به گزارش تابناک به نقل از ایرنا به نقل از روزنامه گاردین چاپ لندن؛ پلوسی که نزدیک به ۲۰ سال رهبر دمکراتهای مجلس نمایندگان بوده، پیشتر نیز با تردید به احتمال بازنشستگی اش اشاره کرده بود، هر چند کناره گیری او از این مقام در پایان این دوره در ۲۰۲۲، نیز هنوز قطعی نشده است.
اما یک نکته مسلم و قطعی وجود دارد که هرگاه پلوسی واقعا تصمیم به کناره گیری بگیرد، به معنای پایان یک مقام تاریخ ساز برای نخستین زن رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده و همچنین آغاز دوره سیاسی تازهای برای دمکراتها خواهد بود. به باور برخی ناظران نزدیک به پلوسی، تصویب لایحه آشتی، پایان مناسبی برای چند دهه مقام سیاسی او خواهد بود.
پلوسی در پی تسلط دوباره دمکراتها بر مجلس نمایندگان در ۲۰۱۸، دوباره به ریاست ان برگزیده که بخشی به علت حمایتش از طرحی برای اعمال محدودیت دورهای برای سه رئیس اصلی این نهاد قانونگذاری بود. با وجود رای نیاوردن این طرح، پلوسی گفت که به شرایط ان پایبند است که او را ملزم به کناره گیری از مقام ریاست مجلس نمایندگان تا پایان ۲۰۲۲ میکند.
در صورتی که پلوسی به این نتیجه برسد که دوره اش در کنگره به پایان رسیده، پرسشی که بلافاصله پیش میاید این است که جانشین او چه کسی خواهد بود. معمولا جانشین رییس مجلس نمایندگان، استنی هویر یا جیم کلایبرن معاونان او و رهبران اکثریت این نهاد خواهند بود، اما قرار داشتن سن آنها در اوایل دهه ۸۰، پرسش دیگری را در باره روی کار آمدن چهرههای تازهای برای مدیریت دمکراتهای این نهاد پیش میآورد. یکی از نامهایی که به عنوان جانشین بالقوه پلوسی مطرح شده، حکیم جفریز رئیس گروه دمکراتهای مجلس نمایندگان است.
به نظر میرسد دمکرات ها، گذشته از هنگام کناره گیری پلوسی و جانشین احتمالی اش، در این باره دشواری ادامه کار او توافق دارند، زیرا در ایجاد اجماع و متحد کردن جناحهای گوناگون دمکراتها برای تصویب طرحها و لایحههای مهم، کاملا موفق بوده است و هر جانشین او باید بتواند ائتلاف دمکراتها را حفظ کند.
با توجه به اکثریت اندک دمکراتها در مجلس نمایندگان، تلاشهای پلوسی در هفتههای آتی برای تصویب طرح آشتی، شاید دشوارترین وظیفه او از ابتدا تاکنون باشد و عدم موفقیت به شهرت به سختی به دست آمده اش به عنوان یکی از سران قوه مقننه در تاریخ آمریکا، آسیب خواهد زد.