با هند، ارتش چین هنگهای تانک خود را نزدیک مرز هند مستقر کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی دولتی «سیسیتی وی» سیزدهمین دور مذاکرات بین فرماندهان نظامی هند و چین روز یکشنبه شکست خورد و هر دو طرف دیگری را متهم به اخلال در روند مذاکرات کردند.
این در حالی است که تصاویر دوربینهای مداربسته تمرینات تانکهای ارتش چین نزدیک مرز با هند در منطقه «لاداخ» را نشان میدهد. در گزارشی دیگر، رسانه های دولتی چین گفتند که یک تیپ از ارتش این کشور برای اولین بار اقدام به پرتاب نارنجک واقعی در غرب «سیچوان» کرد.
فرماندهان نظامی خط مقدم چین و هند روز یکشنبه پس از دو ماه وقفه مذاکرات را از سر گرفتند. با این حال، مذاکرات 8 ساعته در دهکده مرزی «مولدو» در چین با شکست مواجه شده است. «لانگ شاهوا»، سخنگوی ارتش چین در این باره گفت، علیرغم تلاشهای فوق العاده طرف چینی برای کاهش تنش در مرزها، هند خواستههای نامعقول و غیرواقعی مطرح کرده است.
سیزدهمین دور از گفتوگوها بین چین و هند روز یکشنبه بیش از هشت ساعت طول کشید و طرفین تلاش کردند تا اختلافات پیش آمده را حل کنند. این دور از گفتوگوها درمنطقه مرزی «مولو» در چین بین مقامهای ارشد نظامی هند و چین برگزار شد.
پیشتر وزارت خارجه هند با پرتاب توپ به زمین چین از این کشور خواسته بود تا برای رسیدن به آرامش در منطقه مرزی لاداخ تلاش کند. این در حالی است که وزیر خارجه چین نیز اخیرا در دیدار با همتای هندی خود در نشست سران شانگاهای در شهر «دوشنبه» در تاجیکستان در زمینه تلاش برای رفع تنشها در لاداخ گفتوگو کرده بود.
تنش بین نظامیان هند و چین در پنجم مه سال گذشته در پی درگیری شدید در مناطق دریاچه پانگونگ شروع شد و هر دو طرف با هجوم دهها هزار نظامی و سلاحهای سنگین به تدریج استقرار خود را افزایش دادند. در نتیجه مجموعهای از مذاکرات نظامی و دیپلماتیک دو طرف در ماه آگوست روند دور شدن از تنش را تکمیل کردند. هر طرف در حال حاضر حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار نظامی در طول خط کنترل مرزی دارند.
هند و چین که در سال ۱۹۶۲ در یک جنگ مرزی تمام عیار جنگیدند، مدتهاست که یکدیگر را متهم میکنند و سعی دارند در امتداد مرز غیر رسمی خود که به خط کنترل واقعی معروف است، قلمرویی را تصرف کنند.
هشدار شدید الحن چین به آمریکا درباره تایوان
یک مقام ارشد وزارت خارجه چین روز دوشنبه باردیگر نسبت به تقویت نظامی تایوان از سوی ارتش ایالات متحده هشدار داد.
به نوشته وبگاه «سیجیتیان» «ما شیائوگوانگ» سخنگوی دفتر امور تایوان در وزارت خارجه چین روز دوشنبه در پاسخ به سئوالی در مورد گزارش رسانهها مبنی بر استقرار تفنگداران دریایی آمریکا در تایوان گفت که پکن به شدت با هرگونه تماس نظامی بین ایالات متحده و تایوان مخالف است.
گوانگ گفت واشنگتن باید ازاصل «چین واحد» و مفاد سه بیانیه مشترک چین و آمریکا پیروی کند و در مورد تایوان مراقب رفتار خود باشد.
وی همچنین به حزب دموکراتیک مترقی تایوان (DPP) هشدار داد که تلاش برای تبانی با نیروهای خارجی برای استقلال تایوان یا مقاومت برابر اتحاد مجدد با استفاده از زور محکوم به شکست است.
رئیسجمهور چین نیز چندی قبل درخصوص هرگونه مداخله خارجی در «مسئله تایوان» هشدار داد و آن را «تماماً بخشی از امور داخلی چین» توصیف کرد.
طبق گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نیروهای ویژه نظامی آمریکایی «حداقل یک سال» است که در حال آموزش محرمانه تایوان برای مقابله با تهدیدات احتمالی چین هستند.
گزارش وال استریت ژورنال در شرایطی منتشر شد که اخیرا «چیو کو چنگ» وزیر دفاع تایوان در اظهاراتی ادعا کرد که احتمال دارد چین تا سال ۲۰۲۵ به «یک جنگ تمام عیار» علیه تایوان دست بزند.
در تحلیلی که اخیرا در این زمینه در یک رسانه روسی منتشر شده، آمده است، اگر چین تصمیم بگیرد به تایوان حمله کند، فرض کار این است که این کشور ارزیابی گستردهای از شانس پیروزی خود را مبتنی بر اطلاعات انجام داده است. چین میتواند پادگانها و محل استقرار هر یگان اصلی رزمی زمینی تایوان را با دقت مشخص کند. این کار را با هر هواپیمای دارای قابلیت جنگی در موجودی تایوان انجام میداد. چین قادر است پایگاههای لجستیکی مورد استفاده تایوان را در خط مقدم شناسایی کند.
همه اینها در معرض بمباران گسترده نیروهای هوایی و موشکی بالستیک چین قرار خواهند گرفت. سپس هر یگان بازمانده از تایوان با وظیفه دلهره آور دفع یک حمله گسترده روبرو خواهد شد که احتمالاً شامل ترکیبی از نیروهای دوزیست و حمله هوایی است.
در این تحلیل آمده است، واقعیت این است که تایوان در کمتر از یک هفته سقوط میکند.
آغاز رزمایش نظامی جمهوری آذربایجان در دریای خزر
تمرینات فرماندهی و ستادی نیروی دریایی جمهوری آذربایجان روز دوشنبه در آبهای ساحلی این کشور در دریای خزر آغاز شد.
به گزارش وزارت دفاع جمهوری آذربایجان این تمرینات با مشارکت یگانهای دریایی ویژه و با استفاده از ناوگان نظامی ماموریت های حفاظت زیرساختهای انرژی این کشور در دریای خزر تمرین می شود.
ذاکر حسن اف وزیر دفاع جمهوری آذربایجان در اولین روز برگزاری این برنامه نظامی در روند اجرای تمرینات فرماندهی و ستادی نیروی دریایی این کشور قرار گرفت.
هدف از برگزاری این تمرینات نظامی ارتقاء مهارت های عملی فرماندهان و افسران ستادی در تصمیم گیری سریع و استفاده موثر از نیروهای موجود در سازماندهی و انجام نبردها و همچنین افزایش مهارت های پرسنل ، اعلام شده است.
تمرینات فرماندهی و ستادی نیروی دریایی جمهوری آذربایجان تا ۱۳ اکتبر ( ۲۱ مهر ماه ) ادامه خواهد داشت .
افشای هدایای تقلبی عربستان به ترامپ
شمار هدایای مقامات عربستان به ترامپ و هیئت همراه وی ۸۲ هدیه بوده که شامل کالاهای معمولی ازجمله کفش و مدال تا چند هدیه قیمتی میشده است.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در سفر خود به عربستان در مه ۲۰۱۷، هدایای بسیاری از خانواده سلطنتی دریافت کرد.
به گزارش «نیویورک تایمز»، شمار هدایای مقامات عربستان به ترامپ و هیئت همراه وی ۸۲ هدیه بوده که شامل کالاهای معمولی ازجمله کفش و مدال تا چند هدیه قیمتی میشده است. در آن میان سه پالتو از جنس پوست ببر سفید و پلنگ و یک خنجر با دسته شبیه به عاج جزء هدایای بسیار قیمتی شناخته میشد.
با اینکه براساس قوانین آمریکا، در امتلاک داشتن این گونه هدایا مصداق نقض قانون حمایت از گونههای جانوری رو به انقراض است، ترامپ این هدایا را برای خود نگه داشت.
در روز آخر حکومت ترامپ، کاخ سفید این کالاها را به اداره خدمات عمومی تحویل داد در حالی که قانونا اینگونه کالاها باید به اداره ماهیها و زیستبومهای خشکی آمریکا منتقل شود.
به نقل از میدل ایست نیوز، این اداره پس از مصادره این کالاها آنها را به آزمایش گذاشته و نتیجه آزمایش برای همه غافلگیرکننده بوده است: هر سه پالتو از پوست مصنوعی بوده و پوست طبیعی نیست.
این گزارش افزوده که معلوم نیست مقامات عربستان از مصنوعی بودن این هدایا اطلاع داشتهاند یا نه.
در سال ۱۹۶۶ کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که به موجب آن مقامات این کشور حق ندارند هدایایی با ارزش بیش از ۴۱۵ دلار را برای خود نگه دارند.
مذاکرات روسیه و افغانستان درباره به رسمیت شناختن طالبان
«ذبیح الله مجاهد» معاون وزارت فرهنگ حکومت طالبان در افغانستان روز دوشنبه در مصاحبه با خبرگزاری تاس تاکید کرد که طالبان امیدوار است که روسیه در بازسازی افغانستان که دهههای گذشته متحمل خسارات فراوانی شده است، مشارکت کند.
مجاهد تاکید کرد، ما به دنبال همکاری با همه کشورها هستیم و سرمایه گذاری خارجی نقش مهمی در این زمینه خواهد داشت. روسیه یک کشور مهم از نظر اقتصادی است. افغانستان در طول جنگ مخروبه شده و روسیه و دیگر کشورها میتوانند به احیا و بازسازی آن کمک کنند.
معاون وزارت فرهنگ طالبان اضافه کرد، کابل به دنبال برقرای روابط با همه کشورها است. اول از همه، ما درباره روابط دیپلماتیک حرف میزنیم که بدون آن زمینه همکاریهای بیشتر غیرممکن است. ما در حال مذاکره با روسیه، عمدتا برای به رسمیت شناخته شدن حکومتمان و آغاز کار سفارتخانههای دو کشور در پایتختها هستیم. حل و فصل این مسائل راه را برای همکاریهای بیشتر باز خواهد کرد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین اخیر اعلام کرد که مسکو مثل بقیه کشورهای جهان از نزدیک در حال رصد کردن فعالیتهای طالبان در افغانستان و ارزیابی وعده های آنهاست.
روز 15 اوت گذشته و به دنبال تصمیم آمریکا برای پایان اشغالگری در افغانستان و فرار اشرف غنی رئیس جمهور سابق این کشور، نیروهای طالبان کنترل کابل را در اختیار گرفتند.
تاکنون هیچ کشوری به طور رسمی حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نشناخته است اما فعالیت برخی سفارتهای خارجی در کابل ادامه دارد.